Ovako,kupio sam novi hardver,
intel e5200(2.5 ghz)
2 gb kingmax ddr2 800 mhz rama
corsair cx400w
asrock p43de
i sada,sve sam slozio i kad bi trebalo bootat,on se samo restarta i dako cijelo vrijeme dok ga ne ugasim,koji je razlog i kako da popravim?
intel e5200(2.5 ghz)
corsair cx400w
asrock p43de
i sada,sve sam slozio i kad bi trebalo bootat,on se samo restarta i dako cijelo vrijeme dok ga ne ugasim,koji je razlog i kako da popravim?
Najprije udi u bios i odaberi opciju restore to defaults i spremi promjene...
ako to ne radi probaj komp iskljuciti iz struje, pa izvadi bateriju od biosa na nekih 5min ili korisit
jumper za resetiranje biosa ( obicno je blizu baterije ili bios cipa ) samo ga prestekaj da ti pokriva
nozicu koja nije prekrivena i srednju, pusti tako minut, pa vrati
ma nemogu ni do biosa,kad i trebo bootat da dodem do biosa restarta se,ekran crn i nis ne dela
Ako ti ne radi ni brisanje bios-a ( a trebalo bi ), probaj memoriju staviti u drugi socket, a ako ni to ne radi
probaj drugu memoriju
intel e5200(2.5 ghz)
corsair cx400w
asrock p43de
upravo to
pogledaj jesi li sve dobro prikopčao...sve kablove i slično...
mozda nije dobro sjeo hladnjak,jer kad ga stisnem,maticna ce skrivi,a stari je reko da je nes napravio da radi,ram sam zamjenio i nis,kasnije cu i PSU,a dali moze bit do biosa?zadnji put mi bios nije bio updeatan,dali je to mozda i sad?di da skinem bios?
-u prodaji su često MBO sa starim biosom, pa može biti uzrok problema, ali većina ploča ipak boota, samo krivo postavlja množitelj/FSB...
Ako nemožeš bootati nemožeš ni flashati... i normalno je da se ploča 'skrivi' od pritiska (elastična je..) :)
Bios i ostalo... asrock p43de. (za XP?)
edit: probaj CLR-CMOS-a (jumper u blizini baterije, dok je komp ugašen (i žica van)
-u prodaji su često MBO sa starim biosom, pa može biti uzrok problema, ali većina ploča ipak boota, samo krivo postavlja množitelj/FSB...
Ako nemožeš bootati nemožeš ni flashati... i normalno je da se ploča 'skrivi' od pritiska (elastična je..) :)
Bios i ostalo... asrock p43de. (za XP?)
edit: probaj CLR-CMOS-a (jumper u blizini baterije, dok je komp ugašen (i žica van)