BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.297.685
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Ne zašteka uvijek, nekad svake 2 minute, a nekad je dobro po tjedan dana. Ovaj tjedan svakih 10 minuta.... To se događa u nepravilnim intervalima. 

EDIT: Kartica RAM-a mi nije u prvome do procesora (kako sam čuo da je poželjno) nego u trećemu. Da premjestim ?

Ustajte prezreni na svijetu !
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2011 10:06 (Diplomirani pješak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: BSOD - što, zašto i kako
Diplomirani pješak kaže...

EDIT: Kartica RAM-a mi nije u prvome do procesora (kako sam čuo da je poželjno) nego u trećemu. Da premjestim ?

Premjesti u DIMM0 (nula) pogledaj upute od maticne ako nema nula onda u DIMM1

Max Headroom
13 godina
neaktivan

Nekoliko mjeseci pokušavam pokrenuti jedne Windows 7 64, ali ne uspijevam. Nisam neki stručnjak pa bih bio zahvalan za bilo kakvu pomoć.

http://www.fileserve.com/file/z9cSaDC/Crash Analysis.log

Hvala.

14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Stavio sam "keks" RAM-a u prvi utor i nema BSOD-a već tjedan dana.

Ustajte prezreni na svijetu !
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Ovako. Već mi se par puta dogodio BSOD. Skinuo sam BlueScreenView i sad mi nije jasno koji je problem i kako ga popraviti može pomoć?!

bsv bsv
e.BugaTeam @ebugateam.vacau.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2011 11:24 (Fixcar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fixcar kaže...

Ovako. Već mi se par puta dogodio BSOD. Skinuo sam BlueScreenView i sad mi nije jasno koji je problem i kako ga popraviti može pomoć?!

Vidim da je problem neki od USB portova. Ako imas prikopcano eksterni disk iskopcaj ga i tako radi nekoliko dana

Dao si premalo podataka. Kada se ovo desava? Kada ga restartiras? Kada se budi ili ide u sleep?

Max Headroom
16 godina
Lazarus Long kaže...
Fixcar kaže...

Vidim da je problem neki od USB portova. ..

- USB je sporedan, u usporedbi s HALovima...

- imaš gadnih problema, uzrok: OC, key.

Vrati postavke na normal (OC) i nadaj se da nema posljedica.

Eliminacija hardware uzroka, podigni neki liveCD (svaki linux) ima i MemTest odvrti par minuta, radi par sati, ako se ruši, hw-kvar. Ako se ne ruši, imao si sreće (za OC) samo nađi 'bolje' ključeve.

Najblaži kvar, koji bi mogao biti, je napajanje... nema dovoljno stabilnosti, jednak je krivac i MBO (stabiliziranje-VRM) kao posljedica OCa i većih potrošaća..

-Uvjek ostaje mogućnost i nekog smeća, virusa, malwarea. Nakon gornjih koraka, poskeniraj MBAMom, S&Dom.. i updateaj sistem.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2011 13:42 (ihush).
13 godina
neaktivan

evo ispravnog fajla

http://www.fileserve.com/file/npVNanp/Analiza.log

jel mi može tko pomoći?

14 godina
neaktivan

Možda neki nevaljan ili neispravno instaliran driver. Ako nije problem probaj reinstall Windows-a.

13 godina
neaktivan
Ne bih htio biti bahat, ali kakav je to savjet. Mjesecima pokušavam spasiti tu instalaciju Windowsa, znam da je do drivera, samo ne znam kojeg.
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Prije mjesec dana sam si stavio win 7 x64 i prije pol mjeseca sam počeo dobivati BSOD.

Matična mi nije prepoznavala svih 4GB rama, pa sam skuzio da je napon bio na 1.5V umjesto 1.65V.(ali jednom se desilo da i na 1.65V nije prepozno drugu pločicu rama).

Na Win 7 x86 mi je sve radilo jedio što mi je napon na RAM-u bio 1.5V, ali nisam imao BSOD. Probao sam sa flashanjem BIOS-a ali ista stvar, dobivam BSOD...

Imam hrpu dump fileova. Na prvih 5 mi piše "probably caused by: Unknown_Image" a na zadnjem piše "probably caused by: memory_corruption".

Zamrzne mi se slika i nakon toga BSOD. Jednom se desilo da se samo zamrznuo bez BSOD-a.

Mislim da je problem ili do RAM-a ili do grafičke. (Corsair Dominator, 5850).

Memtest sam stavio na samo 3 sata, ali nisam dobio error. Čini mi se da odkad sam stavio napon koji je trebao biti na RAM-u da od tada dobivam BSOD.

Trebao bih help! 

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.11.2011 12:52 (DuxTm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DuxTm kaže...

Memtest sam stavio na samo 3 sata, ali nisam dobio error. Čini mi se da odkad sam stavio napon koji je trebao biti na RAM-u da od tada dobivam BSOD.

Trebao bih help!

Hvala

Si ispitao disk i radio bez drivera za grafiku? (samo sa Windows Update driverima)

Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)
16 godina
DuxTm kaže...

Prije mjesec dana sam si stavio win 7 x64 i prije pol mjeseca sam počeo dobivati BSOD.

Matična mi nije prepoznavala svih 4GB rama, pa sam skuzio da je napon bio na 1.5V umjesto 1.65V.(ali jednom se desilo da i na 1.65V nije prepozno drugu pločicu rama).

Na Win 7 x86 mi je sve radilo jedio što mi je napon na RAM-u bio 1.5V, ali nisam imao BSOD. Probao sam sa flashanjem BIOS-a ali ista stvar, dobivam BSOD...

Imam hrpu dump fileova. Na prvih 5 mi piše "probably caused by: Unknown_Image" a na zadnjem piše "probably caused by: memory_corruption".

Zamrzne mi se slika i nakon toga BSOD. Jednom se desilo da se samo zamrznuo bez BSOD-a.

Mislim da je problem ili do RAM-a ili do grafičke. (Corsair Dominator, 5850).

Trebao bih help! 

Hvala

-konstantno radiš pogrešne stvari... petljaš s voltažom (DDR3=1.5V), mada ti memtest nakon 3sata kaže OK.. Tko zna što je uzrok (jer je sigurno još poneka 'sitnica' 'popravljena'...)

-hipotetsko pitanje, pola mjeseca je PC radio OK? ... tu je rješenje. Istina, može biti i svaka komponenta (jer se moraju pokvariti) npr VGA, ali 92% sam siguran da je uzrok soft, ne hard...

15 godina
protjeran

http://www.megaupload.com/?d=K2U1QNDV

Šta se može vidjeti iz ovog?

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Nisam probao.

Što se tiče napona, na 1600MHz mora biti na 1.65V, što i piše na ramu.

Sada sam stavio defualt vrijednosti, 1333MHz i 1.5V pa ću vidjeti da li ću imati problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Kaze > The file you are trying to access is temporarily unavailable. Please try again later

Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)
16 godina
DuxTm kaže...

Nisam probao.

Sada sam stavio defualt vrijednosti, 1333MHz i 1.5V pa ću vidjeti da li ću imati problema.

-pogrešno tumačenje napisanog. Sve komponente imaju toleranciju, ovo je direktno povezano s OCom.. proizvođač 'garantira' da ram podnosi +10%. Nominalna voltažaje 1.5v (provjeri).

15 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...
Don Kihoty kaže...

Kaze > The file you are trying to access is temporarily unavailable. Please try again later

Yebat ga megaupload u kvaru:

http://speedy.sh/E3ppK/Minidump.rar

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan
ihush kaže...
DuxTm kaže...

Nisam probao.

-pogrešno tumačenje napisanog. Sve komponente imaju toleranciju, ovo je direktno povezano s OCom.. proizvođač 'garantira' da ram podnosi +10%. Nominalna voltažaje 1.5v (provjeri).

Ma znam da je, ali kada stavim na 1.5V(umjesto 1.65V) ne prepoznaje obje pločice rama. A kada stavim 1.65V, uvijek prepoznaje obje pločice no tada slijedi bsod.

16 godina
Don Kihoty kaže...

..

-malo, ali ni to nije dobro. Morao bi biti problem s RAMom ali vjerojatno nije, vidim da su BSODi ugl u noćnim satima, vjerojatno povezano s power opcijama.

- klasično provjeriti: MemTest86+, sfc /scannow. Ako to ne otkrije problem, mora biti neki sa strujom, dali stvarno dođe do prekida, ili (vjerojatnije) driver-loš managment. Ta je kombinacija sad česta s SSDom (dali loša serija, kontroler, možda swap..).

Inače po ponašanju je greška 0x00a je (slikoviti opis) slična kao nestank struje ili žestoki OC. Prvi sumnjivac je RAM. Problem je što si to sigurno prvo provjerio-eliminirao..

Ostaje traženje nekog drugačijeg BSODa (svi ovi su identični), pomoglo bi i opis (PC-OS i konkretan rad kad se desi..).

15 godina
protjeran

Imam UPS a napajanje je OK, izmjerio sam napone.

E sad, uvjek je noćnim satima. Stavio sam na High Power u OS-u, isključio sva power saveing "govanca",

vidjet ćemo šta će biti noćas.. {#}

17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Imam UPS a napajanje je OK, izmjerio sam napone.

E sad, uvjek je noćnim satima. Stavio sam na High Power u OS-u, isključio sva power saveing "govanca",

vidjet ćemo šta će biti noćas..  {#}

Jedan BSOD je vezan uz Dxgmms1.sys [DirectX memoru manager]

Koristis ATI graficke u crossfireu? Pogledaj njihove drivere odnosno Update for Windows 7 (KB974431) 

Ostali dumpovi su memeory corruption. Pogledaj koje se zadace izvrsavaju u tom periodu od 1 do 3 ujutro. Iskljuci da se driveri ne apdejtaju automtski

16 godina
Don Kihoty kaže...

..isključio sva power saveing "govanca",

..

- mora biti 'power'.. ako je nakon 6+ sati mirovanja:

- hibernate je još malo dublje, bez obzira što napraviš, automatika nakon 360min. (stavi nulu i u CMD powercfg hibernate /off).

edit: @ Lazo, ispod:

.. eh, lako je sad C/P točan odgovor, ja sam tipkao prije jutarnje kave.. pa se zatipkao. {#}

(btw  i puna naredba radi, -h je abrevacija..)

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2011 12:43 (ihush).
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

- hibernate je još malo dublje, bez obzira što napraviš, automatika nakon 360min. (stavi nulu i u CMD powercfg hibernate  /off).

Kolega   powercfg -h off  {#}

15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Imam Corsair Dominator 1600MHz(1.65V) 9-9-9-24  2x2GB. To su mu defualtne vrijednosti. Dobivam BSOD.

Kada smanjim na 1333MHz(1.5V) ne dobivam više BSOD.

Ponovno sam pokrenuo Memtest86 na 3h i nemam errora. Sutra ću ostaviti da radi 6h za svaki slučaj.

Imam garanciju, ali neznam šta da radim...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
DuxTm kaže...

Imam Corsair Dominator 1600MHz(1.65V) 9-9-9-24  2x2GB. To su mu defualtne vrijednosti. Dobivam BSOD.

Kada smanjim na 1333MHz(1.5V) ne dobivam više BSOD.

Ponovno sam pokrenuo Memtest86 na 3h i nemam errora. Sutra ću ostaviti da radi 6h za svaki slučaj.

Imam garanciju, ali neznam šta da radim...

- predpostavka da sad rade oba modula.

- izvadi ih i počisti kontakte gumicom za olovku (ne pretjerivati, samo da se makne patina).

- kod vraćanja na ploču, pokušaj jako i ravnomjerno pritisnuti, ploča se savija, ponekad nema dovoljno mjesta za ruke.. ako je potrebno podloži nešto ispod. Samo da moduli sjednu do kraja. (i gumeni čekić se koristio za to).

-ako memtest prolazi cca 10-20 minuta, to je OK. Za dulji test nema potrebe, može biti samo pregrijavanje (chipset, napajanje, modul) kod intenzivnog rada ali u DOS-memtestu se temp ne diže dovoljno za test. Neki 3DMark i zipiranje 1GB je dovoljan test..

15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

BSOD dobim random, čak i kad ništa ne radim. Uđem u sobu i taman se pojavi bsod. Ne vjerujem da se grije jer imam odlično hlađenje i hladno je u sobi.

Do kraja je ušao u utore, provjerio sam. Pola godine sam koristio na 1600MHz na 1.5V i radio je stabilno. Opterećivao ga itd itd. I nedavno sam dignuo na 1.65V i odma mi je nestabilan komp( a i treba radit na 1.65 jer mi ne prepoznaje drugu pločicu).

Ugl RAM ne radi na defaultim vrijednostima.

>> Thx na pomoći

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2011 21:47 (DuxTm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

imam problem,ne znam kome tacno da se obratim........pa et ako nista uputite me gdje da se obratim! Dakle,na komandu desnog klika na bilo koju ikonicu na desktopu (osim my computer) izbaci mi ono kao da prijavim problem i opciju send error report,dont send....i kada kliknem nesto od toga nestaju sve ikonice i sve sa ekrana samo ostaje wallpapper i sve se vraca kao sto je i bilo ali kao da nisam zadao tu komandu desnim klikom........molim odgovor i objasnjenje.....unaprijed hvala

Zumba

0 0 hvala 0
16 godina
Zumba1 kaže...

imam problem,..

90% virus. Vidi teme i rješenja, sigurno ih ima dosta na forumu.

17 godina
neaktivan
Zumba1 kaže...

imam problem,ne znam kome tacno da se obratim........pa et ako nista uputite me gdje da se obratim! Dakle,na komandu desnog klika na bilo koju ikonicu na desktopu (osim my computer) izbaci mi ono kao da prijavim problem i opciju send error report,dont send....i kada kliknem nesto od toga nestaju sve ikonice i sve sa ekrana samo ostaje wallpapper i sve se vraca kao sto je i bilo ali kao da nisam zadao tu komandu desnim klikom........molim odgovor i objasnjenje.....unaprijed hvala

A da li se explorer rusi (slika nestaje) kada klikas na prazno mjesto na desktopu? Moguce je da je neki program dodao neku opciju u shell (desni klik)

Probao si sa System Restore?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice