Evo nekoliko prijedloga za potencijalne programere koji će sudjelovati u natječaju, ali sve bi to, jasno je, trebalo detaljnije razraditi...
1. Volio bih imati aplikaciju koja će me "spasiti" u slučaju gubitka mobitela i to tako da korištenjem nekog web-servisa na Internetu mogu u bilo kojem trenutku s bilo kojeg računala spojenog na Internet učiniti sljedeće: zaključati i/ili obrisati sve podatke na mojem telefonu, zaključati mogućnost ostvarivanja poziva, aktivirati GPS na svojem mobitelu i saznati njegovu točnu lokaciju, prekriti čitav ekran mobitela porukom "vlasnik ovog telefona je taj-i-taj, hitno ga kontaktirajte" na način da se isključivo ta poruka vidi čak i ako se telefon resetira...
2. Vodič kroz shopping centre u HR - ima ih bezbroj i ne znam napamet koji su sve dućani u pojedinom, pa kada želim nešto konkretno kupiti moram razmišljati gdje otići. Želim vodič u kojeg mogu upisati tip proizvoda i dobiti popis dućana u centrima koji ga drže. Želim da mi telefon očita moju lokaciju preko GPS-a i kaže koji je centar najbliži. Možda čak ta aplikacija može preko fotoaparata očitati bar-kod proizvoda i reći mi gdje još prodaju tu istu stvar - možda je tamo jeftinija...
3. Aplikacija za komunikaciju sa "superfrendovima" - želim kreirati listu najboljih prijatelja i za njih znati svaku aktivnost na facebooku, twitteru, gtalku, forumu, flickru, youtubeu, buzzu. latitudeu i ostalom... Ne žilim klasični FB ili TW klijent gdje moram pratiti sve prijatelje koje imam na tom servisu, već želim zasebnu aplikaciju kojoj ću reći koga sve želim pratiti na svim servisima.