Ovako, jedno hitno pitanje- frend i ja radimo na jednoj mob aplikaciji za iPhone (iOS7), i zanima nas samo jedna stvar: osim već fontova koji se tamo nalaze u programu za izradu, da li postoji mogućnost da se skinuti fontovi ugrade u tu aplikaciju (kao što PS ili Illustrator odmah prepoznaju i mogu poduprijeti bilo koji font), da li se može i ovdje ikako a da normalno funkcionira?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ajmo ljudi - pomagajte! ;)
Da ne otvaram novu temu Koj tool mogu koristiti za razvoj iphone app na win 7 i dali cu moci objaviti app na marketu.
Ne i ne. Imaš Xamarin, tu možeš neš prtljati ali jedini normalan način je Mac (ili Hackintosh PC).
Ovako, jedno hitno pitanje- frend i ja radimo na jednoj mob aplikaciji za iPhone (iOS7), i zanima nas samo jedna stvar: osim već fontova koji se tamo nalaze u programu za izradu, da li postoji mogućnost da se skinuti fontovi ugrade u tu aplikaciju (kao što PS ili Illustrator odmah prepoznaju i mogu poduprijeti bilo koji font), da li se može i ovdje ikako a da normalno funkcionira?
Moguće je, ali postoji konkretna procedura. Prvo moraš imati font u .ttf formatu te ga dodati u Supporting Files. Bitno je i da označiš kvačicu pored Add To Targets.
Nakon toga uđi u imeprojekta.plist, i dodaj novi Key (desni klik, Add Row) sa imenom "Fonts provided by application" (bez navodnika). Taj Key je tipa Array što znači da možeš dodati iteme unutar njega (vidi sliku). Za Item 0 postavi value na tačan naziv fonta, sa ekstenzijom (kod mene varsity_regular.ttf).
U mom primjeru vidiš da sam dodao UILabel na Storyboard, te dodao @property unutar View Controllera ovako:
@property (strong, nonatomic) IBOutlet UILabel *BugLabel;
tako da ga mogu koristiti unutar modela (to valjda već znaš). Sada trebaš naći kako se font zove tijekom runtimea. To ćeš uraditi tako što ćeš izlistati sve fontove u NSLogu te naći ime svog custom fonta. To radiš ovako:
NSArray *fontFamilies = [UIFont familyNames];
for (int i = 0; i < [fontFamilies count]; i++)
{
NSString *fontFamily = [fontFamilies objectAtIndex:i];
NSArray *fontNames = [UIFont fontNamesForFamilyName:[fontFamilies objectAtIndex:i]];
NSLog (@"%@: %@", fontFamily, fontNames);
}
NSLog će ti ispisati imena svih fontova u konzoli, pa samo pretraži (Command + F) sa imenom svog fonta. U mom slučaju je to Varsity_Regular. Sada mogu postaviti font UILabela ovako:
self.BugLabel.font = [UIFont fontWithName:@"Varsity_Regular" size:50];
Najbolje je da kod dodaš unutar - (void)viewDidLoad metode. Ovako to izgleda kad se pokrene:
Cijeli projekt : DOWNLOAD