Hard disk?

poruka: 3
|
čitano: 810
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Hard disk?
Jedan momak mi je instalirao win7 na laptopu. Sutradan je počeo sporo raditi. Restartovao sam ga i opet je bilo isto. I na kraju mi pao sistem. Dva momka su mi rekli da je hard disk problem. Pa sam samo htio da provjerim je li istina da je hard disk gotov ili? Inače laptop je proizveden 2015 god i novog sam ga kupio.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Hard disk?
Amko99 kaže...

Tutorijal i tema za dijagnostiku diska, Kako provjeriti disk kojem sumnjate u ispravnost.

ps. razlog usporavanja može biti i loša kopija instalacijskog medija, nestručna instalacija i podešavanje windowsa te pregrijavanje.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2016 17:51 (Valentin17).
11 godina
neaktivan
Hard disk?

Imao sam sličnu sitaciju baš nedavno, sa dell laptopom i hard diskom sata od 160gb.

Prvo, trebao sam instalirati windows na taj laptop. To sam odradio bez problema.

Bila je desetka prije sedmice, i kada sam dobio laptop vidio sam da je strašno spor. Posumnjao sam na disk odmah, ali sam taj isti disk provjerio tek nakon instalacije windows-a 7.

Instalacija i prvi start up bez problema, a onda nakon drugogo paljena, laptop nije moguodraditi boot uopće.

Skopčao sam disk na usb sata kabal, i preko HD Sentinela vidio stanje diska.

Pa sam prvo odradio low level format, ali nisam ništa dobio.

Poslije sam ga spojio i skenirao preko hdd regeneratora, i uvjerio se da disku nema pomoći.

Pa ti preporučam da skineš low level format, formatiraš disk, pokreneš sentinel i vidiš sliku diska.

Meni je dva diska do sada low level format oporavio, jedan je digao sa 60% na 80, a drugi sa 51% na 94%.

HDD regenerator također, imaš ga za skinuti, možeš izlistati sve bad sectore, i oporaviti disk ako je manji broj sectora...Ako je veći, naravno, disk je potrebno mjenjati.

Prije bilo kojeg postupka, sačuvaš podatke.

Jer skeniranje diska, popravljanje bad secotra zahtjeva duži rad diska, mogućnost pregrijavanja, te samim tim fizičko oštećenje diska.

Nadam se da sam bio od neke pomoći, možeš se javiti u PP ako zapneš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice