Procesor slabe performanse,pitanje

poruka: 2
|
čitano: 762
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Dakle,imam otkljucani Phenom II x4 B55 ,prije toga je bio Phenom II s 2 jezgre...Imam ga vec negdje 3-4 godine,nisam baš ziher. No uglavnom,primjetih da performanse i nisu baš neke (uglavnom u igrama) koje su CPU bound (tipa BF,planetside itd...) Vecinom Online igre

Primjetih da mi je CPU bottleneck ,graficka koju imam je nvidia 550TI (znam da nije ništa ekstra ali ne frljim ultra grafiku,pricamo o nekom igranju na medium postavkama,sa sjenama iskljucenima itd...)

CPU radi na 3.6 ghz,(probao sam i 3.8 i bio je stabilan) al nisam vidio neki performance boost pa sam stavio 3.6...

Imam aftermaket cooler i sluzi me dobro,nakon recimo 4 sata igranja BF3 ili takvog neceg temperatura nikad nejde preko 60 Celzija. Znam da nije idealno,ali u idle je recimo 49-50. Na nekom tezem loadu je 55-60.

Dakle mene zanima jel s procom sve štima,jer ako se ne varam B55 bi trebao biti Phenom II x4 s L3 cache od 6MB i performanse bi morale biti bolje od trenutnoga...

Takodjer zanima me recimo jel bi dobio kakve razlike ako bi upgradeao na 1090T ,imam ga priliku dobiti za cca 500injak kuna ili mi se najviše isplati čekati neke nove serije AMD-a?

Pitam zato sto sam JAKO ograničen buđetom,a nemam novaca za novu ploču (imam AM3 ploču trenutno) i novi procesor. Gledam ove AMD fx serije ali mi se ne čine baš nešto ekstra. A za prelazak na intel jednotavno nemam novaca (razmisljao sam vec o nekom i5 procu i ploči ali oglasi su prazni trenutno...)

U igri je i neki 1100T ,ako se covjek odluci prodati ga,za nekih 600injak kuna bi isto (koristeni mogao dobiti). Uglavnom...nemam aspiracije imati high end računalo,mada znam da je 1100T najjači AM3 procesor,eto zanima me jel bi on mogao narednih barem godinu ili čak dvije tjerati recimo BF 4 i tako to. Trenutno sam ziher (po svim benchmarkovima u Battlefieldu i planetsideu da mi je CPU bottlneck.)

Evo i screenshot CPU-Z.

Pozdrav!
http://i.imgur.com/F4s5nDl.jpg

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

može lock ovoga,nakon 2 dana istrazivanja po internetu sam sam došao do odgovarajuceg rješenja

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice