4 beep i računalo se ne želi podignuti

poruka: 8
|
čitano: 9.079
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Danas navečer idem normalno restartati komp preko windowsa i kad bi se morao bootati čuje se 1 dugi i 3 kratka beep-a. i nema slike na monitoru (žaruljica od monitora treperi kao kad je komp ugašen)... restartam opet isto... odštekam ram memoriju i sata hdd kabel i zaštekam ih natrag, upalim - opet isto... pričekam 2 minute, napravim isto što i prije (odštekam ram i sata kabel i zaštekm natrag) i komp se normalno upali i uđe u windows.

jel ima ko kakvu ideju što bi moglo biti? to mi se inače više puta znalo dogoditi... komp normalno radi i jednostavno se to dogodi nekad kad ga restartam... mislio sam da je neispravna grafička (jer kad sam je zamijenio s ovom ispravnom je do sad bilo ok) ali danas mi se to i s drugom grafičkom dogodilo... svaka sugestija je dobrodošla.

Konfa:

Asus P5QC, Core 2 Quad Q8200, 4 gb ddr3, hd WDC 1TB, trenutno grafa HD 4350 (ali isto se događalo i sa poluispravnom n460 OC za koju uskoro dobivam zamjenu), Seasonic 520W napajanje

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 23:23 (andromeda11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: 4 beep i računalo se ne želi podignuti

Za pocetak si pogledaj u uputstvima od maticne sto ta 4 beepa zapravo znace. Prije nego sto sam procito do kraja reko bi RAM nije dobro sjeo, a sad ne znam vise.

Pogledaj si u knjizicu ili na stranicama od maticne!

Pravi programeri programiraju binarno!
15 godina

Po beepovima bi to moglo bit nešto od ovoga..., ovisno o biosu koji imaš:grafa, ram, tipkovnica.

Ako si zamjenio grafu i onda je bilo ok, pa se sad opet pojavilo mogao bi malo i napajanje provjerit.

Ne treba isključit ni proc, ali ako idemo po beepovima, onda bi bilo nešto od onoga gore.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ASUS matična - jedan dugi i tri kratka bipa : grafička kartica ,ništa drugo.

Pošto je zamjenjena i to se ponavlja ,znači da je slot za grafičku ''u banani''!

Što onda znači samo jedno - treba mijenjat matičnu ploču ,pošto P5QC ima samo jedan PCIe x16 slot!! Mršti se

Pošto se ipak (nakon par pokušaja) PC može upaliti i podići Windowse ,napajanje nije problem ,ali i to bi se trebalo istestirati!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 0:34 (kizo2703).
15 godina
kizo2703 kaže...

Pošto je zamjenjena i to se ponavlja ,znači da je slot za grafičku ''u banani''!

Što onda znači samo jedno - treba mijenjat matičnu ploču ,pošto P5QC ima samo jedan PCIe x16 slot!! Mršti se

Pošto se ipak (nakon par pokušaja) PC može upaliti i podići Windowse ,napajanje nije problem ,ali i to bi se trebalo istestirati!

Evo dam ti ja hvala kad on nije.

Uff, tek sad vidim da je napisao koju matičnu ima...

14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
kizo2703 kaže...

Evo dam ti ja hvala kad on nije.

Uff, tek sad vidim da je napisao koju matičnu ima...

sad sam tek došao sa faksa, nisam stigao prije zahvaliti :)

napajanje je također novo kupljeno...sad sve normalno radi... samo je pitanje zašto se ono zna desiti... jel moguće da slot nekad radi nekad ne?

15 godina
neaktivan

moglo bi biti više stvari, no akoje napajanje novo, onda je to ok.

da se nikakone dignu windiowsi, rekao bih da se radi o  matičnoj, odnosno slotu. moglo bi biti i do windowsa, ali nažalost i do harda..... uglavnom, metoda pokušaja i pogrešaka

16 godina
računalo se ne želi upaliti

poruka u novoj temi

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 12:41 (dalton).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice