Microsoft Visual c# 2008 zadatak!

poruka: 24
|
čitano: 6.652
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ovak trebam napraviti zadatak koji ce zbrojiti posebno neparne a posebno parne brojeve do 100
HITNOOO
u ms visual c# 2008

Petrovic
Moj PC  
0 5 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Microsoft Visual c# 2008 zadatak!
xXGAMERXx kaže...

Ovak trebam napraviti zadatak koji ce zbrojiti posebno neparne a posebno parne brojeve do 100
HITNOOO
u ms visual c# 2008

Eh, da sam barem ja imao u svojoj školi zadatke u C#.

... i gdje si zapeo? Imaš problem koji je riješiv jednom for petljom i jednim if blokom. ccc

14 godina
neaktivan

rijeseno je vec;)

int parni = 0;
int neparni = 0;

if (int i = 0; i <=100; i = i + 2)

parni + parni = 0;

if (int i = 1; i <=100; i = i + 2)

neparni + neparni = 0;

Console.Writeline(parni);

Petrovic
12 godina
neaktivan
xXGAMERXx kaže...

rijeseno je vec;)

int parni = 0;
int neparni = 0;

parni + parni = 0;

neparni + neparni = 0;

Reći ću ti dvije riječi - Bože dragi! Loop-iranje u if-u? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 18:42 (fiki574).
13 godina
fiki574 kaže...
xXGAMERXx kaže...

rijeseno je vec;)

int parni = 0;
int neparni = 0;

parni + parni = 0;

neparni + neparni = 0;

Nije samo to, ni ostali dio zadatka nema smisla, npr parni + parni = 0 wtf?

Najlakse bi rijesio zadatak tako sto napravis petlju koja ide do 100, i u njoj 1 if jkoji provjerava jeli broj paran i ako je dodaje ga u varijablu za parne brojeve, i pod else stavis da doda u varijablu za neparne brojeve.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 23:08 (warix).
15 godina
neaktivan
fiki574 kaže...

To nije petlja dok nema ključne riječi "for" ili "while" {#}

Pretpostavljam da je netko loše prepisivao, jer kada bi "if" zamijenio sa "for" to bi onda bilo točno ono što i treba biti.

warix kaže...

Nije samo to, ni ostali dio zadatka nema smisla, npr parni + parni = 0 wtf?

E ovo je pravi wtf.

To je rješavanje "otprilike". Već sam to viđao. Problem je što učenici doslovno nemaju blagog pojma niti što je "if" ili "for" i gdje koji ide i kada (i zašto), nego pišu program tako da sliči na nešto što su negdje vidjeli. Ne znam kako bih vam ovo drukčije objasnio...

Ali lako se nama tu smijati, problem je što sa takvom nastavom? Kakve koristi od toga?

What Andy giveth, Bill taketh away.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.10.2013 0:31 (rustweaver).
17 godina
neaktivan

{#} Odlično rješenje :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
rustweaver kaže...
To je rješavanje "otprilike". Već sam to viđao. Problem je što učenici doslovno nemaju blagog pojma niti što je "if" ili "for" i gdje koji ide i kada (i zašto), nego pišu program tako da sliči na nešto što su negdje vidjeli. Ne znam kako bih vam ovo drukčije objasnio...

Ali lako se nama tu smijati, problem je što sa takvom nastavom? Kakve koristi od toga?

Najvjerojatnije im je to izborni predmet pa "nije baš važan" i više se radi reda odradi. I ja sam imao u srednjoj izborni kao neko programiranje. Radili smo u Basicu. To je bilo presmješno, nekakav programčić smo prepisali s ploče i to je to. 90% vremena smo surfali na netu ili igrali igrice. Sjećam se kak je profesor rekao da oni koji su na računalima čiji se ekrani vide s vrata učione nek budu pažljiviji ak neko uđe pa da ne bi bilo sranja možda. Al jebiga, nama je to bilo super. A da ne pričam da smo svi imali 4 ili 5 iz predmeta.

15 godina
neaktivan

int[] zbroj = {0, 0};for (int i = 0; i < 101; i++) zbroj[i % 2] += i;Console.WriteLine("Parni: {0:d}\nNeparni: {1:d}", zbroj[0], zbroj[1]);

Rezultat je 2550 i 2500.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.10.2013 17:36 (Alkaline).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Čovjek je lijepo pitao a vi umjesto da ste mu pomogli i evenutalno objasnili što i kako vi ste ga sprdali. Bravo frajeri...

Ako sam u krivu, ispravite me ;)
Moj PC  
2 5 hvala 0
15 godina
neaktivan
indig0F10w kaže...

Čovjek je lijepo pitao a vi umjesto da ste mu pomogli i evenutalno objasnili što i kako vi ste ga sprdali. Bravo frajeri...

Programiranje se ne uči po forumima... {#}

16 godina
odjavljen

Čovjek je tražio da mu se napiše zadaća. Mi to ne radimo Smijeh

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina
indig0F10w kaže...

Gle, nije problem pomoći, pa i ako stisne na testu, da sam bio tu, vjerojatno bi mu i riješio, uz malu dozu prigovaranja tek toliko da sam uvidi da to treba učiti kad je već u takvoj školi, njemu baš to i treba, malo prigovaranja da otvori knjigu a uz to bi mu i riješio ovaj put.

Međutim, dosta njih dolazi na forum želeći gotov kod, kao tamo ima neko mjesto freakova i dobrotvora pa dobiješ sve for free. Međutim, život je ipak nešto drugo, nema ništa for free, pogotovo ne za tehničke struke, što prije to dečki i cure koji tako ne razmišljaju shvate, tim bolje za njih.

13 godina
neaktivan

Istina, ali ovaj se očito ne misli baviti programiranjem i predavanje iskusnih kolega o životnim vrijednostima neće imati nikakvog efekta.

17 godina
Bobobo-bo Bo-bobo kaže...

Istina, ali ovaj se očito ne misli baviti programiranjem i predavanje iskusnih kolega o životnim vrijednostima neće imati nikakvog efekta.

Ma znam, to mi je više profi deformacija, u cijeloj obitelji svi klince maze i tetoše, samo ja glumim čangrizavog strica, ujaka koji nikad nije zadovoljan uspjehom i uvijek nešto prigovara, uvijek tupi o jednom te istom. Ali na duži rok pali, to primjećujem, bez obzira što me klinci iz obitelji najviše vole zaobići, ne bi oni baš razgovarali o matematici, fizici ili sad već i programiranju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.10.2013 21:09 (Floki).
14 godina
neaktivan

ne mislim se tim bavit i nemam pojma o tome.. kasnije idem na policijsku akademiju.. a ovo sam trebao rjesenje jer u skoli smo to pisali pa da bas ne dobijem 1..

Petrovic
16 godina
odjavljen
Bobobo-bo Bo-bobo kaže...

Htio sam napisati, pa čime se onda misli baviti, ničime, kad ono zadnji post... 

xXGAMERXx kaže...

ne mislim se tim bavit i nemam pojma o tome.. kasnije idem na policijsku akademiju.. a ovo sam trebao rjesenje jer u skoli smo to pisali pa da bas ne dobijem 1..

Mogao si barem točno prepisati, to ti je uvjet za policijsku akademiju.

13 godina
xXGAMERXx kaže...

Ok, ajde onda ovako.

Ono što si ti pisao je kao da se sjećaš nečega sa časa, bilo je nešto na nulu, pa nešto if, pa nešto for, a ti si to na pamet pa lupao kako je dolazilo. Ne može tako.

Znači, trebaju ti parni i neparni brojevi do 100 da bi mogao izračunati njihovu sumu. Za to se koriste petlje, a ne grananje. Recimo da ćemo raditi sa for petljom. Prvo moraš imati varijable koje će čuvati sumu parnih i neparnih.

int sumaParnih = 0, sumaNeparnih = 0;

Vrijednost do koje se broji je konstanta pa ti je to olakšavajuće:

for(int i = 2; i<=100; i++)

U njoj inkrementiraš (uvećavaš za jedan) sumu parnih i sumu neparnih, na način da ako je broj bez ostatka djeljiv sa 2 uvećavaš sumu parnih, inače uvećavaš sumu neparnih, tj.

if(i%2 == 0)

{

sumaParnih++;

}

else

{

sumaNeparnih++;

}

Ovo % ti znači modolo, tj. daje ostatak pri djeljenju, ako je ostatak 0, to znači da je broj djeljiv tim brojem kojm provjeravaš.

Na kraju imaš ispisati sume, to valjda i sam znaš:

Console.WriteLine("Suma parnih je {0}, suma neparnih je {1}", sumaParnih, sumaNeparnih);

Eto, kad me zaustaviš sa autom, sjeti se da sam ti pomoga, pa progledaj kroz prste. {#}

15 godina
neaktivan

@royalhero: Već sam mu bio napisao rješenje. Sad dal je on uzeo taj ili onaj svoj za -1 ko će ga znat.

S tim da nije bilo naznačeno da li je 100 uključen ili nije. Ja sam samoinicijativno zaključio da je.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 20:23 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Alkaline kaže...

@royalhero: Već sam mu bio napisao rješenje. Sad dal je on uzeo taj ili onaj svoj za -1 ko će ga znat.

S tim da nije bilo naznačeno da li je 100 uključen ili nije. Ja sam samoinicijativno zaključio da je.

Nisam primjetio, nema veze, nadam se da nije na kontrolnom napisao ono svoje. :D

15 godina
neaktivan

@xXGAMERXx Baš kao što sam i mislio.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 20:38 (rustweaver).
11 godina
neaktivan
jel može netko započet ovaj zadatak:izradite program koji ce učitati skup od desetak brojeva.iz zadanog skupa nađite sve brojeve dijeljive s dva,pa ih zbrojite.Tiskajte redom sve učitane brojeve,pa zatim sve brojeve dijeljive s dva injihov zbroj. ne treba riješiti zadatak jer vidim reakcije na to :P vec samo malo zapoceti jer se prvi puta susrecem s tak necim a vec moramo izraditi zadatak bez nekog posebnog objašnjenja prije pa mi treba mala pomoć

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ima više načina. Kompliciraniji Smijeh

int prolaz = 0;

int parni_zbroj = 0;

list(int) uneseni = new list(int)

do

{

// pokupi broj

// podijeli sa 2 i gledaj ostatak u If-u

// ako je djeljiv, parni = parni + input

// usput taj input dodaj u listu "uneseni"

// ako nije, nema veze :D

// prolaz++;

}

while (prolaz <= 10)

foreach (int broj in uneseni)

{

// ispisuj

}

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 20:52 (Sum_of_all_fears).
11 godina
neaktivan

ajme ,hvala ti što si odmah pomogao :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice