7770 cf, maximus v extreme

poruka: 14
|
čitano: 3.668
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Poz, postavio sam cf setup, sad me zanima dali bi trebao ubost dodatni 6 pin na maticnoj i jer to ovaj standardni sto ide u gpu kartice, hvala{#}
http://prntscr.com/1tfpai

Potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: 7770 cf, maximus v extreme

Je, to je taj standardni i ne nemoras stekati, nisu dvije 7770 tolko gladne da bi to trazile.

http://wotlabs.net/sig_dark/eu/RavenHR/signature.png
13 godina
neaktivan
Intel&ATI kaže...

Je, to je taj standardni i ne nemoras stekati, nisu dvije 7770 tolko gladne da bi to trazile.

ipak sam morao, po tome nisu ni jedne 2 gladne, trza mi kad neustekam {#}

Potpis.
13 godina
neaktivan

Ne treba.

Toni
Moj PC  
1 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Ne treba.

obrazlozi zasto :O

Potpis.
15 godina
pranja_dakovo kaže...
Intel&ATI kaže...

ok onda ako je sve uredu kad je zastekano onda ostavi zastekano...

http://wotlabs.net/sig_dark/eu/RavenHR/signature.png
13 godina
neaktivan
Intel&ATI kaže...
pranja_dakovo kaže...
Intel&ATI kaže...

pa ostavio sam da, vljd maticnoj treba vise struje za baratanje :L jos ju klokane i dignuto za 20% u driverima potrosnja

Potpis.
13 godina
protjeran
pranja_dakovo kaže...
Intel&ATI kaže...
pranja_dakovo kaže...
Intel&ATI kaže...

pa ostavio sam da, vljd maticnoj treba vise struje za baratanje :L jos ju klokane i dignuto za 20% u driverima potrosnja

neznam cemu tolika zavrzlama oko 2x7770{#}

naravno da moras pristekati(neznam dali je taj na maticnoj dovoljan za obe) pci-e slot isporucuje max 75w a ocana 7770 povuce i do 100+W pa racunaj/te!LP{#}

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.9.2013 22:29 (Stjepanj).
14 godina
Stjepanj kaže...

naravno da moras pristekati(neznam dali je taj na maticnoj dovoljan za obe) pci-e slot isporucuje max 75w a ocana 7770 povuce i do 100+W pa racunaj/te!LP{#}

Pa šta 7770 nema 6pin?

Ne vidim razloga za dodatno napajanje te dvije kartice preko matične, čisto sumnjam da extreme v ne može to povući kako treba. Nemoguće je da ti to stvara probleme, uostalom evo ti na slici što u službenom manualu piše o tome

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.9.2013 22:41 (Volume).
13 godina
protjeran
Volume kaže...
Stjepanj kaže...

Pa šta 7770 nema 6pin?

Ne vidim razloga za dodatno napajanje te dvije kartice preko matične, čisto sumnjam da extreme v ne može to povući kako treba. Nemoguće je da ti to stvara probleme, uostalom evo ti na slici što u službenom manualu piše o tome

naravno da imaju! ocigledno je htio probati bez toga! no taj jedan na maticnoj nije dovoljan za obe kao sto sam rekao a i logicno je misa mu poljubim pa ipak su 2x7770{#}!LP

al evo đakon bu se javil sigurno pa da cujemo kraj price kako i zasto{#}

||| Core™ inside |||
14 godina

Ja sam njega skužio da je uštekao 6 pinske konektore u svaku od njih kako se to i zahjeva, ali da ni to nije dosta pa želi uštekati i dodatno napajanje na samoj matičnoj...

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Ne treba.

Kartice imaju svaka svoj 6pin i pita jel treba uštekat dodatni 6pin na matičnoj.

Kažem da ne treba, jer te kartice imaju max potrošnju od 80W (koju vjerovatno u normalnoj upotrebi neće nikad doseći), iz PCI express slota na matičnoj dobivaju 75W, a 6pin kabal iz napajanja koji ide u karticu (1 u svaku) daje do 75W (ako je kabal sa 2 dodatna pina koji može biti i 8pin, onda 150W) tako da je to puno više nego dosta za obje kartice i dodatnih 75W preko 6pin na matičnoj nije potrebno.

Zato kažem da ne treba.

Uostalom, kao što neki znaju ja sam stavio 2x7870 na Sabertooth i TX650 (svaka max potrošnja 175W) i sve je išlo bez problema, tako da 2x7770 na MVE i TX750W ne bi smjele tražit dodatno napajanje...

Toni
13 godina
neaktivan
rapture686 kaže...
rapture686 kaže...

Ne treba.

Kartice imaju svaka svoj 6pin i pita jel treba uštekat dodatni 6pin na matičnoj.

Kažem da ne treba, jer te kartice imaju max potrošnju od 80W (koju vjerovatno u normalnoj upotrebi neće nikad doseći), iz PCI express slota na matičnoj dobivaju 75W, a 6pin kabal iz napajanja koji ide u karticu (1 u svaku) daje do 75W (ako je kabal sa 2 dodatna pina koji može biti i 8pin, onda 150W) tako da je to puno više nego dosta za obje kartice i dodatnih 75W preko 6pin na matičnoj nije potrebno.

Zato kažem da ne treba.

Uostalom, kao što neki znaju ja sam stavio 2x7870 na Sabertooth i TX650 (svaka max potrošnja 175W) i sve je išlo bez problema, tako da 2x7770 na MVE i TX750W ne bi smjele tražit dodatno napajanje...

al to nije dodatno napajanje za graficke, nego za maticnu, nece to dati dodatno napajanje grafama, nego maticnoj radi stabilizacije napona.

Potpis.
14 godina
pranja_dakovo kaže...
rapture686 kaže...
rapture686 kaže...

Ne treba.

Zato kažem da ne treba.

al to nije dodatno napajanje za graficke, nego za maticnu, nece to dati dodatno napajanje grafama, nego maticnoj radi stabilizacije napona.

Dodatno napajanje NE TREBA matičnoj za te dvije kartice. To napajanje je potrebno kod korištenja više kartica daleko veće potrošnje nego je 7770 i naglaskom na tome da kartice dosta vremena provode pod težem opterećenjima.

U slučaju da se na takvoj ploči izvodi težak rad s više kartica bez da se ušteka dodatno napajanje matična može pregoriti i to je to. Ne korištenje tog konektora ne može uzrokovati nikakvo trzanje kao što si ti prethodno napisao jer to nema nikakvog smisla niti to funkcionira na takav način.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice