QML+Ubuntu SDK

poruka: 1
|
čitano: 605
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
QML+Ubuntu SDK

Browsam bug,ne iz firefoxa,ne iz Opere,ne iz Chromea/Chromiuma a definitivno ne iz Internet explorera...Nope,napravio sam svoj app za browseanje bug-a na QML-u i uz pomoć Ubuntu SDK-a.

Sviđa mi se što se unutar QML-a može embeddati C++ kod(da,pomirio sam se sa C++-om pomalo).Za sada sam probao taj isti kod i sa google plus,i radi koliko sam u tih par sekundi testirao...

Uglavnom trebalo mi je svega minuta da ovo napravim.Napomena,ovo je doslovno moj prvi dodir sa Ubuntu SDK-om.

Evo kod(copy paste funkcionalnost radi,ali nemogu sa mišem označit radi uređivanja,pa stavim za minutu):

import QtQuick 2.0
import QtQuick.Controls 1.0
import QtWebKit 3.0

ScrollView {
    width: 1280
    height: 720
    WebView {
        id: webview
        url: "http://bug.hr"
        anchors.fill: parent
        onNavigationRequested: {
            // detect URL scheme prefix, most likely an external link
            var schemaRE = /^\w+:/;
            if (schemaRE.test(request.url)) {
                request.action = WebView.AcceptRequest;
            } else {
                request.action = WebView.IgnoreRequest;
                // delegate request.url here
            }
        }
    }
}

Uglavnom da biste koristili ubuntu SDK trebate u software centru vaše distribucije  potražiti ubuntu sdk i instalirati ga,zatim u search potražiti ubuntu sdk.Postavljanje programa nije komplicirano,ali mora mu se dopustiti da instalira i povuče libraryje sa interneta po potrebi,to bi moglo potrajati kakvih sat-dva i onda je sve spremno.SDK je očito prilagođen za novi unity 8 tako da možete očekivati da će vam aplikacija raditi istovremeno i na tabletu i na smartphonu i na desktopu/laptopu.

p.s. Za vas iskusne programere,znam da ovo nije ništa posebno,ali trenutno sam malo u stanju oduševljenja pa želim preporučiti ljudima ovaj SDK.Evo i slika: 

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2014 2:05 (g12356).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice