Xeon cpu+ H77 ploca

poruka: 17
|
čitano: 3.758
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Xeon cpu+ H77 ploca

Molio bih malu pomoc oko Xeon procesora tocnije E3-1230.

Pricao sam neki dan s frendom i sav je u xeon procevima pa sam iz znatizelje malo cackao po netu i vidm da dosta ljudi koristi e3 cpu u kombinaciji s H77 plocama pa i meni neke ideje pocele letit... klasika :)

Posto ne mislim clockat prodao bi svoj 2500k i P8Z77-M i uzeo [B]E3-1230 i AsRock H77 Pro4-M. [/B]

Malo sam se zaletio s 2500k (al odustao od clockanja i sad drnda na stocku) a vidim da xeon na stocku identican, manje trosi i ima HT i po meni bolje ulaganje za buducnost jer nemislim mjenjat narednih 4 godine nista.

Po nekima je cak i u rangu sa i7 2600 od kojeg je jeftiniji skoro 60€.

E sad me zanima posto je to server cpu (o kojima nazalost blage nemam) kakve su razlike naspram desktop cpu-a.

Jel dobar za svakodnevno koristenje (surf, music, movies), malo video/photo editing i gaming (uglavnom D3, WoW, Minecraft)

Bilo kakva pomoc/savjet dobrodosla! 

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Xeon cpu+ H77 ploca
Nevidim razloga zasto bi mjenjao cpu,jer i ovaj 2500k ti je i vise nego dosta....taj cpu je vise server type procesor,i uglavnom za slozenije operacije.
After Effects i Sony Vegas Pro tutoriali na hrvatskom: http://www.youtube.com/user/AdobeTemplate
15 godina
neaktivan
Xeon cpu+ H77 ploca

stvar je u tome sto skoro i nema razlike izmedu procesora...

Nemam potpis jer sam nepismen...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xeon cpu+ H77 ploca

Mhm... nisam trazio uporedbu s mojim 2500k :(  

A da je isti kao 2500k nebi se slozio 

Po raznoraznim benchmarcima xeon ga dobrano dere a skuplji je od 2500k citavih 8€, od i7 2600 jeftiniji 60€ a performansama skoro identican.

Nemislim mjenjat Cpu naredne 4 godine tako da mi Xeon s TDP-om od 80w i 4c/8t izgleda kao daleko bolje ulaganje za taj period

i sve sto me interesira je dal neko koristi ovu kombinaciju i dal to sve skupa sljaka u svakodnevnoj upotrebi (standardne stvari, malo editinga + pokoja igra) s non-server plocama?

{#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
neznam bas ali ono sto sam otprije nabasao je ovaj neki benchmark koji bi ti bio koristan
http://www.servethehome.com/intel-xeon-e3-1220-sandy-bridge-benchmarks-review/
wat?
13 godina
neaktivan
Xeon cpu+ H77 ploca

Asrock H77? 

Na listi podrzanih je http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=H77%20Pro4/MVP

Performanse ce ti bit vise manje iste, jedino sto ces dobit sa Xeonom je veca dugotrajnost i stabilnost.

Gdje ga uopce planiras kupit? U Hrvatskoj sigurno kosta ~2000kn. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kokek kaže...
neznam bas ali ono sto sam otprije nabasao je ovaj neki benchmark koji bi ti bio koristan
http://www.servethehome.com/intel-xeon-e3-1220-sandy-bridge-benchmarks-review/

Vidio sam to samo si linkao krivi proc E3-1220 je 2c/4t :)

Gledam sad po forumima di sam davio ljude da manje vise svi sugeriraju da ostavim pa mislim da necu nista dirat za sad. 

16 godina
neaktivan
fade kaže...

Asrock H77? 

Na listi podrzanih je http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=H77%20Pro4/MVP

Performanse ce ti bit vise manje iste, jedino sto ces dobit sa Xeonom je veca dugotrajnost i stabilnost.

Gdje ga uopce planiras kupit? U Hrvatskoj sigurno kosta ~2000kn. 

Ne kupujem kod nas CPU nikad.

Obicno austrija Xeon E3-1230 je trenutacno 207€ - mwst 16%

15 godina
neaktivan
Xeon cpu+ H77 ploca

Ne razumijem....Xeon nije za igice i ne kloka se. Bacanje novca!{#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
phoenix2003 kaže...

baš to...xeon je za servere

d4rkd3atH
14 godina

Nasao sam dobar usporedni test xeona E3-1230 i i7-2600 na Asus P67 ploci:

http://www.chiphell.com/en/cpu/intel-xeon-e3-1230-review/

Tko nije vican klokanju i zanima ga nizi TDP onda Xeon nije los izbor{#}

16 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Jos da si procitao moj uvodni post pa di bi ti bio kraj!!!

*ebote igrice i klokanje

I ne, nije bacanje novca jer prodajom 2500k + Asus P8Z77-M i kupnjom E3-1230 + Asrock H77 Pro4-M mi ostane barem za cevape.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2012 15:07 (Stavros).
14 godina

Kad kupis pohvali se, jer i mene zanima taj proc{#}

14 godina
neaktivan
Xeon cpu+ H77 ploca

Xeon je dobar za profi zbog vise stvari, tako ako iole radis sa profi softwerom, go ahead.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stavros kaže...
phoenix2003 kaže...

Jos da si procitao moj uvodni post pa di bi ti bio kraj!!!

*ebote igrice i klokanje

I ne, nije bacanje novca jer prodajom 2500k + Asus P8Z77-M{#} i kupnjom E3-1230 + Asrock H77 Pro4-M mi ostane barem za cevape.

Ti si lud!{#}

16 godina
neaktivan

@Phoenix

ZNAM

-Nije to jos definitivno i u teskoj dilemi sam al cini mi se da ce xeon dat ipak vise u multitaskingu.

-Komp radi 24/7 i Xeon mogu undervoltat bez griznje savjesti dok bi zbog istog na 2500k mogao pred streljacki vod.

-Kad bih morao nadoplacivat ne bih nit razmisljao o tome.

S obzirom da mi je igranje zadnja rupa na sviralu nevidim svrhu 2500k pogotovo sto vecinom radim na kompu i znam imat brdo programa otvorenih pa sam mislio da bi se tu procesor s HT-om i vise jezgra bolje snasao za iste novce.

Prvi odabir mi je bio 8210 al zbog potrosnje sam odustao a i7 2600 trazi nadoplatu od min 60€ tako da mi je taj Xeon zapeo za oko i po mnogim reviewima daje gotovo identicne rezultate kao i 2600.

Temu nisam otvarao da krenemo e1230 vs 2500k vec cisto iz razloga da cujem misljenja ljudi sa domaceg foruma koji su se susretali s Xeon procesorima il koriste identicnu kombinaciju u svakodnevnom radu posto sam pojma nemam o tim procesorima a vidim da su vani te kombinacije s h77 plocama relativno popularne i hvaljene.

15 godina
neaktivan
Xeon cpu+ H77 ploca

Ja lično ne bih mjenjao ništa, a da baš moram mjenjati uzeo bih 3570k. Imaš više nego odličan procesor i ako ne radi na 100% load ne troši puno struje a gotovo zanemarivo je slabiji od 2600. Xeoni su prvenstveno namjenjeni serverima a to znači da 99% svog radnog vijeka rade na 100% load. Intel i jeste radi prepoznavanja namjene odvojio taj brand (Xeon).  

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice