Imam onaj mali USB digitalni tuner, i na njega spojenu kućnu antenu. Hvata mi sve programe kao što mi i hvata televizija sa ribljom kosti, ali nema slike na RTL2 i DomaTV. Sve ostalo radi... Može li se to ikako napravit, ili bar nekako pojačat ova moja antena?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
jel ti prima hrt 3 i 4? oni su zajedno sa rtl2 i domatv u istom multiplexu
ovdi imaš popise multiplexa prema lokaciji, pa probaj naći točni program na kojem je multiplex b di su navedeni programi
http://digitalna-televizija.net/DVB-T/MUX-A-MUX-B-popis-odasiljackih-lokacija-i-frekvencija.php
blago ti se .
.ja vatam
jel ti prima hrt 3 i 4? oni su zajedno sa rtl2 i domatv u istom multiplexu
ovdi imaš popise multiplexa prema lokaciji, pa probaj naći točni program na kojem je multiplex b di su navedeni programi
http://digitalna-televizija.net/DVB-T/MUX-A-MUX-B-popis-odasiljackih-lokacija-i-frekvencija.php
Naša san 2 meni najbliža odašiljača (oko 8-9 km udaljeni), i na oba dva pod "MUX B" stoji 53... evo slika:
I da zaboravija san napomenit da mi ni HRT 3 ni 4 neće prikaže sliku, ali ih pronađe u listi programa (isto kao i rtl2 i domatv).
Jeli može bit problem u tom USB tuneru?
jel imaš kakvu opciju kod tunera da ti prikaže jačinu signala koji prima?
eventualno nabavit dodatno pojačalo za antenu
Ima mala sličica, malo triban micat antenu pa mi jačina signala na svim programima bude ili na maksimalnoj, ili na nuli (osim na rtl2, doma, hrt3,4). Znači ako je meni npr. signal za hrt1 na najboljem, to nemora nužno značit da će bit najbolji i za domu, rtl i hrt3,4?
edit: za domu, rtl i hrt3,4 mi pise da je signal "na nuli"
da li drugi u tvom susjedstvu normalno primaju rtl2, doma tv i hrt 3,4?
ima li u softwareu od receivera opcija updatea? možda bi nadogradnja na najnoviji software pomogla...
da li drugi u tvom susjedstvu normalno primaju rtl2, doma tv i hrt 3,4?
ima li u softwareu od receivera opcija updatea? možda bi nadogradnja na najnoviji software pomogla...
kazem ti da na tv-u sa ribljom kosti hvatam SVE kanale... Pogledat cu ima li koji update... Hvala na pomoci (malo je takvih) ;)
kazem ti da na tv-u sa ribljom kosti hvatam SVE kanale...
na običnom dvb-t prijemniku? probaj na njemu pogledati postavke muxa B i usporediti sa onim što ti usb receiver je pronašao, možda je neku postavku krivo pronašao