Frekvencija jezgri konstantno na 4.5 cak i u idle

poruka: 13
|
čitano: 1.345
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran

Igrao sam se sa offset overclockom da namjestim sve optimalno i u procesu se dogodilo to da se sistem par puta srusio, nije mi se vise dalo namjestati pa sam vratio na stare postavke offseta za 4.5 GHz. Problem je sto mi sad frekvencija cak niti u idle ne pada i konstantno je 4.5 GHz, napon normalno padne, cak su i temperature u idle kao i prije, ali frekvencija ne mrda, samo da napomenem da C stateove nisam dirao i svi su ostali na AUTO. Prije sam imao isti problem i jedan forumas mi je savjetovao da samo izvadim bateriju sa maticne na par min i vratim, nakon toga je sve bilo, ali ovaj put to ne pomaze. Ima li netko neko drugo rjesenje?

EDIT: Ja se ispricavam, sad kad sam pricao s bratom prije se zapravo bilo dogodilo to da napon nije htio past kad sam vratio postavke na default, a frekvencije jesu pa se problem rijesio vadenjem baterije, sad frekvencije ostaju i dalje na max.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.4.2017 20:38 (war3_tft).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Frekvencija jezgri konstantno na 4.5 cak i u i
Da resetiras bios moras i kabao of napajanja isto iskljuciti da prekines dovod struje na maticnu, znaci iskopcaj iz struje, bateriju van i nakon minutu vrati i to je to.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
protjeran

Zaboravio sam napisati da sam istekao kabel iz struje, doduse nisam bateriju skroz izvadio iz lezista, bila je onako skroz nakoso i mislio sam da je dovoljno da se kontakt prekine, budem je probao ponovno izvaditi van pa javim da li se problem rijesio.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.4.2017 19:49 (war3_tft).
17 godina
Mora se resetirati bios bez baterije, zato sam i mislio da ti je kabao ostao
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
protjeran

To ti krivo javlja, ne moze napon padat ko prije a takt ostajat na 4.5ghz

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Evo povadio sam kablove, skroz izvadio bateriju na par min i stavio sam default postavke, napon ponovno pada, a frekvencija kao da je turbo boost ukljucen varira po jezgrama. Da probam flashat bios? Vidim bas dosao je novi, ja imamverziju F5.

EDIT: Ja se ispricavam, u originalnom postu sam napisao da mi se to prije dogodilo, ali sad kad sam pricao s bratom bilo se zapravo dogodilo to da napon nije htio past kad sam vratio postavke na default, a frekvencije jesu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.4.2017 20:22 (war3_tft).
13 godina
protjeran

Evo kak to izgleda 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

To je sve savrseno u redu, idle temperature, potrosnja i napon, nemas nikakav problem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
I meni izgleda da je sve ok, al me zivcira kaj daje takva blesava ocitanja, mirniji sam kad je sve kak spada. Nek sad stoji tako par dana pa cu mozda probati stavit novi bios, sad me i zanima kakva je to promjena sto su za vcore stavili.
17 godina
odjavljen

pogle pod power plan u windowsima da li je stavljeno na high.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Da stavljeno je na high, te postavke nikad nisam niti dirao, a stvari su normalno radile sve do ovih par sistem crasheva. Sad bas gledam windows mi je kasnio sa satom nekih 15 min, neznam jel se nesto poje**** u cijelom tom procesu. Sto nebi taj performance i trebao biti na high pogotovo kad se radi OC?

17 godina
odjavljen

Stavi na balanced ak žališ da ti proc skida frekvenciju. Ja držim na svog na high, nije da može potegnut neku potrošnju :D.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Hvala, problem rijesen. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice