Čudan problem

poruka: 19
|
čitano: 1.885
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Čudan problem

isprike ako ima tema sa sličnim problemom, nisam je baš pronašao

puncu je riknuo komp, problem je bio s nekim šroteks napajanjem, napajanje promijenjeno, kom se pali, no nikud dalje od boot screena

bios radi, prepoznaje sve, ali nikako učitati windoze

hdd je isproban u drugom kompu, pregledan sa hdd tune, zdrav, radi

probao sam bootati win10 s dvd-a - neće, probao win10 s usb-a, opet ništa

zapne na loading operating system i nula bodova dalje

na dvd još prepoznaje dvd, kaže da klikneš bilo koji gumb, klikam po tipkovnici i nula bodova, neće bootat dvd

usb kao da i ne prepoznaje, samo loading operating system, isto kao kad stavim da boota s hdd-a i ni makac dalje

ideje???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Čudan problem

clear cmos si napravio? pa moguće je da se nešto drugo pokvarilo,kad je riknulo napajanje možda je povuklo nešto drugo,matična,memorija itd.

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
Re: Čudan problem
M4X kaže...

clear cmos si napravio? pa moguće je da se nešto drugo pokvarilo,kad je riknulo napajanje možda je povuklo nešto drugo,matična,memorija itd.

jesam, micanjem baterije, no ništa se nije promijenilo

procesor valjda radi kad diže bios, na matičnoj su jedino procesor i pločica od 4gb rama, probao sam staviti ram u drugi utor i opet isto

jel se može uopće bios dizati ako je jedina pločica rama neispravan, pa da onda zajebava kad treba pokrenuti boot?

EDIT:

u biosu prepoznaje i hdd i dvd, u postavkama stoji 4gb rama, no to (pretpostavljam) nije garant da ram i funkcionira

jedino mi ram pada na pamet, no opet, nemam pojma jel bi se i bios dizao ako ram ne radi

jedino mi preostaje da sutra pokušam ubaciti pločicu rama iz svog kompa, no ako nije ram nemam pojma što dalje pokušati

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2016 21:35 (picajzla0707).
12 godina
Čudan problem

argh, namjeravao sam skinuti sa svog kompa pločicu rama za probu, no kad sam skinuo stranicu skužio sam da nema šanse izvadit ga bez skidanja hladnjaka, a to mi se baš ne da raditi

treba mi informacija, ako tko zna za sigurno

je li moguće uopće ući u bios (nije uefi) na intel h61 ploči (+ neki pentiumčić) ukoliko je ram neispravan

odnosno je li moguće da mogu ulaziti u bios, a da neće bootat windoze zato jer je ram sjeban?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

U bios se nemože bez ispravne pločice ram-a već ti daje "bip code" zvukove.

U Bios-u se može podesiti da pregleda memoriju tako da "disable" staviš na fast start a novije ploče sam viđao sa opcijom u bios-u za test memorije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2016 19:23 (AF139).
9 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

je li moguće uopće ući u bios (nije uefi) na intel h61 ploči (+ neki pentiumčić) ukoliko je ram neispravan

odnosno je li moguće da mogu ulaziti u bios, a da neće bootat windoze zato jer je ram sjeban?

Da, provjera RAM-a se radi tek nakon POST-a, a u POST-u samo provjerava jel RAM prisutan.

Tak da je moguće ući u BIOS i kad RAM nije skroz ispravan, a kad se Windowsi bootaju onda zaglavi na pokvarenom dijelu.

Skini Hirens boot cd i stavi ga na USB pa pokreni Memtest s njega.

Kruha i igala...
9 godina
neaktivan
Čudan problem

AF139, danas se očito utrkujemo 

Kruha i igala...

1 0 hvala 1
12 godina
Čudan problem

zahvaljujem na infu, skidam trenutno ultimate boot cd, pa ću probat s njega pokrenuti test memorije

baš mi nije jasno da komp neće bootat windoze niti s harda, niti s cd-a niti s usb-a, zaglavi na hebenom "loading operating system" i dalje nikud

jedino logično objašnjenje mi je da je ram sjeban, drugo ne vidim što bi moglo biti

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

zahvaljujem na infu, skidam trenutno ultimate boot cd, pa ću probat s njega pokrenuti test memorije

baš mi nije jasno da komp neće bootat windoze niti s harda, niti s cd-a niti s usb-a, zaglavi na hebenom "loading operating system" i dalje nikud

jedino logično objašnjenje mi je da je ram sjeban, drugo ne vidim što bi moglo biti

Ili hard disk (ako zacvika dok mu OS ili installer pokušava pristupiti), a njega isto testiraj s ultimate boot cd.

Kruha i igala...
12 godina
fer-de-lance kaže...
picajzla0707 kaže...

Ili hard disk (ako zacvika dok mu OS ili installer pokušava pristupiti), a njega isto testiraj s ultimate boot cd.

ok, to mi nije palo na pamet jer sam ga pregledao s hd tune na drugom kompu i sve je ok na njemu

evo upravo se spržio cd, pa idem spojit punčev komp i tjerat testove

14 godina
picajzla0707 kaže...

Problem ti je ili RAM ili ploča, eventualno procesor, a znaš i sam da se ovo najlakše utvrdi eliminacijom pojedine komponente koristeći drugu.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
12 godina
Ma pregledao sam ram memtestom, hdd sa hd tune, proc valjda radi kad ulazi u bios i pokrece live cd, trenutno przim win10 s verifikacijom na drugom kompu, pa cu probat repair napraviti, ako ne upali - ubacit cu drugi hdd i probat iznova instalaciju

problem je sto imam dnevno malo vremena, pa to traje i traje
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
picajzla0707 kaže...

Spoji taj disk na drugo računalo, obriši sve particije, vrati disk natrag i probaj pokrenuti instalaciju.

Svakako promjeni podatkovni kabel od diska za svaki slučaj.

Možeš skinuti npr. Ubuntu i probati pokrenuti njegovu "live" verziju bez instalacije iste, ako to ne želi pokrenuti,

uzmi drugi RAM za probu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2016 20:18 (Valentin17).
12 godina
Pomalo, pokusavam najprije spasiti winse i podatke na njemu, ako ne ide, onda cu najprije probat pokrenut instalaciju na drugom hdd-u, pa dalje step by step po tvojim savjetima

ram nemam drugi osim u svojem kompu, ali radije cu uzet novi nego vadit svoj :)

Probat cu i drugi kabel i fala na pomoci
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
Čudan problem

ha, napredovao sam

nakon što sam spržio nanovo win10 na najnižoj brzini i s verifikacijom, pokrenulo je boot s njega - valjda je prvi dvd bio sheban, no opet mi nije jasno zašto nije htio pokrenuti boot s usb-a

no dobro, sad je problem što neće pokrenuti nikakav repair s njega, nešto u stilu da ta verzija to nemere napraviti, a mislim da sam skinuo verziju koja je bila i na komu od punca

probao sam popraviti mbr i boot preko command prompt, postupak odrađen uspješno, no i dalje ne diže instalirane winse

sutra ću dalje, prebaciti datoteke koje trebaju na drugu particiju i čista instalacija win10, pa ću vidjet kako dalje

fala svima na pomoći, sutra javim kako je prošlo

hebem ti ovakva sranja da ti hebem, kad se moram satima i danima žderat ne znajući koji je k...

pa ti kupuj smeće od napajanja, a još zasad izgleda da ništa nije spalilo hardverski... zasad  

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
Čudan problem

evo da zatvorimo slučaj

na koncu sam prebacio sve što im treba na drugu particiju, na prvoj napravio clean install win10 i sve fercera

proc radi, matična se čini netaknuta, hdd normalan 

no, i dalje mi nije jasno kako je crknuto napajanje moglo samo tako srušit windoze da ih se više nemere popravit

i btw., jedino što je napajanje povuklo za sobom je miš - neki obični logi crko i ne daje znakove života, baš čudno 

fala svima na pomoći

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2016 8:26 (picajzla0707).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
picajzla0707 kaže...

evo da zatvorimo slučaj

Tko zna kakav signal je napajanje na izdisaju pogotovo ako je bilo niže kvalitete poslalo disku, to ga je zblesiralo očito.

Drago mi je da si riješio problem, moj savjet ti je da sada kad imaš win instaliran normalno još probaš odvrtiti HD Tune

error scan na full, čisto radi sigurnosti, svakako pogledaj i Health odjeljak.

12 godina
Ah, trenutno nemam volje nakon tri dana zajebancije, vec sam dvaput provjerio hdd, a i vratio sam konacno komp puncu
neka covjek ima mir i svoj tv kad punica zasjedne na komp, nije ni njemu bilo lako ova tri dana :)
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
picajzla0707 kaže...
Ah, trenutno nemam volje nakon tri dana zajebancije, vec sam dvaput provjerio hdd, a i vratio sam konacno komp puncu
neka covjek ima mir i svoj tv kad punica zasjedne na komp, nije ni njemu bilo lako ova tri dana :)

Slažem se u potpunosti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice