Grafika se gasi pri opterecenju

poruka: 12
|
čitano: 2.090
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Graficka se gasi pri opterecenju

Pozdrav,prijatelj ima cudan problem s kompom.Dok je u windowsu,prilikom gledanja filmova,igranja manje zahtjevnijih igara tipa cod mw3 i sl.,sve normalno radilo dok neki dan nije pokrenuo metro2033 i nakon 20 ak min nestalo mu je slike na monitoru,centralna radi a fanovi na grafici stali.Restartovao je racunar fanovi i dalje stoje,nema slike na monitoru,centralna radi i tek kad ga je skroz  ugasio fizicki i ponovo upalio,tek onda su fanovi krenuli da rade i sve je bilo ok dok ponovo nije pokrenuo metro i opet ista prica.PC je testiran temp nisu problem,jer se rusi na 74-75 stepeni.Grafika je hd6870,neki phenom x6 nezz tacno koji,napajanje 550w.PC prolazi 3D mark,ali na kombustoru pada za 2 i po min. otprilike.Drivere smo probavali od 12.4 do 12.8,originalne s cd-a tako da nije ni to,pa ako neko ima neke ideje i da li je problem softverske ili  hardverske prirode?Hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2012 1:49 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

rekao bi cak da je hardverske prirode problem... kazes da se ugase fanovi na grafickoj i ne rade dok ne ugasis i upalis PC ponovo, onda radi normalno? mozda je do napajanja...

onaj koji jesam
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Da,poslje restarta nema slike na monitoru i fanovi ne rade dok ga ne ugasi na shutdown i ponovo upali.Grafika je bukvalno ugasena.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2012 2:37 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Problem je definitivno hardver.Pretpostavljam da je grafička kartica overclockana i da joj je mjenjan napon.Furmark (stres program za grafe) je npr. poznat po tome da može strgati grafičku karticu, vjerujem da kombustor isto tako je može strgati , ako se pretjeruje sa overclockom i naponom.Imao sam slučaj sa ATI-jevom grafičkom karticom, koja u Speedfanu i Afterburneru pokazuje  82C, ali u HW monitoru pokazije temperaturu 82C i 106C vram-a.Možda to nije slučaj kod tebe, ali svakako ju očisti i zamjeni pastu, pa provjeri temperaturu sa više različitih programa prilikom igranja.Ako se i dalje bude gasila u igrama, onda je vrijeme za novu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2012 4:14 (Mile 74).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Kartica nije clockana niti je diran napon,a kombustor je samo jednom koristen i to nakon pojave problema.Kartica je pod garancijom jos godinu dana,pa nek je nosi nek se oni peglaju s njom.Btw kartica nije moja,to je od prijatelja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Koje točno napajanje je u pitanju?

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Mislim da je fortron 450 ili 500w,nezz tacno koji model.Trebam pitat  frenda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Grafika se gasi pri opterecenju
error_666 kaže...

Mislim da je fortron 450 ili 500w,nezz tacno koji model.Trebam pitat  frenda.

Pitaj svakako. Jer ne mora biti da je do grafičke.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
15 godina
neaktivan

Fortron to mora drzati ako je ispravan. Neka proba karticu u drugom PCu.

clock2much

0 0 hvala 1
14 godina

Odnio ga je na servis na ispitivanje kvara.Javim sta je bilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Zvali ga sa servisa,defektna ploca.Prebacili sve komponente na drugu plocu i sve ok.Kao ploca gasi grafiku pri opterecenju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Riječ je o nekom defektnom kondenzatoru, a možda i tranziću.

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice