Python pitanje

poruka: 6
|
čitano: 1.978
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Python pitanje

Samo jedno kratko pitanjce {#}

Dali se u Pythonu mogu napraviti win aplikacije (npr. kao u C# ono s gumbima texboxovima i sl.)

Sada učim osnove pythona pa me zanima tek toliko informativno.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Python pitanje

Python Tkinter/tkinter (ovisno programiras li u 2.x ili 3.x)

Ukoliko smatrate da sam vam svojim postom, citiranjem, ili odgovorom pomogao, uzmite u obzir stisnuti tipku ''Hvala'', hvala Vam :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Python pitanje

Tkinter koji dolazi s Pythonom, PyQt, PyGTK, wxPython samo su neki od GUI frameworka za Python. Ima ih jos podosta.

Osobno preporucam fantastican Qt framework koji je crossplatform (dakle omogucava pisanje programa i za Linux i za OS X i za Win) te postoje mnogobrojni portovi, QtJambi - binding za Javu, QtRuby - za Ruby, PerlQt - za Perl...

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
16 godina
neaktivan
Koliko sam skuzio kolega je tek pocetnik, prema moj savijet je da se bavi tkinterom koji kako kazes "dolazi s pythonom". I tkinter je cross-platform, i za pocetnika je itekako dobar! Toplo preporucam!
Ukoliko smatrate da sam vam svojim postom, citiranjem, ili odgovorom pomogao, uzmite u obzir stisnuti tipku ''Hvala'', hvala Vam :)
12 godina
neaktivan
Python pitanje

pitanje: koji python skinuti

3.5.0 verziju ili 2.7.10

i koji točno file ako imam 64bitni windows 7 i cpu E5200

LP

No matter what comes your way in life, never give up, keep pushing. Cuz' nothing can stop you but you.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

3.5.0

Odes na python stranicu i kliknes veliki zuti gumb "Download Python 3.5.0"

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice