Cudni valovi/crte na screenu

poruka: 5
|
čitano: 918
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Znači od nedavno sam primjetio da mi u igrama budu neke jedva vidljive crte na screenu koje idu od vrha do dole. Primjeti se na Garry's Mod na tekstu, CSGO na crosshairu i u Minecraftu sam također primjetio. Neznam zbog čega se to dešava, ali kontam da bi moglo biti do grafičke kartice ili možda monitora?

Monitor jest neki stariji, imam ga od 2009. ako ne i duže ali do sad je super radio.

Znači ovo je toliko iritirajuće da nemožeš normalno igrat. Igram CSGO i stalno primjetim na crosshairu te crte.

0 0 hvala 0
10 godina
Re: Cudni valovi/crte na screenu

Moguće da je problem u monitoru, vidim da je iz 2009. pa pretpostavljam da koristiš VGA kabel i da nema DVI opciju spajanja s računalom. Imao sam isti problem i morao se rješiti 23" samsung monitora jer je imao samo VGA izlaz. Prelazak na monitor s DVI priključkom je rješio te užasne linije koje idu po ekranu gore dolje i primjete se na tamnijim pozadinama. Sigurno bi ti to rješilo problem, ako mislimo na iste crte. VGA koristi analogni signal pa je podložan smetnjama okolnih kablova, a i samog računala. DVI je digitalan i nema smetnji. Najbolje posudi monitor s digitalnim priključkom (DVI, HDMI, DisplayPort) i provjeri jel crte postoje. LP

10 godina
neaktivan

U igrama ukljuci Vsync i problem rjesen...

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2015 11:26 (skyhawk10).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Jeste monitor izgleda samo ima utor za taj plavi kabel tj. VGA, pa ću probati od nekog drugog posudit pa provjerit.

Iako još uvijek mislim da je to neki problem sa grafičkom.

0 0 hvala 0
10 godina
Re: Cudni valovi/crte na screenu

Svakako provjeri sa monitorom koji ima bilo koji izlaz a da nije analogni. Pogotovo ako to izgleda ko smetnje koje se miču, točnije crte, nema greške u pretpostavci da je monitor.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice