Fujitsu Amilo 1 dug 2 kratka bipa

poruka: 3
|
čitano: 2.577
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Ujac je imao navedeni laptop tj. Amilo Pa2548, star je nekih 4 godine. Jedan dan kako on kaze ga je isao upaliti i nista, nece uopce da se podigne sustav nego se cuje samo jedan dugi i dva kratka bipa, malo sam trazio i najverojatnije je graficka? Moze li se nesto sredit? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Fujitsu Amilo 1 dug 2 kratka bipa

moze,klasican kvar 90% laptopa je graficka kartica koja se usred pregrijavanja istog i lose rijesene odvodnje topline(vjerojatno namjerno dizajnirano da bi sto prije kupio novi laptop) izgubi kontakt sa maticnom plocom na nekom dijelu bga matrice...znaci odlemi se sa ploce...pomaze popularno "pecenje u rerni" ali to nije trajno rijesenje i ne uspije uvijek!

trajno rijesenje je tzv."reball" znaci skidanje chipa pomocu IR lemilice ,prekuglavanje istog i vracanje na plocu.za detalje oko cijene moze na PM.

ali mozes i sam skinut plocu van i probat metodu pecenja u rerni (ne preporucam iz vise razloga)

otkup neispravne elektronike
14 godina

Hvala. Jel bi onda bilo moguce kupiti polovnu graficku ili maticnu sto mi vec treba za nekih 300-500kn, mislim ako netko prodaje laptop u dijelove mogli bi se naci?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice