Logo - problem

poruka: 13
|
čitano: 4.274
|
moderatori: XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Logo - problem

Treba mi problem u vezi PC Loga. Trebam nacrtati pravokutnik sa dijagonalama, sto bi bilo lagano da imam vec predodredjene mjere stranica i to, ali su stranice a i b, a velicine unosi korisnik (tako da kada poziva program, upisuje: "pravokutnik 50 20" gdje je 50 velicina stranice a, a 20 velicina stranice b). Znam kako napraviti cetverokut, to nije problem, no zapinjem na dijagonalama. Mozete li mi objasniti kako napraviti ovakav program? Stavio sam sliku tako da znate o cemu pricam.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.1.2009 21:08 (Proz0r).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Logo - problem

Ne sjećam se više naziva funkcija u logou, ali znam da postoji jedna s kojom možeš izravno spajati dvije točke, bez fd-a, rt-a i sl. Ugl. ta funkcija koja crta dužinu od tebe zahtijeva samo koordinatu druge točke, a prva je ona na kojoj se nalaziš. Da bi dobio koordinate koristi formulu c^2 = a^2 + b^2

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Logo - problem

Mozes mi pls pojasniti formulu? Ne razumijem sto znaci ovo C^2, da nije mozda C2 ? Sry ali FAKAT nemam pojma... :(

17 godina
Logo - problem

Nasao sam neko rijesenje u kojem su naredbe

SETXY XCOR **** YCOR ****

(ne znam sto pise u zvjezdicama)

Pise mi citav prog. kod, ali ne razumijem kako i zasto.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Proz0r kaže...

sto znaci ovo C^2, da nije mozda C2 ?

da :)

setxy se koristi ovako: setxy x y

ako želiš na (20, 30), onda ćeš napisati setxy 20 30

funkcijom sqrt dobivaš drugi korijen iz danog broja, npr sqrt 100 će dati 10; ali ako ćeš koristiti setxy onda ti čak niti nije potrebna ova funkcija (sqrt)
17 godina

Ok, setxy znam kak ide, ali je stvar u tome sto ja ne znam koordinate tocaka jer one uvijek mogu biti drugacije posto korisnik unosi velicine stranica a i b... :/

18 godina
neaktivan
Logo - problem

ako počinješ crtati od (0,0), ako je visina pravokutnika "b" a širina "a" onda su ti koordinate:

gore-lijevo   0 0

gore-desno  a 0

dolje-lijevo   0 b

dolje-desno a b

cijeli program možeš napisati pomoću 6-7 gotoxy naredbi

0 0 hvala 0
17 godina

Thx, to mi je trebalo (ta lista), ali kada probam sa, recimo "gotoxy :a 0", ne radi (gotoxy is not a logo procedure), a kada probam upisati setxy onda pise kako setxy treba imati list as its first input. Sa getxy kaze "you don't say what to do with getxy".

17 godina
Logo - problem

Evo, uspio sam se snaći, naredba koju je trebalo upisati je bila

setxy se xcor + :a ycor + :b

ili nešto tog tipa, plusevi se zamijenjuju minusima itd, pa se zapravo pisu koordinate kvadranta koordinatnog sustava. Itf4n, hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možeš to i drugačije. Ja osobno radim tako da napravim praznu listu, ona kad dođem do određenog vrha (u REPEAT petlji) dodam jednostavno koordinatu u listu. Onda samo odem kroz listu, i spajam parne i neparne (1 i 3, 2 i 4 u tvom slučaju).

16 godina
neaktivan
Logo - problem

ja moram napraviti pet četverokuta  jedan do drugog vodoravno s opcijom repeat ,ali iz jednog koraka

pomoć molim

DANAŠNJA DJECA SLUŠAJU CAJKE PRIČE O VUKOVARU NJIMA SU BAJKE!!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
caky kaže...

ja moram napraviti pet četverokuta  jedan do drugog vodoravno s opcijom repeat ,ali iz jednog koraka

pomoć molim

Neznam jel točno, ne bavim se tim

repeat 5 [repeat 2[fd 100 rt 90]]

18 godina
neaktivan
Logo - problem

Iz jednog koraka? Jedne naredbe?

Nešto ovako (hvata me nostalgija, nisam godinama pisao):

repeat 5 [repeat 4 [fd 100 rt 90] rt 90 fd 100 lt 90]

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice