BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.302.273
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: BSOD - što, zašto i kako
Komo kaže...

Pa kupio sam novi komp prije tjedan dana tak da se ne sjecam koji sam zadnji program instalirao

- Popuni Moj PC rubriku.

16 godina
angel_eyes kaže...

..

nemogu vjerovati da je stvar bila u pasti ..

zapravo u (nedovoljnom) hlađenju, al' bitno da sad radi..

Komo kaže...

Pa kupio sam novi komp prije tjedan dana tak da se ne sjecam koji sam zadnji program instalirao

-instaliraj drivere i update (katastrofa bez SP1..). Ako to ne pomogne, moguće je problem s VGA ili loš crack (igra).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan

Ma stalno mi se pojavljuje bsod zbog ntoskrnl.exe a kaj to znači nemam pojma.Idem sad instalirat sve najnovije drivere i SP1

16 godina
Komo kaže...

Ma stalno mi se pojavljuje bsod zbog ntoskrnl.exe ..

-ne pojavljuje se zbog ntoskrnl-a (jer tad ni jedan winPC nebi radio). To je posljedica, uzrok pokušaj otkloniti predloženim updateima.

12 godina
odjavljen
Komo kaže...

Ma stalno mi se pojavljuje bsod zbog ntoskrnl.exe a kaj to znači nemam pojma.Idem sad instalirat sve najnovije drivere i SP1

Jesi li probao cmd kao adminstrator i sfc /scannow, možda ti je koja sistemska datoteka oštećena.

https://www.youtube.com/channel/UC9_5R6BB93gkUqHQcUvbR1A Moj YT kanal :)
12 godina
protjeran
BSOD - što, zašto i kako

Vecer , ovako takoder imam problema sa bluescreenom . Radi se o situaciji kad se igra igrica dobrih 3 - 4 sata u mome slucaju BF4 , znaci odigram nekih 3-4 sata , izlazim ih igre na alt+tab kad ocu pogledat nes na netu i kad odlucim ugasiti igru kkad mi je dosta igranja nekad je ugasim na alt +f4 nekad na quit u igri na kraju runde tad se desi blue screen i baca mi gresku win32k.sys , ako je netko imao isti problem i koji bi problem mogao biti i da mi moze pomoc neka napise ;) Konfiguracija pise u moj pc a windowsi nisu originalni , imam gore win 7 ultimate . Hvalaa

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Adict kaže...

Vecer , ovako takoder imam problema sa bluescreenom . Radi se o situaciji kad se igra igrica dobrih 3 - 4 sata u mome slucaju BF4 , znaci odigram nekih 3-4 sata , izlazim ih igre na alt+tab kad ocu pogledat nes na netu i kad odlucim ugasiti igru kkad mi je dosta igranja nekad je ugasim na alt +f4 nekad na quit u igri na kraju runde tad se desi blue screen i baca mi gresku win32k.sys , ako je netko imao isti problem i koji bi problem mogao biti i da mi moze pomoc neka napise ;) Konfiguracija pise u moj pc a windowsi nisu originalni , imam gore win 7 ultimate . Hvalaa

Jesi probao cmd kao administrator > sfc/scannow, možda ti se komponente pregrijavaju, očitaj temperature i postavi slike na forum.

12 godina
protjeran
BSOD - što, zašto i kako

Ma mislim da se nepregrijavaju , gradficka je nova stara mj dana . Na procesoru sam pastu mjenjao prije 2 tjedna . Sad sam na sljaci pa kad dodem doma stavim sliku sa temeraturama . I sinoc mi se prvi puta dogodilo da mi je bacilo bluecreen pri ulasku u igru , Znaci nisam igrao nego sam krenuo igrat , server se ucitao i krene ulaziti i baci mi bluescreen . Stavim slike kad dodem doma ,. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

igre nisu relevantne za BSOD, zbog bugova/zaštita itd. Neki Test ili bar windowsov za AERO, ako nema problema tad je uzrok povezan s igrom, ne s hardwareom... uz standardno provjeru drivera za vga i audio, updatea, redist-dx, malware.. za svaku popularniju igru postoji i site problemi-patchevi, provjeri.

12 godina
protjeran
BSOD - što, zašto i kako

Ma nekazem ja da je to zbog igre , al bluescreen mi uvijek bacim kad izlazim iz igre  . Evo slika . napravio sam kako si rekao . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Adict kaže...

Ma nekazem ja da je to zbog igre , al bluescreen mi uvijek bacim kad izlazim iz igre  . Evo slika . napravio sam kako si rekao . 

Našao je neispravne fajlove, da bi ih ispravio uradi restart računala.

12 godina
protjeran
BSOD - što, zašto i kako

Napravio sam restart , vidjet cemo ako ce se ponovit screen , ako nebude javim i ako bude javim ;) 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pomozite!

Nakon pročitanih stranica i stranica  ove teme nikako ne uspjevam riješiti svoj problem. BSOD se javlja neovisno o aktivnostima i vremenu provedenom na kompu. Čak i dok je u "leru" mi se ovo događa. U prilogu šaljem Screenshot BSOD-a i Copy-Paste reporta. Ništa nisam od novog harwarea dodavao. Komp je novi iz 11/2013. Jedino je HDD iz starog kompa-4 godine star. Konfiguracija sljedeća:

Matična ploča AsRock Z87-Pro 3

INTEL Core i5-4440 3,10GHz, 1MB, 6MB, 84W, 1150 Box, INTEL HD Graphics 4600

Sapphire AMD Radeon R9 270X OC & Boost 2GB GDDR5 256bit, 28nm

Napajanje 520W Seasonic SS-520GB

Kingston HyperX blu DDR3 1600Mhz (2x4GB) 1x240 Dimm, Unbuffered, 9-9-9-27

HDD WD Caviar Black (4 godine star)

Problem signature:

Problem Event Name: BlueScreen

OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1

Locale ID: 1050

Additional information about the problem:

BCCode: f4

BCP1: 0000000000000003

BCP2: FFFFFA8007B31B30

BCP3: FFFFFA8007B31E10

BCP4: FFFFF8000318F240

OS Version: 6_1_7600

Service Pack: 0_0

Product: 256_1

Files that help describe the problem:

C:\Windows\Minidump\051014-9625-01.dmp

C:\Users\Robert\AppData\Local\Temp\WER-29390-0.sysdata.xml

Bilo kakva pomoć je dobro došla. 

BSOD BSOD

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hrodperth kaže...
...

Probaj pokrenuti scan sa Malwarbytesom i HitmanPRO-em. Nadalje, probaj reinstalirati drivere od grafe. A posljednje, zanima me kako si uspio dobiti j*beni cursor tokom blue screena?

Whomsoever takes this sword shall wield the power eternal.. But, as the sword remains fresh, so must power SCAR the spirit. -Frostmourne | R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
12 godina
neaktivan

Hvala na savjetima. Već sam i sam reinstalirao drivere od grafe pa nije pomoglo. Napravio sam deep scan sa Avastom pa nije ništa pronašao ali probat ću i s ovim programima koje si napisao. A za cursor nemam pojma...fotkao sam monitor kad mi se pojavio blue screen, ništa posebno nisam napravio.

11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav ljudi molim vas pomoc. Dakle nakon instalacije novih patcheva na Starcraft 2 krenuo mi se događat BSOD. Komp se usred igre restarta i to najcesce pri zahtjevijim animacijama ( puno unita and shit )
Kao event javlja mi famozni Kernel Power ( 41 ). Ima li smisla onemoguciti restart u BIOSu i kako?
Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
BSOD - što, zašto i kako
Dobro vecer ovako mene vec neko duze vrijeme bsod zeza naci izbacuje mi milion poruka msm simbola Npr: bad pool header,driver irql not less or equal... I neznam kako rijesit problem vec mi dojadilo gledat to ako moze pomoc unaprijed hvala :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
nsunjicr123 kaže...
Dobro vecer ovako mene vec neko duze vrijeme bsod zeza naci izbacuje mi milion poruka msm simbola Npr: bad pool header,driver irql not less or equal... I neznam kako rijesit problem vec mi dojadilo gledat to ako moze pomoc unaprijed hvala :)

-Testiraj memoriju

-Skeniraj računalo sa MBAM, Hitman Pro

-Pokreni cmd kao administrator i ukucaj sfc/scannow i ako ima oštećenih sistemskih fajlova, on će ih popraviti nakon što restartuješ računalo

-Obriši računalo od prašine i stavi slike od temp.

12 godina
BSOD - što, zašto i kako

eto slike temperatura mi oko 40 

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.6.2014 17:11 (nsunjicr123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav,

evo prvi puta mi se desio BSOD pa me zanima što predlažete jer ni sam nisam pametan. Screenshot nemam, ali ovdje je log.

Problem signature:
  Problem Event Name:    BlueScreen
  OS Version:    6.1.7601.2.1.0.256.1
  Locale ID:    1050

Additional information about the problem:
  BCCode:  a
  BCP1:     8A64FF50
  BCP2:     00000002
  BCP3:     00000000
  BCP4:     81C970AD
  OS Version:   6_1_7601
  Service Pack:   1_0
  Product:    256_1

Files that help describe the problem:
  C:\Windows\Minidump\060314-15640-01.dmp
  C:\Users\AppData\Local\Temp\WER-40562-0.sysdata.xml

Read our privacy statement online:
 http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
  C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

Dodatna pomoc za bugovce: KLIK 1 i KLIK 2

Virusa nemam, rami uredno rade, a temperature nisu baš dobre te također cpu usage opterecen zbog toga što pc nije ciscen dugi niz godina, ter.pasta također nije mijenjana... pa sad da li je do toga možda ili nešto drugo? (slike su dolje)

Svaka pomoć je dobrodošla! (što brže to bolje jer mi treba za faks)

Edit: Više slika je tu te sam također napravio scan sa Windows Memory Diagnostic i sve je u redu. Što se tice skeniranja za detekciju virusa i to je čisto. Korišteni su sljedeci programi: MBAM, HijackThis, Avast, Emsisoft Kit i drugi te nista nije pronađeno.

Također odradio provjeru HD Tuneom i HD Sentinelom. Nema nikakvih grešaka/oštecenja(sve ok...temperatura malo povišena), healt je također ok.

Nikakvi virtualni driveri nisu bili korišteni te usb ili eksterni disk također nisu bili prikljuceni.

Zadnje što sam napravio je update windowsa.
Jedino da možda probam još ovo Memtest86+  ili je jasno da je problem u temperaturi?

Temperature u idleu Temperature u idleu
BSOD Info BSOD Info
BSOD Screen BSOD Screen
HD check HD check
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 6:19 (sippi45).

0 0 hvala 0
16 godina

... driver-irq u poruci BSODa + halmacpi -> problem s driverima ili zbog updatea neki problem s registryjem (povezan s tim driverima).. to možda riješi MSov-FixIt. Ako koristiš 'prejake' čistače i AV oni također mogu biti uzrok.

'Kućni' windowsi često imaju neobične loadere, yogurtasto.. tako da update može biti upravo zato problem. Možda bi trebalo i sfc /scannow.

Temperatura, CPU +60c -u idleu?? Tad je to više od očekivanog i može biti objašnjenje, dovoljno da se radna podigne +15-20c .. i dođu do granice za probleme. Ako je pod opterećenjem tad je to ok. Ali sve se pomalo kvari... nakon par godina BSOD nije iznenađenje, pogotovo ako se desio jednom.. dali će se ponoviti npr u idućih tjedan dana..

btw, ako je CPU opterećen nekim pozadinskim procesom, to ne mora biti virus-malware, može biti bilo što kao update, defrag, SETI, google.. tako da možeš provjeriti i postavke raznih utilsa npr skype (jer i on ide kroz update.. samo kao primjer).

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 10:43 (ihush).
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pregrijavanje cpu ili,i registry fix,popravak ,sa "dll files fixer" npr.

halmacpi.dll

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 13:20 (lukabo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Bok ekipa,
komp mi je star oko cca pol godine,komponente se mogu vidjet pod moj PC.
Vecinu stvari koje mi trebaju sam prilikom instaliranja prvih wind-a(WIND 7) odmah instalirao..sve sljakalo zadivljujuce super,no stvar se zakomplicirala zadnjih mjesec dana,poceo je izbacivat BSOD,ali njih par razlicitih,ne konstantno jedan (navest cu ih sve na kraju posta) i ne svaki dan,sto me najvise i zivcira,neznam dali sam rijesio kad 3 dana nista i onda samo odjednom.
Prilikom kupnje sam kupio samo plocicu od 4gb rama.Prvo sam sumnjao u memoriju jer sam vec jednu nosio na servis,a posto mi je trebalo RAM-a kupio sam jos 8 gb (2x4) izbacio tu prvu plocicu od 4gb i stavio sam novih 8 da vidim oce izbacivat BSOD,nazalost nije bilo do rama,i s novima je izbacivao jednake BSOD-ove kao i sa 1 plocicom od 4gb.S tim sam htio izbjegnut memtest,jer mi je dodatnih jos trebalo...al ukoliko bude bas potrebno mogu memtest napravit
HD Tunom sam testirao hard,sve oke,stavio sam nove drivere od grafulje,malwarebytesom skenirao...al eto nista nisam s tim napravio,temperature u full loadu mi se krecu oko 40 stupnjeva,postavio sam sliku trenutnih temperatura,gdje je komp stajao upaljen sat vremena u idle-u,a kad sam dosao sam upalio sam LoL client koji se poceo update-at i facebook da budem precizan gdje je u roku par minuta BSOD na slici iskocio...komp prvo zablokirao,totalno,zvuk izobliceni iz zvucnika...prilikom paljenja sam odmah temp. uslikao

Ukoliko netko ima kakav prijedlog molim Vas slobodno se izjasnite

EDIT: napravio sam scan preko CMD-a...i nije zavrsio uspjesno,prilozit cu LOG,ukoliko netko moze procitati iz njeg o cem se radi,bio bih jako zahvalan CBSLOG 

posljednji BSOD posljednji BSOD
svi BSOD-ovi zadnjih dana svi BSOD-ovi zadnjih dana
slika temperatura prilikom starta racunala poslije BSOD slika temperatura prilikom starta racunala poslije BSOD
posljednji BSOD posljednji BSOD
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 17:10 (kompfreak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
ihush kaže...

btw, ako je CPU opterećen nekim pozadinskim procesom, to ne mora biti virus-malware, može biti bilo što kao update, defrag, SETI, google.. tako da možeš provjeriti i postavke raznih utilsa npr skype (jer i on ide kroz update.. samo kao primjer).

Imam samo antivirus koji je lagan (ne opterecuje) i to je to. Ovo sta sam jucer koristio je bilo samo za skeniranje i te programe sam skinuo jučer. Sta se tice windowsa oni su u redu, startup samo 2 programa, u "pozadini"... ništa ne radi od update-a do defraga. Servisi koji su nebitni su izgašeni, ostali ostavljeni na manaul. Standarno radi oko 39-41 proces... Ovako vec dugih niz godina, a ovo je bio prvi BSOD. Sfc /scannow sve čisto... Killswitch od comoda također ne pronalazi sumnjive procese. Jedino šta sam ucio po prvi puta je ovaj proces unsecapp.exe,a koliko sam procitao taj proces je ok. Da temperatura je +60 u idleu(dugo dugo godina nije ciscen iznutra ni mijenjana pasta) također i graficka, a kod hdd je manja. Gore sam stavio sliku. Kad se dogodio BSOD pc je bio upaljen skoro 1 dan(po prvi puta) i jos sam na njemu radio i imao dosta otvorenih programa, a malo ram memorije tako da moguce da je do toga. Slike su dolje,a slika s temperaturom je odma nakon paljenja pc-a, znaci bez upaljenih programa i drugih stvari...onda mozes zamislit kad sam imao upaljena 3 programa za crtanje,dizajn pa onda jos photoshop pa skype 28 tabova,2 browsera i to sve na 2gb RAM-a.

temperature u idleu temperature u idleu
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 16:24 (sippi45).
16 godina
sippi45 kaže...
..... Ovako vec dugih niz godina, a ovo je bio prvi BSOD. Sfc /scannow sve čisto...
... Da temperatura je +60 u idleu(dugo dugo godina nije ciscen iznutra ni mijenjana pasta)..

- sve se kvari, prvo čišćenje, kontakti (RAM), prašina.. ako temp padne ispod 50c (sa sadašnjih 60) tad bi to moglo biti dovoljno. Inače je za očekivati probelme s MBO(kondenzatori-VRM, chipset.. pa do napajanja, jer pada efikasnost).

provjeri sve kontakte, obriši RAM gumicom, dobro učvrsti.. ali, to sve ima smisla ako se BSODi nastave. Jedino treba stredit temperaturu.

btw, od paljenja već nakon nekoliko sekundi idle temp je konstantna, ako je hlađenje OK, tj može raditi danima non-stop.. do većeg opterećenja. Da su temp 15-20c niže, bio bi k'o nov.

14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

no help? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kompfreak kaže...

no help? {#}

Jedan od tvojih problema(kmode-exception-not-handled) je taj što ti taj,vjerojatno,zadnji update,nije kompatibilan sa windowsima.Deinstaliraj ga ili vrati računalo na neku prijašnju točku,pa vidi.Mada imaš ti puno više toga za srediti.Ustvari taj problem može biti i hardwerske i softwerske prirode,pa mogu biti ostali bsod-vi usko povezani sa ovim "kmode...".Update radi samo sa službenih stranica.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2014 13:24 (lukabo).
12 godina
odjavljen
ihush kaže...
- sve se kvari, prvo čišćenje, kontakti (RAM), prašina.. ako temp padne ispod 50c (sa sadašnjih 60) tad bi to moglo biti dovoljno. Inače je za očekivati probelme s MBO(kondenzatori-VRM, chipset.. pa do napajanja, jer pada efikasnost).

provjeri sve kontakte, obriši RAM gumicom, dobro učvrsti.. ali, to sve ima smisla ako se BSODi nastave. Jedino treba stredit temperaturu.

btw, od paljenja već nakon nekoliko sekundi idle temp je konstantna, ako je hlađenje OK, tj može raditi danima non-stop.. do većeg opterećenja. Da su temp 15-20c niže, bio bi k'o nov.

E hvala ti kao bratu, i također hvala @lukabu. Mali off topic... namjeravao sam dodati još 2GB RAM-a samo svi rade na višoj frekvencija, a moji su na 265MHz pa mi je teško nači nešto takvo. Još sam računao kupiti novi cpu cooler te ga naravno očistiti i zamijeniti ter.pastu. Nadam se da ce onda biti puno ili bar malo bolje.

16 godina
sippi45 kaže...
..

a moji su na 265MHz pa mi je teško nači nešto takvo. ..

-vjerojatno je spuštena brzina FSBa u idlanju (133xnešto, intel sidestep) tj 266.. normalni DDR2 radi na 400/800 ovisi koju brzinu prikazuje soft (stvarnu ili efektivnu), dok stariji mogu biti od 533-667 (skoro ne postoje 400). Normalan RAM na 800 će prilagoditi brzinu (spustiti) prema mogućnosti MBO i drugog modula ali nije nemoguće imati problema tj da ga ne prepozna zbog gustoće-chipova i sl. Ponekad je prije dodavanja RAMa potreban noviji BIOS. (btw, obično se u manjoj trgovini može tražiti ugradnja, ako radi kupiš..).

edit: btw ovisi dali si  podešavao CASove-FSB za RAM, možda imaš 'normalan' RAM. Te stvari provjeri CPU-z (ID)om ili pročitaj oznake na modulima. Tako postavljena brzina može biti optimalnija zbog synkronog transfera i manje latencije, nego npr 333/667 s CAS 5. (tvoje je recimo 266/533 CAS 4) po onoj slici.. ali tamo nema ostalih podataka, samo trenutni clock).

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2014 12:40 (ihush).
14 godina
neaktivan

ucinio sam tako kako si rekao,ali nista,opet se pokazao BSOD...nepise koji driver,nepise nish :/ 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice