AMD HD6850 i Gigabyte P55-UD3L - PROBLEM

poruka: 4
|
čitano: 2.777
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav, evo ovak...Jucer sam frendu slozio novi komp iz ducana...Sve je bilo u djelovima i sve ljepo slozeno...

Komp je sljedeci :

i3 540

2 X 2GB DDR3 Corsair 1333Mhz

Gigabyte P55-UD3L

MSI AMD HD6850

WD Blue 1TB

Gigabyte GZ-X8

Corsair CX-600

To je vise-manje to...Sad sam ja sve to fino spojio, kablovi, sve super i 5....Upalim ja komp, pocne nesto pistat ko da graficke nema...Otovirm komp, sve spojeno kak spada...Nista, ja ponovo provjerim sve, malo "prodrmam" i gurnem jace sve komponente, mozda nest nije dobro sjelo...Ockey, probam ponovo upalit, sve radi ko beba...Nista, idem u BIOS namjestim bootanja s CD-a i to je to....Windows 7 x64 Ultimate gore...Sve se instalira, programi, sve,sve,sve...Idem radit update Windowsa...Napravi se update, komp se restarta i tokom restarta pojavi se BSOD....Ja onak, WTF :) ?  Novi komp i od kud sad ovo? Ockey, nema veze, komp se restarta, sve radi dobro...Napravim do kraja jos neke update-ove i to je to...Sad testiranje...Everest, brzine memorija, bla,bla...Sve prolazi uredno...Pokrenem 3D Mark Vantage (nisam imo 11 ) prode 3-4 sec, izbaci gresku...Probam restartat, opet ista greska, nece opce pokrenut prvi test...Ajde dobro, budemo to kasnije reko...Nista, instaliram Far Cry 2 koji je doso original sa grafickom...Pokrenem to...Igram 2-3min...Slika stane, zvuk ide, tak stoji jedno 1min...Igrica se ugasi, vrati me natrag u Windowse, i veli mi da su se driveri od graficki srusili....

Naravno ja lud....Google help, ono... WTF se dogada ??

Guglo ja 2 sata, trazim gledam, ovo-ono, probavam nesto, i naravno nist nisam uspio...E sad, kolko sam uspio vidit, jako puno ljudi ima problema sa ovom grafickom i ima jedan decko na AMD-ovom forumu koji ima istu gresku ko i ja kaj se tice Far Cry-a 2 . Sve isto ko i meni...Veli da je otiso u ducan da mu provjere memoriju...Doso tamo, provjerili, rekli da memorija na grafickoj ne valja i dali mu drugu...E, ja ne mogu bit 100% dal je to ili ne...Ak nije, ovi u servisu ce mi naplatit to kaj su testirali graficku, a da joj nist nije...Tak mi je bilo za procom...Bio pod garancijom i sve, al su mi htjeli naplatit jer na kraju nije mu nist bilo...Tak da...

Ne znam, imate kakvih prijedloga ??

Danas cu jos probat otic do frenda i ovo sve probat sa svojom grafickom (GTX470) . Ak ce sve radit onda samo 100% siguran da je graficka, nema kaj drugo bit, al u slucaju da nebude...Kaj onda ?

Nemremo nosit dio po dio i rec ima ne probavaju dal kaj radi ili ne...

Eto, sorryte na duzem postu i fala unaprijed na prijedlozima.

Pozz

Asus P7P55D, i5 760@ 4GHZ, Tagan BZ800, Artic Cooling Freezer 7, 2X2GB Corsair CMX4,2X1GB Corsair XMS3@1433MHz, MSI GTX 470, Creative Labs X-Fi Xtreme Audio, Chieftec BA-01B-B-B, Razer Copperhead

0 0 hvala 0
14 godina

Svakako napravi Memtest da vidis da li je memorija ispravna.

http://www.memtest86.com/download.html

Ako jest stavi svoju graficku i probaj kako radi.Ako sve prode uredno uzmi njegovu graficku i probaj u svojem PC-u.

Ako je njegova graficka ne ispravna trebalo bi radit probleme i na tvome PC-u.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: AMD HD6850 i Gigabyte P55-UD3L - PROBLEM

mislim da je do grafe, mozda se pregrijava jer cim resetira drajvere od graficke nest nije u redu sa njom, probaj instalirat afterburner ili rivatuner, pa namjesti sve na stock al povecaj brzinu venta na 100% pa onda igraj i vidi

17 godina
neaktivan
Re: AMD HD6850 i Gigabyte P55-UD3L - PROBLEM
Budem bas probo i jedno i drugo, iako ne vjerujem da je do memorije. Probo sam s onim alatima kaj imaju u Everestu pa je sve proslo. A ovo sam budala opce zaboravio na Afterburner, i jos je k tome MSI kartica :-) . Nisty probam pa javim da neko drugi zna ak bude imo slicnih problema. Hvala vam odgovorima
Asus P7P55D, i5 760@ 4GHZ, Tagan BZ800, Artic Cooling Freezer 7, 4X2GB Corsair CMX4@1433MHz, MSI GTX 470, Creative Labs X-Fi Xtreme Audio, Chieftec BA-01B-B-B, Razer Copperhead
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice