Gašenje računala

poruka: 16
|
čitano: 7.832
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Gašenje računala

Imam jedan stvarno velik problem. Kompjuter mi se u zadnje vrijeme počeo gasit i to uglavnom kad igram igre. Al to se dešava i kad radim neke druge stvari. Npr. uvijek mi se gasi kad koristim ConvertXtoDVD. Konfiguracija je:

Intel Pentium D 945 3,4 ghz,

matična ploča Gigabyte GA-8I945P-G-RH,

2 GB DDR2 (4x512 MB),

ATI Radeon X1600 pro (256 MB)

Windows XP pro SP3

Molim vas pomozite ako znate ša ne valja.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gašenje računala

1.jesi li ista mijenjao od hardvera?

2.dali se restartira ili bas ugasi?

3.kakvo napajanje imas?

4.skini programe: eversest, memtest86 verzija 3.5

javi

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Gašenje računala
buco2 kaže...

Imam jedan stvarno velik problem. Kompjuter mi se u zadnje vrijeme počeo gasit i to uglavnom kad igram igre. Al to se dešava i kad radim neke druge stvari. Npr. uvijek mi se gasi kad koristim ConvertXtoDVD. Konfiguracija je:

Intel Pentium D 945 3,4 ghz,

matična ploča Gigabyte GA-8I945P-G-RH,

2 GB DDR2 (4x512 MB),

ATI Radeon X1600 pro (256 MB)

Windows XP pro SP3

Molim vas pomozite ako znate ša ne valja.

99% posto da ti se pregrijava... Imam isti procesor pa znam da prži.... Pogotovo ljeti...

Evo što ti je činiti: Ukoliko imaš garanciju odnesi komp u servis i oni će ti ga očistiti... ukoliko nemaš garanciju otvori bočnu stranicu kučišta i očisti sve komponente od prašine, pogotvo ventilatore (grafička, procesor i sl.)

ako imaš kompresor ispuši s njim ventilatore - najbolji način... poslije niti ne moraš zatvarat kučište pošto su vrućine...

Pušenje skraćuje cigaretu. Ja pijem da te duplo vidim. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Cro+Warrior
16 godina
Gašenje računala

Skroz se gasi. Neznam koje je napajanje.

I ja sam mislio da je pregrijavanje. Everest mi kaže da je CPU na 70° kad se niš ne radi. Razmišljo sam da kupim neko bolje hlađenje jer mi je na njemu samo onaj ventilator koji dolazi s njim. Već sam ga bio čistio i stalno mi je otvoreno kućište. BTW dal bi neko mogo preporučit neki ventilator za CPU. Ništa extremno al ipak dobro.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2009 15:45 (buco2).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prgledaj kondenzatore na matičnoj možda ti je neki od njih iscurio ili se napuhao

16 godina
neaktivan
Gašenje računala

A temperatura dok igras ? :) I meni se neki dan pregrijavao chipset na maticnoj.. morala je mijenjat'

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gašenje računala

Pregrijavanje 99%-kad si zadnji put očistio komp od prašine?

Imao sam i ja sličnih problema (samo se meni restartao bez ikakve najave...)

Riješio sam tako da sam očistio komp od prašine iznutra, sve razmontirao (davno istekla garancija) te sve dobro ispuhao i prebrisao-dalje je sve radilo kako spada.

Kako očistiti komp? Kolega dncrmt je nedavno na forumu napisao dosta dobar vodič za to pa ako nisi vješt u tome, tamo ti je dosta dobro opisano kako, gdje i čime....   

Vodič za održavanje računala  by dncrmt                                 

EDIT: da se nadovežem ,vidim da je napisano u gorespomenutom vodiču.

Ukoliko nisi jako dugo čistio, ovaj korak ćeš morati uraditi.

Ja sam taj korak dugo izbjegavao, ali na kraju se mora uraditi jer je to zapravo glavni krivac...

Citat:

Također moram napomenuti da se prašina zna skupljati ispod ventilatora procesora,što uzrokuje pojačano grijanje procesora i sporiji rad,a može uzorkovati i rušenje računala.Procesor je malo kompliciranije očistiti jer zahtijeva skidanje hladnjaka sa procesora,što nerijetko uzorkuje vađenje drugih komponenti da bi lakše došli do kopči koje učvršćuju hladnjak

by dncrmt   

Can't find a better Jam!
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2009 16:22 (Gunner_V).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gašenje računala

Nakupilo ti se prašine na ventilatoru za procesor ili ti uopće ne radi.

Edit:

Može se također dogoditi da je pukla plastika na jednom dijelu od ventilatora koja pritišće rebrasti hladnjak pričvršćen na procesoru pa ne sjeda u potpunosti cijelim svojim tijelom uz procesor - nakon nekoliko minuta zahtjevnijeg rada na računalu, ono se gasi ili restarta iz razloga da sačuva procesor od pregrijavanja, da ne pregori. U bios opcijama današnjih matičnih ploča možeš podesiti temperaturu procesora nakon koje će se restartati ili ugasiti ovisno o tome ukoliko dođe do postavljene vrijednosti izražene u celzijevim stupnjevima.

s.t.a.l.k.e.r. semi-pro
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2009 17:09 (stalker).

0 0 hvala 0
16 godina
Gašenje računala

Kupio sam novi vent za CPU. Sad se ne gasi, sve je ok...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gašenje računala

Pozdrav svima, evo da malo podignem temu...

U potrazi za rjesenjem problema naisao sam na ovaj forum, a pretragom foruma i na ovu temu...

Imam problem s gasenjem racunala, ista stvar kao i u prvom postu, medjutim odlucio sam svejedno postaviti pitanje buduci da je kuciste bez nakupljene prasine, a i konfiguracija je malo drukcija pa ako netko ima mozda neko drugo rjesenje, ili ideju sto bi mogao biti problem...

Znaci racunalo se gasi samo od sebe pri malo zahtjevnijim radnjama, tipa prebacivanje i konvertiranje video formata na mp4, prilikom instalacije nekog programa i sl. Zatim kad pokusam ponovo upaliti racunalo, podignu se windowsi i nakon minutu dvije se ugasi ponovo, tako dva-tri puta zaredom, i recimo cetvrti put kad upalim radi sve normalono, naravno dok ponovo ne pokusam nesto zahtjevnije raditi.

Konfiguracija je sljedeca:

Fortron Blue storm II, 500w

MBO SAPPHIRE Pure Crossfire AM2RD790

RAM Kingston HIPER X 2x1GB

AMD Athlon 64 Dual core 6000+ 3.00GHz

GeForece 8600 GTS

W7 7100 x64

Racunalo je staro godinu dana

P.S. Sjetih se, nekih 5-6 puta u ovih godinu dana mi se dogodilo da upalim racunalo, i upali se kontrolna lampica, svi ventilatori idt, medjutim monitor ostaje u standby modu rada, ako to ima neke veze.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2009 19:46 (havoc).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gašenje računala

Nakon sto se racunalo vise uopce nije htjelo upaliti, pokazalo se, nakon vadjenja jedne po jedne komponente, da je maticna otisla, tocnije slotovi za RAM, od 4 slota, 2 ne rade i ukoliko se keksic RAM-a nadje u jednom od njih, na maticnoj se pojavi C1 error i racunalo se pokrene, medjutim sistem se uopce ne podize.

Tu ovo pisem tako dako netko bude imao slican problem, nek proba otvoriti komp i na "diagnostic LED" pogleda dali neki error pise...

Mozda pomogne

Pozdrav!!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gašenje računala

buco2???????,da  kazem,to se i meni desava,evo od jucer kad nesto radim,igram igrice,ili nesto zahtjevno,samo se ugasi i nece palit,moram gaisiti i ponovno upaliti sklopku na racunalu(iza)i onda oce i radi normalno,ali neznam zasto se gasi...................

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gašenje računala

Molim vas da za pomoc.

Grije mi se laptop accer aspire 5715 i nakon toga ugase. Cesto mi se desava nakon 2 sata rada. Kupljen je prije 1,5 god. Nosio sam ga na ciscenje, ali prasina nije problem, procesor dual core 1.73. Ne znam u cemu je problem.

Unaprijed zahvalan

Gagi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gašenje računala

Molim vas da za pomoc.

Grije mi se laptop accer aspire 5715 i nakon toga ugase. Cesto mi se desava nakon 2 sata rada. Kupljen je prije 1,5 god. Nosio sam ga na ciscenje, ali prasina nije problem, procesor dual core 1.73. Ne znam u cemu je problem.

Unaprijed zahvalan

Gagi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gan kaže...

Molim vas da za pomoc.

Unaprijed zahvalan

Pogledaj prasinu dal ti mozda ima puno prasine i mozda ga stavljas negdje gdje netreba jer onda vent nemre "disat"

Sad vidim da to nie problem..Neznam kaj da ti kazem ak oni nisu nis mogli tam u servisu. Mozda ga stavljas na nes gdje nemrem vent "disat" pa zato

Allah U Akbar, everybody just be calm That's the word passed down from the Emonh It came from the Qu'ran, it can't be wrong It's only measure, the time, the God's eons So I suggest you follow Allah wa
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.9.2009 14:29 (Fake_Alert).
15 godina
neaktivan
Gašenje računala

I meni se gasi kad igram GTA 4

Evo moja konfa

Računalo:MSG AERO ADVENTURE n2

Ram: 3gb

Grafička: Eah4350 1024 mb

Procesor:AMD Athlon(tm) 7750 Dual-Core Processor 2.71ghz

ATX 500W

Helpppppppppppppppppppppppppppp!

Kakica
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2009 15:56 (KakicaDakica).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice