Programiranje PlayStation® igara

poruka: 3
|
čitano: 1.216
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran

Pozdrav ljudi!

Tema je, kao što vidite, programiranje igara, ali samo za platformu PlayStation®(po mogućnosti za PS® 3, PS® 4 I PS® Vitu). Pišite KORISNE savjete, iskustva, odgovore na pitanja... Svak' 'ko ne bude zabavan, zanimljiv i kreativan, leti iz teme. :D

Ja eto ne znam ništa o programiranju i razvoju igara za PlayStation®. Koji softveri, engine, programski jezik za kreirati PlayStation® igru?

Molim odgovor/e.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2016 0:12 (SveISvašta).

1 0 hvala 0
15 godina
Re: Programiranje PlayStation® igara

Pozdrav!

Pogledaj si malo Unity game engine, on ti podržava izradu Playstation igara, vjerujem da postoje i drugi engine-i takve vrste.

Mislim da je moguće u svakom general purpose (kao c++ jezik) napraviti igru ali ti to ovisi o kompajleru za određene vrste procesora (starije PS verzije su koristile PowerPC plaftormu ako se ne varam, tek PS4 sad ima X86-64 procesor).

To ti je otprilike kao da sad recimo napraviš neki program u c++ koji će raditi na tvojem PC-u ali neće recimo na androidu ako nije kompajliran baš za android, ista stvar je sa Playstationom.

Ako te baš zanima izrada igara (ne tehnologija kao game engine koji se ne isplati sam raditi niti ces ga ikad sam napraviti tako dobro) uzmi Unity (od verzije 5 je super) i možeš sa puno vrsta platforma raditi igre.

Jedini preduvjet je da kuzis logiku i barem osnove C# jezika (može i Javascript ili Boo), a kad jednom to pohvataš moguće je svašta napraviti.

Što se tiče game enginea da odmah napomenem, ima jedna ekipa iz Osijeka koje je radila svoj game engine 2 godine (mislim da ga je jedan tip sam radio, pogledaj na YouTubeu - FPX Engine od FrozenPixelStudija)

i u 2 godine nije imao ni slične mogućnosti kao recimo Unity, Unreal engine ili nešto slično i nakraju su ipak prešli na Unity.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2016 21:47 (NiGHT_RiDER92).
9 godina
protjeran

Hvala na odgovoru! Pogledat ću malo za Unity. ;)

Idemo ljudi dalje, postavljajte pitanja, pišite odgovore... :D

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice