Imam čudan problem sa monitorom. Monitor je Hyundai ImageQuest Q70U, koji sam kupio pred 5 godina. Problem se dogodio dok je bio pod garancijom, i sada se vraća.
Kada se pali, trebamu neko vrijeme da se "zagrije", u tom periodu lampica od napajanja samo žmiga u plavoj (ON) boji. No kad se zagrije, lapica počninje izmjenjivati između plave (ON) i žute (Stand-by) boje. Slika se ne prikazuje, osvjetljenje se ne pali, a čitavo vrijeme se čuje nekakvo zavijanje.
Rastavio sam ga (nisam išao rastavljati panel) i zamjenio sam 2 kondenzatora na napajanju koji su se malo napuhali. Iako time nisam rješio problem, uspio sam skratiti vrijeme "zagrijavanja" sa pol sata na 5 minuta. No učio sam čudnu pojavu. Ako isključim kabel koji ide u panel, osvjetljenje se odmah upali; i ako spojim taj kabel, slika se pojavi. No ako, ostavim taj kabel spojenim dok se monitor pali, slika se ne pojavljuje.
Da li mi tko može reći u čemu je problem?
Ako ovaj opis nije dovljan, mogu postati video koji pokazuje moj problem.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Promjeni sve kondenzatore u napajanju
Imam čudan problem sa monitorom. Monitor je Hyundai ImageQuest Q70U, koji sam kupio pred 5 godina. Problem se dogodio dok je bio pod garancijom, i sada se vraća.
Kada se pali, trebamu neko vrijeme da se "zagrije", u tom periodu lampica od napajanja samo žmiga u plavoj (ON) boji. No kad se zagrije, lapica počninje izmjenjivati između plave (ON) i žute (Stand-by) boje. Slika se ne prikazuje, osvjetljenje se ne pali, a čitavo vrijeme se čuje nekakvo zavijanje.
Rastavio sam ga (nisam išao rastavljati panel) i zamjenio sam 2 kondenzatora na napajanju koji su se malo napuhali. Iako time nisam rješio problem, uspio sam skratiti vrijeme "zagrijavanja" sa pol sata na 5 minuta. No učio sam čudnu pojavu. Ako isključim kabel koji ide u panel, osvjetljenje se odmah upali; i ako spojim taj kabel, slika se pojavi. No ako, ostavim taj kabel spojenim dok se monitor pali, slika se ne pojavljuje.
Da li mi tko može reći u čemu je problem?
Ako ovaj opis nije dovljan, mogu postati video koji pokazuje moj problem.
Taj tvoj 17 monitor je pokvaren kaj drugo,
zamjena loših kondenzatora ne rješava problem u svakoj situaciji ima raznih kvarova u praksi.To mora pogledat neko ko se razumije, i ko ima iskustva i opremu da otkrije kvar uostalom ako je preskup popravak recimo 300kn onda se popravak uopče ne isplati jer danas novi LCD monitori nisu skupi.
Svaki monitor se da popravit,
ali ak ti neko kaže 400kn recimo za popravak 17 monitora starog pet godina hm.U praksi to se ne isplati uopče, još dodaš tolko pa i malo više i eto imaš novi 22 monitor.
Kao što sam reko, ja sam kupio novi monitor. Zato neću proljevati suze ako moram ovaj baciti u smeće. Ali bih htio, iz zezancije, malo prčkati po njemu. Kao što ovaj video pokazuje, monitor radi, no uz iskapčanje i ukapčanje kabela koji ideu u panel. Mene samo zanima da li ga je moguće srediti da šljaka donekle normalno bez odkapčanje i iskapčanja kabela.
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/wJnkL_Z8o5M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Svaki monitor se da popravit,
ali ak ti neko kaže 400kn recimo za popravak 17 monitora starog pet godina hm.U praksi to se ne isplati uopče, još dodaš tolko pa i malo više i eto imaš novi 22 monitor.
http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcd-led-215-aoc-e2250swda-1920-x-1080-1920x1080-250-cdm2-20-000-0001-5ms-black/49819
Kao što sam reko, ja sam kupio novi monitor. Zato neću proljevati suze ako moram ovaj baciti u smeće. Ali bih htio, iz zezancije, malo prčkati po njemu. Kao što ovaj video pokazuje, monitor radi, uz iskapčanje i ukapčanje kabela koji ideu u panel. Mene samo zanima da li ga je moguće srediti da šljaka donekle normalno bez odkapčanje i iskapčanja kabela.