BSOD-ovi nakon zamjene paste?

poruka: 49
|
čitano: 3.866
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Znaci dolazi mi jos 8GB rama tokom tjedna pa sam mora iskombinirat nešto da mi trenutnih 8 s visokim hladnjacima uspije stat u prva 2 slota.Skinia san hladnjak, ocistia pastu,vratia proc u socket i stavia novu pastu,nekako sam hladnjak okrenia i malo ga gurnia natrag ,ugl dobia par milimetara koji su mi falili.Upia sam ugurat memoriju u prva 2 slota.Upalia ga, sve radi ok, temperature u redu kad ono bsod na desktopu iz cista mira. Ugasim, izvadia ram malo ocistia konektore skolskom gumicom.Vratim,radi jedno 8 sati u komadu, cak sam ga i stress testa, sad nešto kopam po netu kad ono opet bsod.U cemu bi moga bit problem?

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: BSOD-ovi nakon zamjene paste?
Ah, my nipples! They hurt! They hurt when I twist them!
16 godina
neaktivan

Provjeri da kad računar postaviš u uspravan položaj , hladnjak opet ne dodiruje RAM pa vibracije prekinu kontakt....javi rezultat. Usput pročešljaj BIOS vidi temperature i napone na RAM.

16 godina
0v3r10rd kaže...

dobro molim te procitaj post prije nego pišeš.Reka sam da su temperature u redu, proc je na 34 u idleu, 45 load.

phoenix2003 kaže...

Provjeri da kad računar postaviš u uspravan položaj , hladnjak opet ne dodiruje RAM pa vibracije prekinu kontakt....javi rezultat. Usput pročešljaj BIOS vidi temperature i napone na RAM.

Bios je kakav je bia i prije ciscenja tako da to nije,hladnjak ne dodiruje ram, cak i da dodiruje doririva bi ga samo plasticni ventilator + dodiriva bi samo hladnjake od rama kojima to ne smeta. Upalia sam memtest maloprije i srusia se za 20 sec, pa sam izvadia ram, uzea jelenju kozicu, malo alkohola na nju .Omota nožić u nju i ocistia slotove od ram-a i konektore na ram-u,idem opet zavrtit memtest,

16 godina

sad mi se nije bsod-a al mi je izbacilo error,jel moguce da su mi 2 slota od memorije neispravna lol? moram probat vratit  memoriju u 2. dva slota pa zavrtit memtest, jel pada kome sta drugo na pamet?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Čišćenjem nećeš ništa postići. Nisam shvatio koliko ukupno imaš RAM-a? Koliko si i u kakvoj kombinaciji imao ranije i koliko i u kakvoj kombinaciji si ugradio dodatno? Da li su isti model? Moraš voditi računa da ti npr. u DIMM 1 i 3 stoji 2x4 GB a u DIMM 2 i 4 2x2 GB. Flešaj zadnji BIOS, možda i to pomogne. Dobro bi bilo da testiraš posebno taj novi RAM pa vidi kako će se ponašati.

16 godina
neaktivan

Evo sad nabasam na ovu tabelu. Čini se da tvoja matična podržava samo dva modula RAM-a koji imašhttp://www.asrock.com/mb/memory/890GX%20Extreme3.pdf

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2012 21:12 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nisi shvatia, ja nisam ništa minja, unutra stoje 2 modula kako je bilo i prije, samo sam zaminia slotove u kojima stoje.Prije su bili u dual channelu 3/4 slotu, sad su u 1/2 slotu i crashaju se.eEvo za probu sam vratia kako je prije bilo i vrtim memtest opet,so far,so good.Btw jel ova tablica hoce rec da si ne mogu ugradit 16GB ovog kingston ram-a kako sam namjerava?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Nisi shvatia, ja nisam ništa minja, unutra stoje 2 modula kako je bilo i prije, samo sam zaminia slotove u kojima stoje.Prije su bili u dual channelu 3/4 slotu, sad su u 1/2 slotu i crashaju se.eEvo za probu sam vratia kako je prije bilo i vrtim memtest opet,so far,so good.Btw jel ova tablica hoce rec da si ne mogu ugradit 16GB ovog kingston ram-a kako sam namjerava?

Pa što odmah tako ne kažeš. Ne može to tako...mora biti u 2 i 4 za dva modula. Pročitaj User manual matične ploče i tamo ti piše o tome.

Vezano za nadogradnju...piše da je uspješno testirano sa dva modula. Ne znači da neće raditi sa 4 pokušaj pa vidi ako se bude rušilo da znaš da ploča ne podržava 4 takva.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2012 21:22 (phoenix2003).
16 godina

U ovoj tablici za moj tocan model piše "V" a u objašnjenju kaže da V znači dual channel supported (2 and 4 slots) Tako da podržava mi 4 modula.I da ,izgleda da je stabilan ako je ram u 3/4 slot, asti nije valjda da cu morat reklamirat yebenu ploču -.-

EDIT: nije u 2 i 4 nego u 1/2 ili 3/4 , čak su označeni istom bojom lol,nisam falia slotove ne brini za to.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2012 21:22 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pazi NE MOGU DVA MODULA JEDAN DO DROGOG! MORA u DIMM2 i DIMM4 kada koristiš dva modula. Ako piše V za tvoj model onda može 4 modula. Prodavac ti u ovom tvom slučaju neće uvažiti reklamaciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Dobro jel ti misliš da sam ja idiot.U manualu ploče jasno piše da za dual channel kad se koriste 2 keksa memorije moraju ic u 1/2 ili 3/4 slot, tj slotove označene istom bojom, ajde sad pogledaj sliku matične: http://www.rwlabs.com/images/articles/asrock/890gx_extreme3/890gx3a.jpg . Nije na svim plocama isto,kod nekih je 1/3 ili 3/4 , kod nekih je 1/2 ili 3/4, kod moje je ta 2. situacija i vjeruj mi 100% sam siguran da sam u pravu jer imam ovu plocu vec godinu ipo. I da DUAL CHANNEL JE UPALJEN, može se očitat bilo kojim programom tipa aida64. Evo sad radi stabilno kad je ram u 3/4 slot.Znaci izgleda da nesto nije u redu za nekim od prva dva. Pas mater -.-

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2012 21:29 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Dobro jel ti misliš da sam ja idiot.U manualu ploče jasno piše da za dual channel kad se koriste 2 keksa memorije moraju ic u 1/2 ili 3/4 slot, tj slotove označene istom bojom, ajde sad pogledaj sliku matične: http://www.rwlabs.com/images/articles/asrock/890gx_extreme3/890gx3a.jpg . Nije na svim plocama isto,kod nekih je 1/3 ili 3/4 , kod nekih je 1/2 ili 3/4, kod moje je ta 2. situacija i vjeruj mi 100% sam siguran da sam u pravu jer imam ovu plocu vec godinu ipo. I da DUAL CHANNEL JE UPALJEN, može se očitat bilo kojim programom tipa aida64. Evo sad radi stabilno kad je ram u 3/4 slot.Znaci izgleda da nesto nije u redu za nekim od prva dva. Pas mater -.-

Ako si pročitao user manual na strani 16 si mogao vidjeti da piše: ako koristiš 1600 MHz RAM preporučujemo da se ugradi u A2 i B2 slotove.

ftp://174.142.97.10/manual/890GX%20Extreme3.pdf

16 godina
phoenix2003 kaže...
athlon64 kaže...

Ako si pročitao user manual na strani 16 si mogao vidjeti da piše: ako koristiš 1600 MHz RAM preporučujemo da se ugradi u A2 i B2 slotove.

ftp://174.142.97.10/manual/890GX%20Extreme3.pdf

A2 JE PRVI BIJELI SLOT, B2 JE DRUGI BIJELI SLOT, odnosno to su 2 slota jedan do drugoga.Evo sad sam stavia samo jednu pločicu u najprvi slot pa cemo vidit.

16 godina

hmmm, kaze da je za 1600mhz ram kad su 2 keksa preporucljivo bijele slotove.Meni radi u bijelim,nije u plavim,ali moram ih pitat sta ako imam 4 xd, jel problem ostaje.Ma najbolje da ja njima mail pošaljem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Samo ćeš se razočarati. Najlakše i naj bezbolnije ti je da nabaviš odgovarajući RAM prema onoj tabeli a taj prodaj.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2012 21:58 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

samo 1 keks rama u najprvom slotu radi stabilno.Ma posla sam im mail,oni ce mi najbolje znat reć.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2012 22:12 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

2. slot i samo jedan keks baca mi error u memtestu,izgleda da nešto nije u redu s 2. slotom.

EDIT: situacija je sljedeća. Ako spustim memoriju na 1333mhz radi sve bez problema u bilo kojem slotu.Drugim riječima ako zelim 16GB morat cu je lagano downclockat šta stvarno nebi trebalo cinit razliku u performansama xd, mogu malo latencije zategnut i eto ga.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.6.2012 11:43 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

dakle neki dan kad sam vratia postavke memorije na default sve je radilo u redu, vrtia sam memtest dosta dugo i sve je bilo ok međutim nekidan opet bsod. Dozna sam da su mi latencije rama defaultne 9-9-9-27 a ne 9-9-9-24 pa sam i to vratia na 9-9-9-27 al ispada da nema veze jer sam sad ostavia memtest da radi dok sam bia vanka i kad sam doša doma docega me restartiram windows.Dakle bsod u međuvremenu. Ne ide mi u glavu u cemu je problem ovde?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Memtest iz windowsa je fail. Just sayin'.

Pokreni to kak spada, pa ćemo pričati o ispravnosti...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!

1 0 hvala 0
16 godina
DamageHigh kaže...

Memtest iz windowsa je fail. Just sayin'.

Pokreni to kak spada, pa ćemo pričati o ispravnosti...

a pazi,pokrenem memtest ,on bsod-a , bio/ne bio fail ploča ocito zayebava kad se stavi brzu memoriju u prva 2 slota. Sad sam sve vratia na defaulte.Dakle restart bios-a. Večeras ce vrtit memtest cilu noc, ako bude stabilan znači da me čeka igranje s biosom.Odnosno prvo sta cu napravit je stvait stariju verziju jer mi ova najzadnja nikad nije bila baš pre draga.

16 godina

Evo ga opet bsod! Na skroz defaultnim postavkama.Nije mi jasno koji je problem sa prva 2 slota? Moram probat vratit memu na 1333mhz pa da vidimo onda...

EDIT: izvrti ovu temu do dna, momak je ima isti problem ko ja i riješia ga je tako da je vratia ram na 1333mhz. Međutim kako bi tweaka bios da radi na 1600 xd,on kaže da podizanje nb napona ne pomaže a oni panjevi iz ASRock supporta ne odgovaraju...

http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=688606

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.6.2012 17:30 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Evo ga opet bsod! Na skroz defaultnim postavkama.Nije mi jasno koji je problem sa prva 2 slota? Moram probat vratit memu na 1333mhz pa da vidimo onda...

EDIT: izvrti ovu temu do dna, momak je ima isti problem ko ja i riješia ga je tako da je vratia ram na 1333mhz. Međutim kako bi tweaka bios da radi na 1600 xd,on kaže da podizanje nb napona ne pomaže a oni panjevi iz ASRock supporta ne odgovaraju...

Što ti piše koji je driver uzrok BSOD,također minidump iz Blue Screen View stavi u BSOD temu.

Također jesi li siguran da si odvrtio memtest86+ a ne neku jeftinu kopiju.

Također ako su ti latencije bile različite u biosu jesi li resetirao CMOS tj. ako nemaš neki značajniji klok.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.6.2012 19:26 (Ikarus01).
16 godina
Ikarus01 kaže...
athlon64 kaže...

Što ti piše koji je driver uzrok BSOD,također minidump iz Blue Screen View stavi u BSOD temu.

Također jesi li siguran da si odvrtio memtest86+ a ne neku jeftinu kopiju.

Također ako su ti latencije bile različite u biosu jesi li resetirao CMOS tj. ako nemaš neki značajniji klok.

da vrtim memtest 86+,trenutno vrtim sa memom na 1333mhz a cpu-om na 3.5ghz tj klasičnim oc-om koji mi je inače stabilan. Već pola sata stabilan ko beba.Dakle izgleda da je do takta memorije kako je onaj momak i napisa tj ako je u plavim slotovima radi samo na 1333mhz -.-

16 godina

I nemoj nikad memtest vrtit iz windowsa. Onda ti ne može istestirati tih ~1GB koji OS sebi uzme...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

I nemoj nikad memtest vrtit iz windowsa. Onda ti ne može istestirati tih ~1GB koji OS sebi uzme...

Tako je dobro veliš memtest se vrti u biosu.Jer Windows popapa memoriju.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.6.2012 20:01 (Ikarus01).
16 godina

a kako ga ono pokrenem iz biosa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Spržiš iso na cd i tako ga napraviš bootabilnim.Pa samo ubaciš u Cd rom pri paljenju i pokreneš bios tipkom kojom ga inače pokrećeš.

http://www.ehow.com/how_7783101_use-memtest86-bios.html

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.6.2012 20:09 (Ikarus01).
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Bootas ga sa sticka ili cd-a, ili skini hirens boot cd pa zaprzi na cd ili na stick stavi, na njemu ima more alata ukljucujuci Memtest86+.

--------------------------
18 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Nisi shvatia, ja nisam ništa minja, unutra stoje 2 modula kako je bilo i prije, samo sam zaminia slotove u kojima stoje.

Sto kaze Asrock, u koje slotove trebas imati plocice?

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice