Programski jezici koje koristite

poruka: 5
|
čitano: 1.316
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Programski jezici koje koristite

U ovoj temi možete napisat kakav ste inženjerski posao obavljali vezan za razvoj softvera ili programiranja hardvera te koje ste programske jezike, alate koristili za njega, te zašto ste ih koristili itd.

Razlog zašto me zanima je taj šta sam ove godine počeo sa Programiranjem u C-u pa me zanima sa čime se bavite i koje programske jezike koristite za razvoj svog projekta, aplikacije ili sl.

Čisto da bi to mogao ja ili netko drugi koristit kao neku vrstu smjernice. Pa ako imate vremena ili ako vam se da napišite par rečenica o tome.

Možete napisat i neke savjete ako ih imate za početnike - - - (OPCIONALNO).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Programski jezici koje koristite

C# - poslovne aplikacije. Najbrže gotovo, unutra je 99% stvari koje ti trebaju (ako se držiš MSa - MS SQL i sl.), .Net fw svi imaju a ako i ne, to je 35mb download. Po potrebi se da svašta sklepati - od komunikacije sa hardverom (WIA) do nekakvih custom TCP servera koji obrađuju zahtjeve sa Android mobitela.

Za početnike bi preporučio da se drže MSa (nikakav SharpDevelop i sl.), Visual Studio je free, SQL Express isto. Knjiga ima (wrox, apress, head first) i stackoverflow je pun dobrih primjera i rješenja svakakvih problema. I nemojte raditi sa WPFom ako baš ne morate i ne treba vam neko fancy sučelje. Početnik pogotovo. WinForme su sasvim ok.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
13 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

C# - poslovne aplikacije. Najbrže gotovo, unutra je 99% stvari koje ti trebaju (ako se držiš MSa - MS SQL i sl.), .Net fw svi imaju a ako i ne, to je 35mb download. Po potrebi se da svašta sklepati - od komunikacije sa hardverom (WIA) do nekakvih custom TCP servera koji obrađuju zahtjeve sa Android mobitela.

Za početnike bi preporučio da se drže MSa (nikakav SharpDevelop i sl.), Visual Studio je free, SQL Express isto. Knjiga ima (wrox, apress, head first) i stackoverflow je pun dobrih primjera i rješenja svakakvih problema. I nemojte raditi sa WPFom ako baš ne morate i ne treba vam neko fancy sučelje. Početnik pogotovo. WinForme su sasvim ok.

Radite s WPFom jer ce vam dati nevjerojatno dobru podlogu za razvoj mobilnih aplikacija (WP i Windows 8, pa cak i Android jer koristi slican model uz Javu)...

http://igrali.com
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

igrali kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Radite s WPFom jer ce vam dati nevjerojatno dobru podlogu za razvoj mobilnih aplikacija (WP i Windows 8, pa cak i Android jer koristi slican model uz Javu)...

Koja je razlika između WPF-a i WinFormsa? Znam da je WPF noviji ali nisam ovako iz prve primjetio neku strasnu razliku.

13 godina

Evo ja sam neki dan bio pred tom dilemom.

Generalno, UI WPF-a uređuješ kroz opisni jezik - XAML (extensible application markup language). Znači recimo za button pišeš
<Button x:Name="btnIme" //neki još atributi margin, position i ostalo// Click="btnIme_Click"/>

-to nije komentar, ne postoji takvo što, to sam ja ubacio tekst :)

Sa WPF-om možeš, kroz Expression Blend, raditi razne dizajnerske finese, što u WinFormama ide teže.
Ja sam trenutno na formama, iako radim nešto u WPF-u, to je isto kao i u formama, ne koristim niti jednu mogućnost koju pruža pomenuti (data binding i ostalo). Mislim da bi mi se tranzicija isplatila, ne znam. Ako si u MS ekosistemu, trebao bi znati oblikovati UI XAML-om, W8, WP8, WP7, Silverlight nekad, sve je to u XAML-u (UI), ali meni ništa od pomenutog nije bitno (osim možda SL-a), a sumnjam da je i tebi. :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.5.2013 0:39 (royalhero).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice