Imam aplikaciju koju namjeravam uploadati na google play.Niže su screenshootovi.
platforma : android 2.3 -> na dalje
jezik : c++
gui : Qt - necessitas port Qt-a na android
grafika : OpenGl ES 2.0
isprobano na : HTC Desire Bravo (moj mob) + Samsung S2(neće loadat neke texture , treba doraditi)
Igra je gotova 75% , sam engine je sad već full funfkcionalan te se igra već sad može igrati u punini ali trebam još ubaciti početni i završni gui (start game , end , neke texture za to nalijepiti + uvesti eventualno zvuk preko Open SLES koji je u nativnom sdk androida - na to još otpada 25%)
Uz full time job u stvarnom životu računam da bi na tržište stvar mogla kroz 1-2 mjeseca.
Toliko što se tiče uvoda.Mene zanima ima li netko iskustva sa svojim aplikacijama na play-u i kako koju kunu uprihoditi od svega.Pošto će app biti free , isplati li se ubaciti reklame ili to u ovom slučaju nije dobra ideja ? Ne znam , mene nerviraju kad skinem nešto s marketa a opet ne znam niti neki efikasan način kako zaraditi koji dolar ako ih nema a app je free. Znači , ako ima tko stvarnih iskustava , neka napiše koju iječ.
Može i iskustva s apple app store-a , ovi-store-a jer Qt je 100% portabilan tako da nije problem portati app na navedena tržišta.
Kad bi ovo prošlo , portao bih i projekt borg koji sam predstavio mjesec dva unazad , to nije problem , samo da se isplati sva ova zajebancija a nije da je nije bilo.
Recimo , postavim scenu a renda mi 50 trianga u fuck.35 fps-a -> ajde na google -> vidim adreno 200 (htc bravo gpu) ima takvu i takvu arhitekturu zato .... i zato ... bla...bla... -> mijenjaj pipeline tako da forsiram OpenGl frame buffer object gdje god stignem nebi li dobio koji fps -> ok dobio 20-tak -> vidim ipak još nije smooth -> mijenjaj frag shader na 3 linije koda -> +5 fps ...itd...
Uglavnom sada radi skoro na maximumu 55-60 fps-a koliko i dopušta swap buffer time.
Nakon svega postoje problemi koji su van moje kontrole (za upogoniti na mob-u) bit će potrebno skinuti app Ministro koji skine i loada Qt dependecy libove (cca 10-15 MB). jbga , nije bajno ali izgleda da digia koja je kupila Qt od Nokije sljedeće godine ulazi i službeno na android.Bit će bolje.
Molim zato sva relevantna iskustva s mobilnih marketa. Ako ima netko kakvu brojku realnu , znači dobio u mjesec dana 50 dolara tralalala.... i kako bez reklama koje svakog živciraju zaraditi koju kunu.
fuck.ng editor argh?!?!?!?!?

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.