Gašenje kompa,problemi sa downloadom

poruka: 26
|
čitano: 3.783
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav.

Komp mi se često gasi tjekom boravka na netu ,jednostavno samo se restarta . Kad ga opet upalim izađe mi ova poruka http://i49.tinypic.com/8wh2pw.jpg . Također imam problema sa downloadom ,više od pola stvari koje skinem preko rapidsharea ili preko torrenta nemogu instalirat. Evo npr. skinem mozillu i safari i nemogu ih instalirat (iako sam ih uredno skinuo sa njihovih stranica). To mi se nije nikad događalo tek sad u zadnjih par dana. Također kad skinem neke serije i idem ih raspakirat iz winrara mi pokazuje neke errore?? Dali mi netko može pomoć ,šta da radim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

koji os,koji antivirus,firewall jel još nešto radi u pozadini?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Gašenje kompa,problemi sa downloadom

Antivirus imam avast , a ovo dvoje nerazumijem šta znači (os & firewall).

16 godina
neaktivan
OS - Operativni sustav, dakle XP, Vista, Windows 7, neki Linux,...
Firewall - 'vatrozid', on štiti od razne gamadi sa interneta i još ponešto.
Što se tiče tvog problema, rekao bih da trebaš reinstalirat OS ili bar System Restore napravit.
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
16 godina
neaktivan

Hvala na pojašnjenju.

OS imam XP ,firwall nemam (osim ako to nije Spybot - Search & Destroy). Dali mi može netko pojasnit kako da napravim System Restore?

15 godina
protjeran

idi u my computer, desni klik na disk C:\ , properties ,  tools , check now

kad završi, restartaj i malo češ pričekat da on očisti errore s diska

jer ako skidaš, odarhiviravaš, instaliraš, sve to radiš na disk. a ako to sve šteka, vjerojatno je do njega, a i ono što ti piše na slici

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 3:05 (mindstorm).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

i moj prijedlog je da avast zamjenis avirom free i napravis potpuni scan.

Moj CPUz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=936982
16 godina
neaktivan
System Restore: Start - All Programs - Accessories - System Restore (valjda sam pogodio, davno sam radio na XP-u) - odaberi datum prije nego što su problemi počeli.
Ako imaš najnoviji Avast (5) onda netrebaš stavljat Aviru, samo napravi Full Scan. Mozes napravit 'sken' i sa Malwarebytes AntiMalware. Taj Spybot Search and Destroy je smeće, skini SuperAntiSpyware (mislim da se tako zove, nisam siguran), a za Firewall stavi Outpost ili Comodo (neznam koji je bolji od ova dva, ali su oni bolji od svih ostalih.
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
15 godina
protjeran

u 80% tema s problemima na ovome forumu su formatiranje winsa, avast, malwarebytes i super anti spyware

malwarebytes je program koji je bug pohvalio u časopisu prije god dana da je dobar, hoče li vam zato i za deset god biti dobar?

kakav avast, kakva avira - niža klasa antivirusa...

evo ovo, 90% sam sigoran da če mu check disk riješiti problem, a ne, neka radi restore, krca ga AV-ima i malwarebytesima, može stavit još i super anti spyware, hebote pa tek če mu tad komp zaštekat

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 9:54 (mindstorm).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rekao sam da prvo napravi System Restore, pa tek onda da reinstalira ako ne uspije! Malwarebytes je BUG preporucio i u zadnjem broju, da citas, znao bi! Haha, Avira i Avast su niza klasa antivirusa, haha, lol. Najbolje da stavi crackirani NOD32 ili Kaspersky.
A što da napravi autor teme sam već rekao/predložio.
16 godina
neaktivan

Šta sve gubim kad napravim  System Restore ?

16 godina
neaktivan
Realista kaže...

Šta sve gubim kad napravim  System Restore ?

ono što je nakon tog datuma (točke vraćanja)instaliranio,update-no i sl..
čuj jesi ga skenirao s još nečim osim avastom i napravio  repair registra?
da napraviš to prije nego ga vratiš na stanje kad je sve štimalo ili šta već planiraš..

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 14:46 (seneka).
16 godina
neaktivan

Napravio sam full scan sa avastom i nije ništa pronašao. Kad kliknem na fix system errors onda mi se ovo pojavi  http://i49.tinypic.com/2hpomt0.jpg ??

16 godina
neaktivan

jel možeš išta instalirat na komp?
kolko je star komp?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

seneka@

Probao sam instalirat google chrome ,nejde ,probao sam instalirat winamp nejde. Očito nemogu ništa instalirat...užas.

Komp je star 5 godina i slabije je kvalitete al meni je čisto dovoljan. Do prije par dana mi se nisu događale ove stvari ,bilo je sve ok.

16 godina
neaktivan
Napravi taj system restore, a datum stavi prije nego sto su poceli problemi.
16 godina
neaktivan

Šef@

Krenuo sam to napravit kad opet problem... nemogu kliknut na datum ,evo ovako izgleda ---   http://i48.tinypic.com/ypbio.jpg ??

16 godina
neaktivan
Auff, nije ti bio ukljucen prije, pogledaj onda jos starije datume, ako nema onda, pricekaj jos nekog sa boljim idejama.
16 godina
neaktivan

Kako misliš nije bio uključen? Gdje se to podešava? (probao sam starije datume al nejde ni ljevo ni desno)

16 godina
neaktivan
Znaci da se nisu prije spremale postavke po kojima se to radi. Kad je to ukljuceno, svako nekoliko se spreme te 'postavke' na koje se kasnije vrati. Ugl. zaboravi na to... Ali, možeš probat napravit repair Windowsa, sa instalacijskim DVDom.
16 godina
neaktivan

Šef@

Nekužim se ja u to ,mogu ove jednostavnije stvari napravit al slaganje windowsa još nisam naucio.

16 godina
neaktivan
Nije to molekularna biologija. :D U BIOSu - neznas vjerojatno sto je to? Na pocetku, kad se pali kompjuter, stisni F2, DEL, vec neki key, i tamo promijeni boot device order, stavi da je DVD prvi. Zatim ubaci dvd unutra i restart. Kad te pita zelis li instalirati ili 'reparirati' windows, odaberi taj repair.
16 godina
neaktivan

Nažalost nemogu nac dvd. Ako postoji još neka mogućnost bio bi zahvalan.

17 godina
neaktivan

beckupiraj podatke na externi hard neki i stavi windowse na novo te instaliraj aviru free te onda pluggaj hdd externi i skeniraj ga antivirusom pa akda scan zavrsi onda mozes krenuti prebacivati podatke nazad...to je najjednostavnije rijesenje...jer jednom kada registry pocinje zezat niada neces biti na miru...

Moj CPUz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=936982
15 godina
protjeran
Realista kaže...

Napravio sam full scan sa avastom i nije ništa pronašao. Kad kliknem na fix system errors onda mi se ovo pojavi http://i49.tinypic.com/2hpomt0.jpg ??

ova poruka ti govori da če se check disk obaviti prvim restartom i to je u redu, tako treba iči, nikakav error

kad restartaš,( ako si stisnuo OK u prozoru sa slike ) bit če ti plavi screen i čekaj... dok završi, nakon toga nebi trebalo biti više onog errora prilikom pokretanja winsa

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 19:42 (mindstorm).
16 godina
neaktivan

mindstorm@

Uspio sam!! ,napravio sam check disk kako si rekao i sad je sve ok. Hvala ti puno (a i ostalima koji ste pomagali)!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice