Dakle...imam 2 neispravna monitora jedan je 17' samsung syncmaster 710n a drugi je isto syncmaster 19' sam neznam tocno model...na 17' monitor kad upalim se pocne palit i gasit sam od sebe uz zvuk kao da neki prekidac se pomakne...."ck" "ck" "ck" i tako bi mogo do jutra, naravno bez slike....a na ovom 19' je (ja mislim) osvjetljenje crklo (dakle ja mislim da ima slike ali je crn ekran...) dal se moze tu kaj izkombinirat? neznam? elektroniku iz 17' monitora stavit u 19' i probat? nikad nisam imo iskustva sa tim i sorry ak je malo glupo pitanje al kaj da radim doma mi stoje ta 2 monitora i kupe prasinu pa da probam nesto spasit ak ide...hvala na vremenu i pomoci.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ta dva monitora ti nisu kompatibilna koliko ja znam(možda griješim).
Mogl bi se ali problem je kod tebe to što su na oba monitora crkle iste stvari pa nema mijenjanja crkao naponski sklop vijerojatno kondenzatori česta pojava kod samsunga odnesi ih u najbliži RTV-servis (ne informatički), i trebali bi ih biti u mogučnosti popraviti oba bez problema i za sitne pare cca 200kn po komadu, ili ako se razumiš u elektroniku možeš i sam probati ima dosta uputstava na netu za njihov poptravak čak se i na ebayu da kupiti cijeli sklop koji samo zamijeniš košta cca 130kn.
s ovim monitorom za koji mislis da je crklo osvjetljenje probaj upalit komp i onda dok bi vec trebalo bit slike uzmi obicnu svjetiljku i svijetli u monitor pod raznim kutevima i gledaj...ako se nazire slika, onda su lampe crkle...
a ak bas ne znas kaj bi s njima, daj ih meni 
Imam ja ovaj drugi 19", model je syncmaster 957 df, poluispravan. Ekran, sve normalno, samo je problem na vrhu slike (ekrana) ima 7 bijelih crtica (neki sklop valjda otišao).
Pa ako nekom treba za dijelove, može za 60 kn ak toliko vrijedi. U ZG sam trenutno pa dostavim nije problem... Inaće ako se stavi wide screen rezolucija i povuće slika 3 cm niže od vrha ekrana onda se te crte ne vide, može i za dijelove.
s ovim monitorom za koji mislis da je crklo osvjetljenje probaj upalit komp i onda dok bi vec trebalo bit slike uzmi obicnu svjetiljku i svijetli u monitor pod raznim kutevima i gledaj...ako se nazire slika, onda su lampe crkle...
a ak bas ne znas kaj bi s njima, daj ih meni 
Domišlajto
Čisto sumnjam da su lampe crkle prije kondenzatori.
ako se cuje ck ck ck ck to je kvar u visokom naponu(220v),ili je FET otisao ili je trafo u prekidu pa ne vraca feedback...no svakako mozes pregledat kondice prvo,ali iz iskustva nije do njih...
a ovaj drugi bez osvjetljenja nisu lampe jer nebi riknule obe odjednom,vec inverter,obicno budu mosfeti koji ganjaju VN trafo ili sami oscilator/regulator...ali pogledaj i u ovom slucaju kondice ako se neki napuhao/rastvorio/iscurio
u svakom slucaju da se popravit,ali dali je isplativo dati za popravak 100-150kn za monitor koji vrijedi 300kn?
ako imaš ovo
imaš više stvari probaj staviti refresh rate na 75 i smanjiti rezoluciju ako ti da.http://blog.whitesites.com/How-to-Fix-a-Samsung-SyncMaster-2493HM-LCD-Monitor__634669315737197265_blog.htm ali mislim da su ti kapacitori pregorjeli ali ne isplati se popravljati jer kit košta ko pola monitora.aha... haha :)
nisam skužio da se radi o lcd monitorima...