Pozdrav,
Zanima me programiranje za android, znam dosta programskih jezika ali nisam zaposlen nažalost tako da sam počeo raditi neke svoje aplikacije i igre te mogu reći da mi je krenulo, ali trebao bih par savjeta ako može. Dakle vidio sam da za objavljivanje neke aplikacije tj. registraciju trebam platiti 25$, pa da li tako trebam plaćati za svaku aplikaciju koju bi htio objaviti ili samo jednom?
Zatim, kakva je zarada od tih aplikacija, da li se isplati uložiti tih 25$ za tako neke aplikacije ili igre općenito? Jer postavio sam reklame u aplikaciju i povezao sa AdMobile i radi sve uredu. I da li se dobiva šta sa preuzimanjem aplikacija (ako npr imam 50 000 preuzimanja)
I ima li komplikacija sa licenciranjem igara/aplikacija ako ih je potrebno uopće zaštiti ili to radi google nakon objavljivanja aplikacije?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovako onih 25$ placas samo jedamput i to je super. E sada dali se isplati ako mislis objavit samo jednu slabu aplikaciju onda ne ali mislim da ti zeli raditi vise aplikacija i igrica i na sve ili skoro sve staviti reklamu anda najvjerojatnije ce ti se isplatiti vrlo brzo.
Ovako onih 25$ placas samo jedamput i to je super. E sada dali se isplati ako mislis objavit samo jednu slabu aplikaciju onda ne ali mislim da ti zeli raditi vise aplikacija i igrica i na sve ili skoro sve staviti reklamu anda najvjerojatnije ce ti se isplatiti vrlo brzo.
Zahvaljujem, a što je sa licenciranjem aplikacija, mislim imam li kakvu zaštitu od googla da mi netko nebi kopirao rad?
Ne znam tocno ali koliko znam svako moze kopirati sve aplikacje jer ako oni naprave na svoj nacin tj. koriste svoj kod a ne tvoj onda je to vjerojatno njihova aplikacija. Ali ponovit cu ovo je samo moje misljenje jer neznam koji je tocan odgovor.:)
25 dolara je jednokratno
A zarada...hehe zarada? 0 ravno
Posto ne mozes naplacivati, moras app for free dati.
Evo ja u zadnje vrijeme imam "donations" i app u mjesec dana ima 15000 skidanja. Znaci nekih 150 dolara sam nakupio. Prosli app je cca milijun, milijun i pol, ne mogu brojati jer nije na playstoru bio a kacili su ga posvuda i ravno 0$ zarade..tako sa
A i android korisnici imaju stav: wtf? Kupio sam android phone, ima da sve besplatno skidam.

ja tebe tu nista nisam shvatio. Npr stavim ads u program igru sta god i gdje ta zarada ide ako nemas google wallet i sta moze se donation napravit. I kolika je zarada po downloadu otprilike ili prema reklamama

Jedno tehničko pitanje!
Zašto se na ZTE mobitelu ne mogu skidati, niti ažurirati aplikacije sa Google Play stranice, odnosno iz same aplikacije!
U odgovoru koji dobivam piše;"Pogreška u dohvaćanju informacija sa poslužitelja. [RPC:S-7:AEC-0 5PV6-QLVD-4NDRU]
Radi se o mobitelu ZTE, model Kis II Max, uzetom u VIP-u prije dva mjeseca, od strane jednog mladog nezahtjevnog korisnika mobilnih tehnologija, a ja sam malo zahrđao sa tim stvarima kod android OS-a!
Unaprijed hvala na svakom konstruktivnom odgovoru!

Jedno tehničko pitanje!
Zašto se na ZTE mobitelu ne mogu skidati, niti ažurirati aplikacije sa Google Play stranice, odnosno iz same aplikacije!
U odgovoru koji dobivam piše;"Pogreška u dohvaćanju informacija sa poslužitelja. [RPC:S-7:AEC-0 5PV6-QLVD-4NDRU]
Radi se o mobitelu ZTE, model Kis II Max, uzetom u VIP-u prije dva mjeseca, od strane jednog mladog nezahtjevnog korisnika mobilnih tehnologija, a ja sam malo zahrđao sa tim stvarima kod android OS-a!
Ovo je podforum za programiranje na mobilnim platformama, a to sta ti pitas nema nikakve vezez sa programiranjem...
Jedno tehničko pitanje!
Ovo je podforum za programiranje na mobilnim platformama, a to sta ti pitas nema nikakve vezez sa programiranjem...
Paaaaaaaa, nije da mi je bila namjera lupati OT po podtemama i/ili podforumima u svezi glede malog mede, ali ako postoji problem, negdje trebam postaviti pitanje!
Kao što sam i napisao, bio bih zahvalan na svakom konstruktivnom odgovoru, pa makar i kuda da se obratim, obzirom u naslovu teme ne piše ništa explicite o programiranju, zar ne cijenjeni kolega????
Jedno tehničko pitanje!
Paaaaaaaa, nije da mi je bila namjera lupati OT po podtemama i/ili podforumima u svezi glede malog mede, ali ako postoji problem, negdje trebam postaviti pitanje!
Kao što sam i napisao, bio bih zahvalan na svakom konstruktivnom odgovoru, pa makar i kuda da se obratim, obzirom u naslovu teme ne piše ništa explicite o programiranju, zar ne cijenjeni kolega????
Po toj logici ja mogu u temi za izgradnju misica pokrenut raspravu o rekurzivnim funkcijma... Nije tesko shvatiti da je rijec o programiranju kad se nalazi u podforumu koji se naziva "Programiranje za mobilne platforme" koji se jos nalazi u "Razvoj", i da ne kazem da se prije u ovoj temi raspravljalo o Developer stvarima vezanim za Google Play . Malo potrazi po forumu i naci ces temu za pomoc oko Androida, valjda si tolko sposoban