poz ljudi, evo ovak jucer nosim frendu svoj stari hard mi prebaci 30-ak gigi podataka, asim pc i izvadim ga van sve glatko,
vratim se doma snjim i odma ga ustekam dok je ugasen i palim pc i kaze error loading OS od tada nemogu nista, probao sam sljedece:
-probao sam sa bootsect-om iz win CD, sve je "popravio" bez realnih rezultata
-boot sequencce je ok, jedino kad stavim na HDD onda izbacuje gresku "reboot and select proper boot device"
-ispitao sam hard (na kojem su win) star je 3 tjedna, sve stima, cak mogu i vidjet stvari na njemu kad bootam win cd
ljudi ako znate pomagajte, ja polako stjecem dojam da je to do MBO iako savrseno cita hard u UEFI na oba sata 3 porta
Sistemski HDD - Seagate Barracuda 2TB 7200rpm
MBO - Asrock p67 pro3
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
update: vise mi ni tipkovnica ne radi, dakle nemogu u biose uc
Mislim da je problem u tome što disk ima preko 2TB. Pokušaj ga particionirati a da ti na jednoj particiji ostane instalacija Windowsa, a ako ne bude išlo probaj ovako: Ako imaš dovoljno prostora na njemu digni Linux i podjeli disk na npr. dvije particije a jedna neka ti bude čista dakle bez podataka i dodjeli joj ime C: Nakon toga instaliraj friške Windowse a stare windows ručno izbriši da oslobodiš prostor a prije toga naravno sačuvaj ako imaš šta vrijedno od slika videa i muzike.
Particija na kojoj su win je 100GB, na ostatku su stvari koje mi trebaju, dobra ideja sa linux izgleda da cu morat tako
u meduvremenu sam uspio dobiti Win 7 na izborniku Windows Repaira ali su "Recovered",
ali opet ne stima nes, sa cmd-om stavim da je ta particija na kojoj je win aktivna, i onda pokrenem
fixboot, fixmgr, i uspije ih oboje pokrenut ali sa \rebuildbcd koji inace popravlja sve boot probleme i slicno
kaze da mi fali boot.ini datoteka, sve mi se cini da cu probat sad bubnut friski win na C:\ a ako nece win onda cu ubuntu.