Boot "problem"

poruka: 9
|
čitano: 1.536
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Boot "problem"

Neznam kako da nazovem temu al evo problema (ustvari i nije neki problem ali iritira)

Znaci kad pritisnem gumb za paljenje pc-a, od tog trenutka pa do onog zvuka "beep" treba jedno 12 sec sta je, mislim, stvarno previse (dok sam ima stari pc i na svim drugim pc-ima koje sam koristio, taj zvuk bi se pojavio 2-3  sec nakon pritiska na gumb)

Probao sam vise putra restaritarat bios (vadio bateriju..)

ali nisam nasao rijesenje

ako neko zna do cega bi moglo bit to nek kaze (mozda u hddu, maticnoj, memoriju)

inace, nesjecam se otkad imam taj problem

i da, pc uredno radi bez gresaka nakon sta se upali

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Boot "problem"

lijepo otvoris manual od maticne i citas sta beep znaci

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Boot "problem"

wtf? pa jel citas sta san napisa?

1 beep znaci da je sve u redu i normalno, tako je na svakom pc-u, ali to nije moj problem....

moj problem je u tome sta treba jedno 13 sekunda od pritiska na botun za paljenje to tog zvuka (beepa)

17 godina
badboycro kaže...

wtf? pa jel citas sta san napisa?

1 beep znaci da je sve u redu i normalno, tako je na svakom pc-u, ali to nije moj problem....

moj problem je u tome sta treba jedno 13 sekunda od pritiska na botun za paljenje to tog zvuka (beepa)

to ti nista ne mora znaciti. neke graficke kartice imaju svoj POST u svojem BIOSu gdje se vrte rutine koje inicijaliziraju grafulju te testiraju RAM graficke. do toga dolazi zato sto je jedna od prvih stvari kod BIOSove inicijalizacije racunala (osim inicijalizacije NBa i ostalih komponenti na maticnoj) i inicijalizacija svih ostalih ROM BIOS rutina. ako se racunalo normalno ponasa u samom radu, onda mislim kako 12 s stvarno nije nista tako strasno.

ima jos jedna stvar: naime, kada se vrsi inicijalizacija chipseta, provjeravaju se i vrijednosti te *izgled* napona koji dolazi iz napajanja. ako vrijednosti nisu dobre, inicijalizacija ceka dok se ne postigne nominalna vrijednost. takodjer, sto se tice izgleda, ako napon koji dolazi na procesor nije idealan (idealan znaci skoro kao baterijski, bez nekakvih vecih smetnji), onda se takodjer ceka na to da samo napajanje postigne svoje nominalne vrijednosti sto se tice gladjenja napona.

sve ovo moze utjecati na brzinu bootanja masine.

15 godina
neaktivan

mijenjao sam vec dvije graficke i jedno napajanje al opet isto

vrlo me iritira ovo, jer, ustvari boot vrijeme, od beep-a(znaci od one bios  poruke)  do windowsa spremnog za rad je oko 35 sec , a s ovin vrimenom koje je portebno od pritiska botuna do beepa je jos 12-15sec. Mozda van to zvuci malo, ali nije, iritira sta upalin pc i onda buljin 15 sec u crno do se nepocne bootat

16 godina
odjavljen

Jeli ti uključen Quick POST (Quick Boot, Fast boot ili kako god)? Potraži malo tu opciju...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan
Boot "problem"

uzmi bios update

BSU ( Baci Sestru Uvodu) USB je nesto drugo
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

probao sam i to...

izgleda da nema rijesenja Plač

vjerovatno to onda tako mora bit kod ove maticne....a jbg

hvala svima na pomoci

16 godina
odjavljen

Probaj isključit POST skroz. Imaš dost toga za isprobati. Odspoji sve sa MBO osim grafe, diska i 1 pločice sa memorijom. Spoji drugu tipkovnicu (možda i ona zeza :/). Ako se i dalje čeka kod boota a spojeni su samo hdd, grafa, 1 pločica sa memorijom (i proc naravno Smijeh), možda disk zeza. Ugl, isprobavaj razne kombinacije - ako i dalje neće, MBO je problem.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice