Pozdrav ekipa,
malo je glup naslov teme ali ništa mi pametnije nije palo napamet. Temu nisam htio staviti u podforum "Razvoj web stranica" jer smatram da ovdje više pripada.
Problem je slijedeći, treba izraditi web aplikaciju u Oracle Apex-u, međutim na kraju će se to sve svest na "ručno kodiranje" u HTML, CSS, Javascript-u, tako da je pitanje kako to riješit u maloprije navedenim tehnologijama.
Web aplikacija bi trebala biti dio hotelske aplikacije i njena funkcija je prikazati stanje svih objekata (hoteli, kampovi, marine) na nekoliko razina (objekti, dijelovi objekta, jedinice, ...).
Dakle primjer za hotele bi bio, imati mapu područja na kojem se nalaze hoteli nekog korisnika, gdje je moguće vidjeti neke informacije na toj razini(npr. ime objekta, broj soba, postotak zauzetosti itd.). Klikom na ikonu hotela na karti bi se dalje ušlo na novu mapu koja prikazuje dijelove tog objekta gdje je opet situacija kao na razini objekta, a klikom na neki dio objekta otvara se mapa svih jedinica u tom dijelu objekta. Klikom na jedinicu se otvaraju informacije o toj jedinici.
Dakle moguće je imat proizvoljni broj razina, gdje na svakoj vrijede ista pravila, postoji niz različitih grafičkih elemenata sa kojima je moguće raditi neke akcije, i klikom na neki od tih elemenata idemo na razinu ispod.
Naravno, svi potrebni podaci bi se držali na backend strani i trebali bi se dinamički dohvaćati, kao npr:
pozadina(mapa trenutne razine),
tip i pozicija svakog elementa razine i njegovi property-ji,
legenda mape, itd.
Dakle, frontend bio trebao biti napravljen što više generički, tako da ga nije potrebno prepravljati za različite kombinacije, svi podaci bi bili na backend strani, i oni bi određivali sadržaj.
Recimo primjer nečega sličnoga je, iako ima samo jednu razinu je slijedeće (Flash):
http://www.marinadalmacija.hr/hr/home.htm
Radim 3 godine kao programer, ali do sada se nisam susretao sa frontend programiranjem. Znam osnove HTML-a, CSS-a i JS-a. Tako da, bear with me :)
Ono što bi volio je da mi netko objasni ugrubo kako bi to napravio, dakle kako bi podaci dolazili sa backenda na frontend i iscrtavali na stranici, kako prelaskom miša prikazati osnovne informacije nekog elementa(tu mislim kako znat napravit upit prema backendu za propertijima nekog elementa, ili propertije elemanata možda učitati odmah pri učitavanju svih elemenata? ), i klikom na njega ući na novu razinu i opet iscrtati tu cijelu razinu.
Znam da je prilično noob pitanje ali šta sad :)
Svaki savjet je dobrodošao,
cheers