Backlight Win7 vs Ubuntu

poruka: 10
|
čitano: 1.423
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Backlight Win7 vs Ubuntu

Pozdrav!

Molio bih vas za pomoć.

Problem je sljedeći:
Imam laptop HP 6730s. Kad se pokrene BIOS i Windows 7 ekran od laptopa je crn. Osvijetlim ga i vidi se slika, ali slabo. Mislio sam da je backlight otišao, ali kad pokrenem live Ubuntu ekran normalno radi!
Externi monitor radi ok u bilo kojem slučaju (I bios i win 7 i ubuntu).

Savjete molim i unaprijed vam zahvaljujem! :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2016 23:41 (VHalen).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Backlight Win7 vs Ubuntu

Možda ti je samo zatamnjen ekran?

Ili možda neki čudni power saving mode?

Pokušaj sa pokretanjem instalacije widows7 (samo da dobijes onaj pocetni ekran),pa ako svjetli onda je neka postavka..

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2016 23:48 (zerocool12).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Backlight Win7 vs Ubuntu
Laptop ti nepodrzava windowse (otvoren bios tako nesto)
Zivi u slobodom svijetu s ubuntu-om (fly away)
TD people now you are on my Death Note
15 godina
neaktivan

Pokušao sam s funkcijskim tipkama ali i dalje je crn ekran. Samo pod određenim kutom se vidi da ima slike.

Prije je bio Ubuntu, ali sam zamoljen da stavim Windows. Pošto sam se "mučio" da uđem u BIOS tada sam skužio da je ekran crn, odnosno da BIOS mogu vidjeti preko externog monitora.
Pa sam također mislio kad pokrenem instalaciju Windows 7 i kad instalacija završi da će biti slike i na ekranu od laptopa, ali ništa. Znači ni početni ekran instalacije se ne vidi kako treba na ekranu od laptopa.

Nego tek kad sam za probu ponovno stavio stick s Ubuntu live ekran od laptopa je normalno proradio :/

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2016 0:11 (VHalen).
15 godina
neaktivan

Ali se ni BIOS ne vidi hehe :D

Da se mene pita nema problema, ali laptop nije moj i gore bi se trebao vrtjeti Win 7 :)

btw. Windowsi normalno rade uz externi monitor.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2016 0:13 (VHalen).
16 godina
neaktivan
Backlight Win7 vs Ubuntu

Ovo je stvarno začuđujuće,imaš li u BIOS-u kakve postavke za power mode ili očuvanje energije?

Možeš pokušat i s resetiranjem CMOS-a (iskopčaš lap,izvadiš bateriju van, izvadiš CMOS bateriju van, ostaviš tako min-2 (ili alternativno za sigurnost možeš pritisnut tipku za paljenje kojih pola minute)) ,sve vratiš i pokušaš upalit lap,tak će ti se resetirat postavke BIOSa na početno stanje.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2016 0:24 (zerocool12).

0 0 hvala 0
16 godina

ima nekih serija (hp-lenovo) i problema s verzijom VGA drivera tj povezano s F-tipkama i pamćenjem postavki (svjetlina-glasnoća itd.).

u pravilu install drivera rješava, ovlašteni servis nije znao popravak, možda bios update i sl.. možda dodatna app-tools koja to kontrolira.

Ako je verzija drivera problem, kad proradi, treba onemogućiti install novijeg..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Stavio sam drivere za fn tipke i sad pokazuje na radnoj površini slider kad pojačavam zvuk ili svjetlinu. Jedino je razlika što kad zvuk pojačavam onda se slider ispunjuje ili prazni plavom bojom, a slider za svjetlinu je crne boje cijelo vrijeme bez obzira dal pojačavam ili smanjujem svjetlinu.

Kad pokušam update biosa javlja mi sljedeće: "this security application cannot be installed until the hp protecttools security manager version 4.00 or later is installed"

15 godina
neaktivan

Uspio sam složiti!! Woohoooo!! :D

Nakon nekoliko dana guglanja, raspitivanja, odustajanja, "hlađenja" pa ponovno ispočetka traženja, riješio sam problem.

Problem je u registry-ma.

Rješenje je slijedeće:

Start > u tražilicu se upiše: regedit > ctrl+f > upiši: FeatureTestControl > desni klik > Modify... > Value data: 41f048 > OK > restart laptopa
I radi :D

EDIT:

ako je Value data: 41f048 onda je svjetlost ekrana na 100% i onemogućeno je smanjivanje i pojačavanje svjetlosti. Da bi to omogućili umjesto 41f048 upišite: e262
Zahvaljujem kolegi koji je isprobao i javio vrijednosti iz svojih registry-a! :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2016 20:50 (VHalen).
16 godina

ok ako može editiranjem reg. ali je 'običan' driver problem, generacija intel vga od prije par god, kad su uveli razliku po CPU celeron-pent-i3.. za isti driver + promjene za w8-10. + povezano s app-toolsima (hp-lenovo..) koji to kontroliraju i zapravo app zbrlja ali je dio verzije drivera pa .. kad se pronađe odgovarajući driver, isključiti automatiku-update za vga, po potrebi ručno skinuti 'pravi' driver i probema nebi trebalo biti (možda..) :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice