Vent na Mugen 2 rev. B

poruka: 6
|
čitano: 981
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Vent na Mugen 2 rev. B

Pokazalo se da mi je vent na cpu hladnjaku postao jako jako glasan u usporedbi s drugim komponentama cak i samo dok surfam. Cijelo vrijeme ja na 100%, kao i system fans pa me zanima u cemu je problem i dali bi ga mozda trebalo zamijenit. Ako mbih mjenjao daj mi preporucite neki vent da je sto tisi i ima sto bolje perfomanse za potrebu stavljanja na cooler, znaci sto bolji pritisak ili tako nesto. Dolje sam nakeljio trenutne temp. i brzine vrtnje iz speedfana

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Vent na Mugen 2 rev. B

Probaj mu u tom Speedfanu malo smanjit brzinu okretaja !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Vent na Mugen 2 rev. B
Haf932 kaže...

Probaj mu u tom Speedfanu malo smanjit brzinu okretaja !

Nisam bas upoznat s tim programom, pa me zanima dali se negdje moze namjestit da se automatski dize porastom temperature? Meni je u idlu kad stavim iskljucen vent temp oko 32c nakon sto 4-5 min idla.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.4.2013 12:33 (gamer34).
13 godina
neaktivan
Vent na Mugen 2 rev. B

Postao glasan? Možda je stvar u prašini, nakupi se, hlađenje lošije pa fan radi na višem rpm-u...

Sjećam se kako je neki forumaš napisao kako je na svoj Mugen stavio Scythe GenteTyphoon i bio je puno zadovoljniji performansama i tišinom. Nažalost, ne sjećam se gdje je to bilo. Postoji više verzija GT-a u smislu max RPM-a (i posljedično max dBa) i protočnosti koju daje.

S obzirom kako je GT najčešće deklariran kao "case fan" (slabiji statički pritisak), nisam ziher je li dotični forumaš uzeo neku drugu ediciju GT-a koja je pogodnija za CPU cooler.

Anyway, stavio je GT na Mugena, zadovoljan je, eto.

Imaš i drugu verziju ovog coolera, Mugeb 3 rev.B PCGH edition. Dolazi sa dva slim Scythe ventilatora na max 800 RPM. Pogledaj njihov sajt za točan model, pa tražiš iste ili slične.

0 0 hvala 0
14 godina
boing24234 kaže...

Postao glasan? Možda je stvar u prašini, nakupi se, hlađenje lošije pa fan radi na višem rpm-u...

Sjećam se kako je neki forumaš napisao kako je na svoj Mugen stavio Scythe GenteTyphoon i bio je puno zadovoljniji performansama i tišinom. Nažalost, ne sjećam se gdje je to bilo. Postoji više verzija GT-a u smislu max RPM-a (i posljedično max dBa) i protočnosti koju daje.

S obzirom kako je GT najčešće deklariran kao "case fan" (slabiji statički pritisak), nisam ziher je li dotični forumaš uzeo neku drugu ediciju GT-a koja je pogodnija za CPU cooler.

Anyway, stavio je GT na Mugena, zadovoljan je, eto.

Imaš i drugu verziju ovog coolera, Mugeb 3 rev.B PCGH edition. Dolazi sa dva slim Scythe ventilatora na max 800 RPM. Pogledaj njihov sajt za točan model, pa tražiš iste ili slične.

Nije stvar u prasini, ociscen je neki dan. Ja mislim da je problem softwarski jer se stalno vrti na 100%,  a prije nije pa sad kako to rijesit?

14 godina

U BIOS-u staviš vent na najmanju razinu i postavi temperaturu na kojoj da se počinju ubrzavati okretaji, imam AMD pa neznam koju da ti temperaturu preporučim.

SpeedFan koristi za ventove na kućištu što imaš, ako su ti preglasni samo postotak smanji, tako ja koristim speedfan,

možeš i profil namjestit u advanced settings da se na određenoj temperaturi ubrzavaju okretaji, nisam probavao ali puno jednostavnije ti je to u bios-u riješit.

Sometimes you just have to pee in the sink
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice