Čudan problem sa monitorom

poruka: 7
|
čitano: 2.009
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan

Imam čudan problem sa monitorom. Monitor je Hyundai ImageQuest Q70U, koji sam kupio pred 5 godina. Problem se dogodio dok je bio pod garancijom, i sada se vraća.

Kada se pali, trebamu neko vrijeme da se "zagrije", u tom periodu lampica od napajanja samo žmiga u plavoj (ON) boji. No kad se zagrije, lapica počninje izmjenjivati između plave  (ON) i žute (Stand-by) boje. Slika se ne prikazuje, osvjetljenje se ne pali, a čitavo vrijeme se čuje nekakvo zavijanje.

Rastavio sam ga (nisam išao rastavljati panel) i zamjenio sam 2 kondenzatora na napajanju koji su se malo napuhali. Iako time nisam rješio problem, uspio sam skratiti vrijeme "zagrijavanja" sa pol sata na 5 minuta. No učio sam čudnu pojavu. Ako isključim kabel koji ide u panel, osvjetljenje se odmah upali; i ako spojim taj kabel, slika se pojavi. No ako, ostavim taj kabel spojenim dok se monitor pali, slika se ne pojavljuje.

Da li mi tko može reći u čemu je problem?

Ako ovaj opis nije dovljan, mogu postati video koji pokazuje moj problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Promjeni sve kondenzatore u napajanju

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Čudan problem sa monitorom
gesser87 kaže...

Imam čudan problem sa monitorom. Monitor je Hyundai ImageQuest Q70U, koji sam kupio pred 5 godina. Problem se dogodio dok je bio pod garancijom, i sada se vraća.

Kada se pali, trebamu neko vrijeme da se "zagrije", u tom periodu lampica od napajanja samo žmiga u plavoj (ON) boji. No kad se zagrije, lapica počninje izmjenjivati između plave  (ON) i žute (Stand-by) boje. Slika se ne prikazuje, osvjetljenje se ne pali, a čitavo vrijeme se čuje nekakvo zavijanje.

Rastavio sam ga (nisam išao rastavljati panel) i zamjenio sam 2 kondenzatora na napajanju koji su se malo napuhali. Iako time nisam rješio problem, uspio sam skratiti vrijeme "zagrijavanja" sa pol sata na 5 minuta. No učio sam čudnu pojavu. Ako isključim kabel koji ide u panel, osvjetljenje se odmah upali; i ako spojim taj kabel, slika se pojavi. No ako, ostavim taj kabel spojenim dok se monitor pali, slika se ne pojavljuje.

Da li mi tko može reći u čemu je problem?

Ako ovaj opis nije dovljan, mogu postati video koji pokazuje moj problem.

Taj tvoj 17 monitor je pokvaren kaj drugo,{#} zamjena loših kondenzatora ne rješava problem u svakoj situaciji ima raznih kvarova u praksi.To mora pogledat neko ko se razumije, i ko ima iskustva i opremu da otkrije kvar uostalom ako je preskup popravak recimo 300kn onda se popravak uopče ne isplati jer danas novi LCD monitori nisu skupi.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
18 godina
neaktivan
Kupio sam novi monitor prije nego što je ovaj crko. Ali nema poante bacati monitor u smeće dokle god još postoji nada da ga se može osposobiti.
18 godina
gesser87 kaže...
Kupio sam novi monitor prije nego što je ovaj crko. Ali nema poante bacati monitor u smeće dokle god još postoji nada da ga se može osposobiti.

Svaki monitor se da popravit,{#} ali ak ti neko kaže 400kn recimo za popravak 17 monitora starog pet godina hm.U praksi to se ne isplati uopče, još dodaš tolko pa i malo više i eto imaš novi 22 monitor.{#}

http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcd-led-215-aoc-e2250swda-1920-x-1080-1920x1080-250-cdm2-20-000-0001-5ms-black/49819

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
18 godina
neaktivan

Kao što sam reko, ja sam kupio novi monitor. Zato neću proljevati suze ako moram ovaj baciti u smeće. Ali bih htio, iz zezancije, malo prčkati po njemu. Kao što ovaj video pokazuje, monitor radi, no uz iskapčanje i ukapčanje kabela koji ideu u panel. Mene samo zanima da li ga je moguće srediti da šljaka donekle normalno bez odkapčanje i iskapčanja kabela.

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/wJnkL_Z8o5M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

18 godina
neaktivan
rambox kaže...
gesser87 kaže...

Svaki monitor se da popravit,{#} ali ak ti neko kaže 400kn recimo za popravak 17 monitora starog pet godina hm.U praksi to se ne isplati uopče, još dodaš tolko pa i malo više i eto imaš novi 22 monitor.{#}

http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcd-led-215-aoc-e2250swda-1920-x-1080-1920x1080-250-cdm2-20-000-0001-5ms-black/49819

Kao što sam reko, ja sam kupio novi monitor. Zato neću proljevati suze ako moram ovaj baciti u smeće. Ali bih htio, iz zezancije, malo prčkati po njemu. Kao što ovaj video pokazuje, monitor radi, uz iskapčanje i ukapčanje kabela koji ideu u panel. Mene samo zanima da li ga je moguće srediti da šljaka donekle normalno bez odkapčanje i iskapčanja kabela.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice