Prijedlozi aplikacija za Vip Izazov

poruka: 25
|
čitano: 8.986
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator

Evo nekoliko prijedloga za potencijalne programere koji će sudjelovati u natječaju, ali sve bi to, jasno je, trebalo detaljnije razraditi...

1. Volio bih imati aplikaciju koja će me "spasiti" u slučaju gubitka mobitela i to tako da korištenjem nekog web-servisa na Internetu mogu u bilo kojem trenutku s bilo kojeg računala spojenog na Internet učiniti sljedeće: zaključati i/ili obrisati sve podatke na mojem telefonu, zaključati mogućnost ostvarivanja poziva, aktivirati GPS na svojem mobitelu i saznati njegovu točnu lokaciju, prekriti čitav ekran mobitela porukom "vlasnik ovog telefona je taj-i-taj, hitno ga kontaktirajte" na način da se isključivo ta poruka vidi čak i ako se telefon resetira... 

2. Vodič kroz shopping centre u HR - ima ih bezbroj i ne znam napamet koji su sve dućani u pojedinom, pa kada želim nešto konkretno kupiti moram razmišljati gdje otići. Želim vodič u kojeg mogu upisati tip proizvoda i dobiti popis dućana u centrima koji ga drže. Želim da mi telefon očita moju lokaciju preko GPS-a i kaže koji je centar najbliži. Možda čak ta aplikacija može preko fotoaparata očitati bar-kod proizvoda i reći mi gdje još prodaju tu istu stvar - možda je tamo jeftinija... 

3. Aplikacija za komunikaciju sa "superfrendovima" - želim kreirati listu najboljih prijatelja i za njih znati svaku aktivnost na facebooku, twitteru, gtalku, forumu, flickru, youtubeu, buzzu. latitudeu i ostalom... Ne žilim klasični FB ili TW klijent gdje moram pratiti sve prijatelje koje imam na tom servisu, već želim zasebnu aplikaciju kojoj ću reći koga sve želim pratiti na svim servisima. 

drpetric

3 0 hvala 1
15 godina
RE: Prijedlozi aplikacija za Vip Izazov

Svaka pohvala za temu, ali samo kratak komentar na točku 2: Ovakav projekt trebao bi obuhvaćati i trgovce, te imati ažurnu bazu proizvoda, te se to definitivno ne isplati raditi za 91tkn.

16 godina
odjavljen

Evo ako je netko zna raditi ali je "bezidejan" i nema pojma kakvu bi aplikaciju složio, evo jedan prijedlog. Pa ako netko hoće, nek izvoli ali hoću određeni udio u profitu Belji se

Dakle, aplikacija "Pahking" koja će brinuti o parkiranju. Vi samo odaberite grad i zonu te trajanje karte (nemorate ni to - ima profile) i kliknite na pošalji. Aplikacija sama šalje SMS i na vrijeme vas obavještava o isteku parkirne karte te vas "vodi" natrag na parkiralište. Neki fičeri:

1. Pamti profile sa vozilima (ne treba svaki put upisivati broj tablica)

2. Pamti korisničke profile (odmah odabran pravi profil za vozilom, već postavljeni grad i zona)

3. Obavještava vas o isteku parkiranja (bilo da mu vi zadate vrijeme ili 15-20 min prije isteka)

4. Najkorisniji feature - pamti lokaciju kada korisnik klikne na pošalji (GPS), pri isteku nudi opciju "Gdje mi je auto" i korisnika vodi do lokacije gdje se parkirao - nešto kao geo-tagging slika

5. Mogućnost upisa dodatnih gradova ako nisu na listi (recimo Ogulin)

6. Pamti broj kupljenih parkirnih karata i generira "izvješće" o potrošenoj lovi, prosječnom vremenu parkiranja i sl...

Ovo je mockup kako bi to trebalo izgledati. Da, znam, Pocket PC je to Smijeh. Inače, meni bi ovakvo nešto jako dobro došlo ali nemam mob sa GPSom (da imam, sam bi si ovakvo neš složio). Ako ovakvo nešto postoji, zaboravite na ovo

2min mockup u VS2005 2min mockup u VS2005
A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2010 20:43 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bilo bi lijepo imati ScreenSnap kao na Symbianu :D Doduse nisam dugo lutao po marketu mozda i postoji to sam trea naci :D

Kada smo se upoznali, ljubav si mi dala i zajedno smo godinama, kakva sam budala! Došla si da živiš kod me, reko nema frke! Al kad sam video šta radiš, slomio ti ruke!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Čitajući Sum_of...-ovu ideju, pala na pamet i meni jedna ali je zaboravih.
No, evo druge:
Što je u kinu?
Dakle, u tu aplikaciju upišem ime grada (Zadar). Dalje ide:
Film (izbor filma) - klik na to daje podatke o filmu, dalje prikaže cijenu karte u oba kina (Cinestar i Callegro, u ovom slučaju), dane kad igra taj film i vrijeme prikazivanja.
Ili, dalje ide:
Dan u tjednu, prikaže koji filmovi igraju taj dan, u kojem kinu, kada, cijena karte.
Ako je moguće, GPS da vas odvede tamo (moguće) i mogućnost rezervacije karte (teže moguće?).
Možda sam ja tu malo smuljao, može biti i neki drugi koncept, ali nadam se da shvaćate. I dodati tražilicu.
Ingame: (_.:BRUNO:._) /// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Evo ako je netko zna raditi ali je "bezidejan" i nema pojma kakvu bi aplikaciju složio, evo jedan prijedlog. Pa ako netko hoće, nek izvoli ali hoću određeni udio u profitu Belji se

Dakle, aplikacija "Pahking" koja će brinuti o parkiranju. Vi samo odaberite grad i zonu te trajanje karte (nemorate ni to - ima profile) i kliknite na pošalji. Aplikacija sama šalje SMS i na vrijeme vas obavještava o isteku parkirne karte te vas "vodi" natrag na parkiralište. Neki fičeri:

2. Pamti korisničke profile (odmah odabran pravi profil za vozilom, već postavljeni grad i zona)

3. Obavještava vas o isteku parkiranja (bilo da mu vi zadate vrijeme ili 15-20 min prije isteka)

4. Najkorisniji feature - pamti lokaciju kada korisnik klikne na pošalji (GPS), pri isteku nudi opciju "Gdje mi je auto" i korisnika vodi do lokacije gdje se parkirao - nešto kao geo-tagging slika

6. Pamti broj kupljenih parkirnih karata i generira "izvješće" o potrošenoj lovi, prosječnom vremenu parkiranja i sl...

Ovo je mockup kako bi to trebalo izgledati. Da, znam, Pocket PC je to Smijeh. Inače, meni bi ovakvo nešto jako dobro došlo ali nemam mob sa GPSom (da imam, sam bi si ovakvo neš složio). Ako ovakvo nešto postoji, zaboravite na ovo

Ideja je ok, bas cu pokusat napraviti ovo. Cini mi se bas kao aplikacija koju bih volio imati na mobu.

S tim da imam jos jedan feature koji mislim dodati: Ukoliko ima gps, automatsko prepoznavanje zone u kojoj se korisnik nalazi, te prikaz podataka te zone(cijena parkiranja, vremensko ogranicenje...)

17 godina
drpetric kaže...

Evo nekoliko prijedloga za potencijalne programere koji će sudjelovati u natječaju, ali sve bi to, jasno je, trebalo detaljnije razraditi...

2. Vodič kroz shopping centre u HR - ima ih bezbroj i ne znam napamet koji su sve dućani u pojedinom, pa kada želim nešto konkretno kupiti moram razmišljati gdje otići. Želim vodič u kojeg mogu upisati tip proizvoda i dobiti popis dućana u centrima koji ga drže. Želim da mi telefon očita moju lokaciju preko GPS-a i kaže koji je centar najbliži. Možda čak ta aplikacija može preko fotoaparata očitati bar-kod proizvoda i reći mi gdje još prodaju tu istu stvar - možda je tamo jeftinija... 

bushek kaže...

Svaka pohvala za temu, ali samo kratak komentar na točku 2: Ovakav projekt trebao bi obuhvaćati i trgovce, te imati ažurnu bazu proizvoda, te se to definitivno ne isplati raditi za 91tkn.

To bi trebao napraviti netko iz nabava.net, oni imaju bazu proizvoda rijesenu

17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

CalvinRi kaže...

Ideja je ok, bas cu pokusat napraviti ovo. Cini mi se bas kao aplikacija koju bih volio imati na mobu.

S tim da imam jos jedan feature koji mislim dodati: Ukoliko ima gps, automatsko prepoznavanje zone u kojoj se korisnik nalazi, te prikaz podataka te zone(cijena parkiranja, vremensko ogranicenje...)

Ideja je naprosto fantasticna :)

nego ako ces vec radit to za auto prepoznavanje zone, dodaj i opciju za iskljucivanje, jer GPS dosta baterije trosi..pa ako netko ne zeli..;)

Meni recimo odlicna app bi bila kad bi mogla vuc podatke sa http://meteo.hr/index.php, od vremenske prognoze preko bio, meteo i UV prognoze sve do progonze osjeta ugode :)

Takoder bi bilo dobro neku TV raspored app napravitit, sa mogucnoscu postavljanja alarama na neki film/sportski dogadaj :)

addicted to HD :)
16 godina
odjavljen
CalvinRi kaže...

benko kaže...

nego ako ces vec radit to za auto prepoznavanje zone, dodaj i opciju za iskljucivanje, jer GPS dosta baterije trosi..pa ako netko ne zeli..;)

Ili jednostavno dodati gumb "Gdje sam?" koji uključi GPS, odredi grad i zonu i odmah ugasi GPS.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina

Zonu mogu na vise nacina odrediti, svi ce biti podrzani:

1. Rucni unos :)

2. GPS

3. Prema baznoj stanici (neprecizno)

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.5.2010 8:55 (CalvinRi).
15 godina
neaktivan
u srbiji je bio isto vip android izazov, pobijedile su: aplikacija kojom mozete viditi sta sve ima u kinima i rezervirati ulaznice pomocu gps-a i plan grada di pokazuje di ima parking prek gps-a tako da ih nemojte kopirati, bilo je 64 aplikacija i svi sudionici su dobili HTC tattoo osim prvih 10 htc legend i prva dva pare.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Te aplikacije 'rade' i u Hrvatskoj?
Ingame: (_.:BRUNO:._) /// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
17 godina
neaktivan

tehnički rade, ali nemaju smisla (neke) npr. parking za Beograd, nema koristi za HR  (Zagreb npr.) ako nisu ubačeni parkinzi i za Zagreb. želim reći da su posebno prilagođene Srbiji (najčešće Beogradu) ali ako developeri žele, mogu prilagoditi i za hrvatsku.

nego...razočaravajuće aplikacije su pobijedile u Srbiji. usporedite npr. prvu aplikaciju (VIP Bioskopi, koja btw. ne radi na frendovom mobu nego baca "Force close") i onu koja nije dobila ništa (na početku, a kasnije ipak su podijelili svima HTC Tatoo) - Parkiraj! Beograd...sve će vam biti jasno ;) ili usporedite visoko plasiranu aplikaciju Gradski prevoz protiv daleko rangirane aplikacije Beo GSP...

.com
17 godina
neaktivan
Šef kaže...
Te aplikacije 'rade' i u Hrvatskoj?

Imas aplikaciju "Parking SMS Hrvatska" i radi super iako meni na Desire poprilicno dugo trajalo trazenje gradova i to neko povezivanje -_-" al sve u svemu radi ok aplikacija

Kada smo se upoznali, ljubav si mi dala i zajedno smo godinama, kakva sam budala! Došla si da živiš kod me, reko nema frke! Al kad sam video šta radiš, slomio ti ruke!
15 godina
neaktivan

ovako, par puta sam se našao u situaciji da ne znam s kojim tramvajem doći do neke adrese (mislim na Zagreb, može i za ostale gradove).

ideja je slijedeća

• aplikacija učita moju GPS lokaciju ili ja utipkam trenutnu adresu ručno (ponudi najbližu stanicu za ukrcati se)
  • utipkam željenu adresu
  • ENTER ;)
  • aplikacija pronađe liniju ili više linija do odredišta (odnosno najbližu stanicu odredištu)
  • može i alarm kad ste kraj stanice da vas tramvaj ne odvede u nepoznato :(
  • dalje možete pješkama uz pomoć karte + GPS
nebi bilo loše da se u nekoj sljedećoj fazi dodaju i busevi (gradski)
to bi trebalo ponuditi ZET-u (neko treba da plati kasniji razvoj), pa kroz aplikaciju kupovat i karte..., pomoću updatea skinuti linije koje ne voze ili voze zaobilazno
mislim da bi bila korisna stvarčica...

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ssain kaže...

ovako, par puta sam se našao u situaciji da ne znam s kojim tramvajem doći do neke adrese (mislim na Zagreb, može i za ostale gradove).

ideja je slijedeća

• aplikacija učita moju GPS lokaciju ili ja utipkam trenutnu adresu ručno (ponudi najbližu stanicu za ukrcati se)
  • utipkam željenu adresu
  • ENTER ;)
  • aplikacija pronađe liniju ili više linija do odredišta (odnosno najbližu stanicu odredištu)
  • može i alarm kad ste kraj stanice da vas tramvaj ne odvede u nepoznato :(
  • dalje možete pješkama uz pomoć karte + GPS
nebi bilo loše da se u nekoj sljedećoj fazi dodaju i busevi (gradski)
to bi trebalo ponuditi ZET-u (neko treba da plati kasniji razvoj), pa kroz aplikaciju kupovat i karte..., pomoću updatea skinuti linije koje ne voze ili voze zaobilazno
mislim da bi bila korisna stvarčica...

Off ovo bi bilo fantasticno!

addicted to HD :)
15 godina

Kad smo kod prijedloga aplikacija i idjea. Bilo bi zgodno pokupiti nekakav input za idejicu koju imam, ali opet, ako je ovako javno izložim i onda mi neko pokupi ideju? Sad koliko je to realno? Sviđa mi se kako lociraj.net ide full javno.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

bilo bi korisno napraviti nesto tipa ovoga http://www.blogeri.hr/blog-postovi/post/croatia-traffic-i-weather-2-0-domace-iphone-aplikacije-359/

aplikacija je jako hvaljena i korisna.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Mene kod novih HTC-a nervira što se za aktivaciju ekrana mora prvo pritisnuti power tipka. Isto je bilo i na Herou, ali je na njemu ta tipka smještena dolje, pa je to nekako bilo ergonomski spretnije. Kod Legenda i Desirea power tipka je na vrhu i u nekim situacijama baš je nespretno doći do nje i aktivirati ekran...

Ovo je krajnje subjektivni dojam i znam da se svi korisnici Desirea neće složiti sa mnom (anketirao sam ih već :), ali znam da imam i istomišljenike, pa eto predlažem izradu pomoćnog programa koji bi dozvolio proizvoljno dodjeljivanje funkcije aktiviranja ekrana bilo kojoj tipki. Zvuči krajnje banalno, ali vjerujem da bi takav jednostavan utility bio vrlo popularan.

...
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Miro kaže...

Mene kod novih HTC-a nervira što se za aktivaciju ekrana mora prvo pritisnuti power tipka. Isto je bilo i na Herou, ali je na njemu ta tipka smještena dolje, pa je to nekako bilo ergonomski spretnije. Kod Legenda i Desirea power tipka je na vrhu i u nekim situacijama baš je nespretno doći do nje i aktivirati ekran...

Ovo je krajnje subjektivni dojam i znam da se svi korisnici Desirea neće složiti sa mnom (anketirao sam ih već :), ali znam da imam i istomišljenike, pa eto predlažem izradu pomoćnog programa koji bi dozvolio proizvoljno dodjeljivanje funkcije aktiviranja ekrana bilo kojoj tipki. Zvuči krajnje banalno, ali vjerujem da bi takav jednostavan utility bio vrlo popularan.

Ja sam tu palikaciju imao od drugog dana od kad imam Desire, naravno maknuo sam je, jer naprosto obozavam ovo paljenje na Power tipku :)

Kad se sjetim imena aplikacije javim ti;)

Full HD Addict :)
17 godina
moderator
benko kaže...
Miro kaže...

Ja sam tu palikaciju imao od drugog dana od kad imam Desire, naravno maknuo sam je, jer naprosto obozavam ovo paljenje na Power tipku :)

da, moguće je da postoji već neko rješenje (ja ga nisam uspio pronaći, odnosno vidio sam jedno polurješenje - aktivacija ekrana bilo kojom tipkom, ali uz uvjet da se ekran NE zaključava)

desire sam koristio sedam dana, nemam ga više, no to mi nije bilo dovoljno da se "saživim" s aktivacijom preko powera...

...
17 godina
neaktivan
Miro kaže...
benko kaže...
Miro kaže...

da, moguće je da postoji već neko rješenje (ja ga nisam uspio pronaći, odnosno vidio sam jedno polurješenje - aktivacija ekrana bilo kojom tipkom, ali uz uvjet da se ekran NE zaključava)

desire sam koristio sedam dana, nemam ga više, no to mi nije bilo dovoljno da se "saživim" s aktivacijom preko powera...

Eto..zamisli samo kako je meni/drugima nakon par godina HTC-a ;)

Full HD Addict :)
15 godina
protjeran
menh nesto zanima.. Jeli tesko raditi aplikacije za android? Uskoro dobivam heroa pa se mislim malo upustiti u taj posao.
How yes no.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ma nijeee :)

Zapravo je lakše nego za neke druge mobilne platforme.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 0:41 (sp33d).
15 godina
neaktivan

aplikacija s kjom na karti npr zg to kliknes gdije hoces ic a mobitel izracuna najblizu rutu, kada ce doci koj tramvaj ili bus koji t moze povesti dio puta, ili za turiste koja mijesta se mogu po putu razgledati, ako se vozis gdije je slobodno parking mijesto najblize toj lokaciji, ili druga ideja, sa liste (vrlo velike) ti odaberes proizvode koje trebas i aplikacija ih naruci i posalje dostavu na tu i tu adresu,... samo pitaj ako trebas ideju imam ih ja stotine jos da sam dovoljno dobar u programiranju, ma imam vremena tek mi je 14...

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice