- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Trebaju ti obje, jer Management Toolsi služe za upravljanje Hyper-Vom
Ok,nadam se da neću dobiti grešku kad omogućim ovu drugu. Čudno,nekako mi laptop radi brže kad je HyperV uključen (sa slike).
Sad neće da mi instalira onaj update što treba. Skinuo san ga (koji treba) i kaže da nije applicable za moj računar. Sve sam probao i ne ide .
Koji update?
Zašto si ga ručno skinuo??
Jer ga je Visual Studio tražio da se instalira jer ne radi bez njega. Android Studio radi super ali mi Visual Studio neće da se instalira bez tog updatea.
A update se neće instalirati jer mu fali neki prošli update, zato se updatei ne instaliraju ručno nego kroz Windows update -.-
VS i Android Studio nemaju apsolutno nikakve veze jedan sa drugim.
I btw, što je toliko teško instalirati taj VS? Stavljao sam ga na 5-6 PCja do sada (sa Win8.1 i 10) i nikad problema kao što ti imaš.
A update se neće instalirati jer mu fali neki prošli update, zato se updatei ne instaliraju ručno nego kroz Windows update -.-
VS i Android Studio nemaju apsolutno nikakve veze jedan sa drugim.
I btw, što je toliko teško instalirati taj VS? Stavljao sam ga na 5-6 PCja do sada (sa Win8.1 i 10) i nikad problema kao što ti imaš.
Da probam taj isti update kroz Windows Update ? Meni javlja to kod instalacije i mogu samo odabrati Cancel.
Pa da. Pusti Windowse nek skinu i instaliraju sve updateove.
Pa da. Pusti Windowse nek skinu i instaliraju sve updateove.
Prošli put su mi sje*ali laptop ali valja pokušati drugi put.
Zašto facepalm ? Laptop mi ostao nebootabilan nakon instalacije updatea.
Pa kako je to uopće moguće? Jel to nekakva divlja instalacija?
Zašto facepalm ? Laptop mi ostao nebootabilan nakon instalacije updatea.
-ljudi su se otrovali hranom.. treba prestati jesti?
-problemi se ne rješavaju tako da ih 'izbjegneš'.. (zvuči čudno), update ugl nije problem jer prođe na milionima drugih PCja, tad je svaki PC+ostatak sw uzrok, ne update..
btw, hyperV tools je višak/opcija (npr remote), zato je odvojeno-opcija.
Pa kako je to uopće moguće? Jel to nekakva divlja instalacija?
Ne znam, znam samo kad sam upalio laptop izbacio mi "Critical process died" i restarta se. Kad sam restorao OS, sve je bilo ok.
Hoću li ih sve (uklj.drivere ? ) ?
- ja drivere preferiram 'ručno' (pogotovo od kad su uključeni na oba mjesta, driver+update, pa i bez dodataka a tad moraš 'ručno' jer inače nemaš izbor)
driveri nisu stvar koju je potrebno često mijenjati.. osim kad neka app-igra baš traži (ili konkretnu verziju za neki video soft).
- prednost, tad imaš svoju kolekciju drivera kad ti zatreba (pri ruci) i znaš da rade 100%.. eliminiraš mogući problem koji se možda baš tebi desio s updateom, skratiš vrijeme itd.
Hoću li ih sve (uklj.drivere ? ) ?
- ja drivere preferiram 'ručno' (pogotovo od kad su uključeni na oba mjesta, driver+update, pa i bez dodataka a tad moraš 'ručno' jer inače nemaš izbor)
driveri nisu stvar koju je potrebno često mijenjati.. osim kad neka app-igra baš traži (ili konkretnu verziju za neki video soft).
- prednost, tad imaš svoju kolekciju drivera kad ti zatreba (pri ruci) i znaš da rade 100%.. eliminiraš mogući problem koji se možda baš tebi desio s updateom, skratiš vrijeme itd.
Evo počeo je skidati, drivere sam odznačio. If ain't broke don't fix it.
Fino , sad ih ne mogu ni instalirati, izbacuje grešku we couldn't install updates, undoing changes
Malo su ti ti windowsi potrgani, sigurno od silnog "sigurnosnog" softvera sa kojim se igrate.. Aj ti to lijepo reinstaliraj ili stavi Win10 ali čisti install.
Malo su ti ti windowsi potrgani, sigurno od silnog "sigurnosnog" softvera sa kojim se igrate.. Aj ti to lijepo reinstaliraj ili stavi Win10 ali čisti install.
Probaću odznačiti ovaj veliki update (što već imam skinut), pa ću njega naknadno. Retail box nema u BiH u CPU d.o.o , a ne mogu upgrade jer je .
Evo ga radi sad update, sad ću ovaj veliki što sam skinuo instalirati.
Je li normalno da VS pri instalaciji stane kod Emulators for Windows 10 Mobile ? Već stoji tako već sat vremena.
Vjerojatno ih skida, nisu baš sitni.
Ili je zapelo nešto oko Hyper-V.
.. kod takvog soft-dev PCja, često je i sam redosljed bitan, clean->+sys kao hyper->VS .. je 'normalan' redosljed, jer sve to je ispod haube osnova rada win. Verzije-updateovi, može biti problema (pogotovo kad se ima 'svašta-smeća'..). Moguće da sad sam redosljed dodavanja hypera radi problem ali i 50% šanse da će uz pare restartova ipak progurati-posložiti.. ponekad i običan reset (kad stoji beskonačno.. ipak biti maximalno strpljiv).
Evo ga završio je za 30 minuta poslije poruke.
Ok,sad mi ne radi XAML designer. Imam 8.1 i kad hoću da dvokliknem na app.xaml ne čita emulator i designer. Blend radi ali UWP blank aplikacija ne učitava kod,i još nemam ništa u Toolbox ! Kako da riješim ovu glupost ?