Pozdrav,
prije mjesec dana mi se smrznula slika na laptopu (HP Compaq 6830s) dok sam igrao igru te sam laptop morao ugasit na power tipku. Kad sam ga upalio nazad, laptop je radio, valjda (cuje se samo ventilator) ali ne daje ni sliku ni zvuk. Posto se ne razumijem u kompjutore malo sam proguglao problem i vidio da je dosta cest problem crnog ekrana neispravni RAM, medjutim bez Ram-a laptop bi trebao davat neki zvuk, ali toga nema, nikakav beep se ne cuje. Google opet kaze da neke maticne na laptopu nemaju neki 'zvucni cip' koji upozorva ako RAM nije umetnut. Otvorio sam laptop vidio neku adi1984 plocicu. Jel to taj zvucni cip? Tip kod kojeg sam odnio laptop da mi prebaci podatke kaze da je graficka, ali ako jest graficka, ne bi li ipak trebao vidjet nesto na ekranu kad ga upalim npr. pokretanje Bios-a? Ja medjutim nemam apsolutno nista. Uopce mi ne boot-a jer ga pustim na neko vrijeme al se ne cuje zvuk ulaska u Windowse, a wireless lampica mi ne poplavi, ostaje zuta. Stvarno ne znam sta bi moglo bit, pa ako vi imate neku ideju svaka pomoc/savjet je dobrodosao. :)
Unaprijed zahvaljujem.