C++/Java/C# odabir

poruka: 4
|
čitano: 998
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
C++/Java/C#

Vidjeo sam da postoji slicna tema ali nije bas ono sto mene zanima.
Dakle, za semestar koji sljedi moram izabrati koji od ova tri jezika izabrati, do sada se radio obicni C i C++.
Ove tehnicke razlike su mi prilicno jasne, ima puno toga na po webu, pa bi htio misljenje nekog tko ima iskustva u programiranju.
Inace ja se usmeravam vise na mreze nego na programiranje pa imajte na umu da ne mislim programirati web-aplikacije (iako tko zna) tako da nekako vise inkliniram C++ nego Javi ili C#, ali razuvjerite me, napisite neko iskustvo, sta bi vi na mom mjestu itd. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 14:07 (zlimagus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
C++/Java/C# odabir

moj iskreni prijedlog bi ti bio da ucis Javu.. ukoliko te ne zanima programiranje, c++ te bas i nece pretjerano zanimat.. za c#nisam siguran iz razloga što ga nikad nisam koristio, ali iz neke logike, ako je microsoftov opensorce odgovor na Javu mislim da bi joj trebao biti dosta sličan..

moj savjet ti je  da pogledaš po netu par jednostavnih kodova, ukoliko si već u nečemu programirao vidi koji ti radi najmanji leap u odnosu na taj jezik i izaberi ga (ukoliko lagano hoćeš proći semestar).. ali izabirom C++ ili Jave nećeš pogriješiti jel su obadva jezika jako često korištena (doduše Java je najviše ali cpp ne kaska) te bi ti oba dva jezika mogla dobro doći..

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(

2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: C++/Java/C#

Ja inače vodim C++ dio. Na webu pogledaj repozitorij predmeta i vidjeti ćeš otprilike sve što se radi, kako se radi, video prezentacije, gotove primjere itd. pa onda odluči. Prošla generacija studenata je bila iznimno zadovoljna.

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
13 godina
neaktivan
Re: C++/Java/C# odabir
LUNAT1C kaže...

moj iskreni prijedlog bi ti bio da ucis Javu.. ukoliko te ne zanima programiranje, c++ te bas i nece pretjerano zanimat.. za c#nisam siguran iz razloga što ga nikad nisam koristio, ali iz neke logike, ako je microsoftov opensorce odgovor na Javu mislim da bi joj trebao biti dosta sličan..

moj savjet ti je  da pogledaš po netu par jednostavnih kodova, ukoliko si već u nečemu programirao vidi koji ti radi najmanji leap u odnosu na taj jezik i izaberi ga (ukoliko lagano hoćeš proći semestar).. ali izabirom C++ ili Jave nećeš pogriješiti jel su obadva jezika jako često korištena (doduše Java je najviše ali cpp ne kaska) te bi ti oba dva jezika mogla dobro doći..

Najmanji leap bi sigurno bio C++ ali ne gledam bas tako na to jer ono sto znam su osnove koje su, vjerujem, primjenjive na sve jezike a sintaksa je laksi dio posla.

TracerCPP kaže...

Ja inače vodim C++ dio. Na webu pogledaj repozitorij predmeta i vidjeti ćeš otprilike sve što se radi, kako se radi, video prezentacije, gotove primjere itd. pa onda odluči. Prošla generacija studenata je bila iznimno zadovoljna.

Pogledao sam repozitorij i one youtube clipove, svida mi to sto ima dosta aplikacija - server relacije i da se dosta radi o tome jer kao sto sam rekao mene primarno zanimaju mreze, serveri i slicno.
Za sada mislim da cu C++ ali ima jos malo vremena pa, tko zna, mozda se nesto promjeni.
U svakom slucaju hvala na odgovorima ! 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice