Crn ekran na laptopu, radi samo ventilator

poruka: 10
|
čitano: 16.641
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

prije mjesec dana mi se smrznula slika na laptopu (HP Compaq 6830s) dok sam igrao igru te sam laptop morao ugasit na power tipku. Kad sam ga upalio nazad, laptop je radio, valjda (cuje se samo ventilator) ali ne daje ni sliku ni zvuk. Posto se ne razumijem u kompjutore malo sam proguglao problem i vidio da je dosta cest problem crnog ekrana neispravni RAM, medjutim bez Ram-a laptop bi trebao davat neki zvuk, ali toga nema, nikakav beep se ne cuje. Google opet kaze da neke maticne na laptopu nemaju neki 'zvucni cip' koji upozorva ako RAM nije umetnut. Otvorio sam laptop vidio neku adi1984 plocicu. Jel to taj zvucni cip?  Tip kod kojeg sam odnio laptop da mi prebaci podatke kaze da je graficka, ali ako jest graficka, ne bi li ipak trebao vidjet nesto na ekranu kad ga upalim npr. pokretanje Bios-a? Ja medjutim nemam apsolutno nista. Uopce mi ne boot-a jer ga pustim na neko vrijeme al se ne cuje zvuk ulaska u Windowse, a wireless lampica mi ne poplavi, ostaje zuta. Stvarno ne znam sta bi moglo bit, pa ako vi imate neku ideju svaka pomoc/savjet je dobrodosao. :)

Unaprijed zahvaljujem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Crn ekran na laptopu, radi samo ventilator
Ja sam imao takav problem... Gledaj dali treperi caps lock lampica... Spoji laptop na monitor pa vidi ima li slike.... Meni je bila problem matična, točnije Northbridge čip se odlemio.... Popravio ga za 200 kn, u servisu tražili 600 kn.... Radi već par mjeseci.... Tako da, vjerojatno je matična
10 godina
neaktivan

Caps ne treperi ugl ne daje nikakve znakove zivota osim ventilatora. Vec sam ga otvarao i cinilo se da je sve u redu jer nisam nasao nikakav 'visak' da se odvojio. Pokusat cu ovo s ekranom. Ako je maticna, za laptop star preko 6 god vjerojatno ne vrijedi popravljat/kupovat novu, jel?

16 godina
neaktivan

Evo imam od prijatelja laptop sa sličnim problemom, samo vrti ventilator i žuti wireles. Prva sumnja grafika, odnosno matična, pošto je grafika neodvojiva na jednostavan način. S obzirom da je laptop star više od pet godina, ne isplati se popravljati. Mislim da ja i kod tebe isti slučaj. Probaj pratiti dali učita windowse ili samo HDD led trepne par puta.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
Nije ni meni treperio, treperi samo na nekim prenosnicima.... Ja sam ga donijeo u servis i kažu odlemio se čip od temperature... Nećeš to baš vidjeti ovako... Kažu 600 kn samo da ga zaleme natrag ili 1500 nova matična, a laptop star 5god.... Popravio mi je jedan dečko za 200kn, zalemio, promijenio pastu i sve... Pa dok radi radi...
10 godina
neaktivan

Da, zaboravio sam reći što hdd leda tiče: kad upalim laptop poplavi mi na 2 sekunde i onda se ugasi, i to je to. Nego probao sam ono s monitorom. Ne želi, monitor mi direkt ide u power save mod. Jesam li uopće dobro napravio: spojio monitor na laptop, upalio laptop i na laptopu držao Fn tipku i stisnuo/držao F4 tj. |O| tipku?

Možda ga čak odnesem da mi naprave diagnostiku, za to mogu dat 50/100kn, ali to je to. Ako sam dobro shvatio postoje dvije grafičke: integrirana, na matičnoj i referentna, u mom slučaju ati radeon 3430 (toliko o mom znanju o kompjuterima :D). Negdje sam i čitao da se ova referentna može ispeć u pećnici, a ako je ova na matičnoj, jel se može cijela matična stavit u pećnicu? Mogao bih i to pokušat jer stvarno nemam ništa za izgubit, ali prvo bih želio bit 100% siguran da je matična, ne bih je želio bezveze uništit ako još radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne isplati se popravljati, nego rastaviti , pa prodati u djelove, jer laptop ima šest godina.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
Ne vrijedi popravljati, ja sam donekle "popravio“ svog, ali đabe kad mi sad Hard ne valja.... Star je i jedva cekam da krepa...
10 godina
neaktivan

Ok, hvala vam na odgovorima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ispec i furat dokle ide.

--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice