POMOĆ - Zadaća u pythonu

poruka: 2
|
čitano: 1.196
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
POMOĆ - Zadaća u pythonu

Imam jedan zadatak koji moram riješiti uz pomoć petlje, imam neku ideju al ne znam kako boh počeo. Zadatak glasi:

Simulirati igru stilnog tenisa u četiri dobivena seta. Setovi se igraju do 11 uz najmanje 2 razlike. Primjer:

A B     set

1 0    11 : 7

2 0    17 : 15

2 1    10 : 12

2 2    8   : 10

2 3    6   : 11

2 4    11  : 13

0 0 hvala 0
17 godina
POMOĆ - Zadaća u pythonu

Sa dvije while petlje to lako riješiš. Vanjska petlja je zadužena za brojanje setova, a unutarnja za formiranje setova od poena.

Vanjska petlja se vrti dok igrač A ima manje od 4 seta I igrač B ima manje od 4 seta

Unutarnja petlja se vrti dok je apsolutna vrijednost razlike poena u  setu prvog igrača i poena u setu drugog igrača manja od 2 ILI dok je broj poena u setu prvog igrača manji od 11 I broj poena u setu drugog igrača manji od 11

Kod izlaska iz unutarnje petlje povećaš broj setova jednog ili drugog igrača ovisno koji je dobio set

Na početku vanjske petlje resetiraš broj poena jednog i drugog igrača na 0

napomena: operatore I i ILI sam napisao velikim slovima, ispis vršiš na kraju vanjske petlje.

Kako simulirati poene, po distribuciji ovo je bacanje novčića, dakle random generator i varijabla može  dobiti vrijednost 0 i 1, i po toj random varijabli sa vrijednošću 0 dobija a poen, a sa vrijednošću 1 dobija b poen. Naravno, unurarnja petlja je zadužena za

formiranje setova od poena i na njenom početku simuliraš dobijene poene.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.11.2014 19:44 (Floki).

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice