Kako zaštiti vrijeme zabilježeno u Visual Basicu o

poruka: 3
|
čitano: 1.126
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kako zaštiti vrijeme zabilježeno u Visual Basicu?

Dakle, naslov je dovoljno jasan.

Jedan izmišljeni primjer: Osoba nabavi program koji zahtjeva minimalno da prođe 10 dana od instaliranja, da bi se otključale nove mogućnosti, a osoba samo "pomakne" sat na računalu odnosno umjesto 3/7/2015 stavi 13/7/2015 i program je "riješen"...

I sad kao solo programer pitam je li ima rješenje odnosno zaštita za pomicanje sata?

Hvala i srdačan pozdrav svima, Dino.

Street fighter ex je najbolji
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.3.2015 21:51 (Znatiželjac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Kako zaštiti vrijeme zabilježeno u Visual Basi

Pa spoji se na neki NTP server i provjeri koje je točno vrijeme. I zaštiti aplikaciju na neki način od "spoofinga" da nebi netko man in middle attackom poslao lažirano vrijeme. I moraš paziti da netko nebi jednostavno dodao u hosts fajl domenu i IP od svog NTP servera koji šalje neispravno vrijeme.

Ima tu više načina. Uspoređuj NTP i lokalno vrijeme kod svakog pokretanja, pogledaj sadržaj hosts fajla da ne sadrži pogrešne podatke ("kriva" IP od servera) a za man in the middle.. Smisli.

Ja bi na tvom mjestu digao svoj auth server na nekom free hostu i slao kriptirane podatke da li app ima dozvolu za pokretanje. Tipa, kod paljenja, app se javi na neki WebAPI server i kaže, "ja sam instalacija AABBCC123, moj serial je ABCDEF-GH i prošlo je x dana od instalacije". Auth server provjeri je li to sve točno i ako je uvjet zadovoljen, šalje novi key koji dozvoljava punu funkcionalnost.

My name is Legion... For we are many!
15 godina
neaktivan
Re: Kako zaštiti vrijeme zabilježeno u Visual Basi

Koristan odgovor, hvala. :)

Street fighter ex je najbolji
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice