Pozdrav, novi sam ovdje, trenutno si polako slazem ''u glavi'' koje cu komponente uzeti za svoj novi PC. Zastao sam relativno na pocetku lol. Dakle, pitanje vezano uz procesor, zapeo mi oko za phenom 9950 black edition . Mislim si uzeti komp za sljedecih 3-4 god, cijena ovog proca mi je ok, ali ne znam bi li bilo bolje uzeti neki intel-ov quad za slicnu cijenu(ili amd za nizu). Ne planiram klokat' kad ga kupim, kasnije bi mogao ako zatreba. PC koristim za posao (Office bla bla), ali i za fotografiju, amatersku montazu filmova, i naravno za igranje :D. Citao sam vase postove na razne teme, pa sam se odlucio za quad jer kupujem PC na duze vrijeme. Eto toliko, hvala unaprijed, pozz :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Q6600 ili Q9300
Pozz
Od ta dva koji bi mi bio bolji na duze staze? 200kn vamo-tamo nije problem.
i hvala :)
Q9300 je bolji za duže staze
q6600 + cooler i overclockaj ga prek 3 ghz
Kuzim, ali zar ne opravdava 300kn razlike(u ve-milu) i to sto je q6600 na 1066 a ova nova serija(q9300 izmedju ostalih) na 1333MHz, uz to sto je 45nm.. da ne ispadne da se pametarim, stvarno ne znam previse o tome pa pitam :)
p.s. znam da sam napisao 1400-1500 kn al kao sto rekoh, ako je opravdano moze i recimo 200kn vise
po meni je najbolji q9450 samo što košta 1940 krznenih u adm-u ali to je zvijer na duge staze. ali nije loš ni što ti je kompotko predložio, ne košta puno a dosta je dobar. ma bilo koji od intela da uzmeš ne možeš fulati 
Kuzim, ali zar ne opravdava 300kn razlike(u ve-milu) i to sto je q6600 na 1066 a ova nova serija(q9300 izmedju ostalih) na 1333MHz, uz to sto je 45nm.. da ne ispadne da se pametarim, stvarno ne znam previse o tome pa pitam :)
p.s. znam da sam napisao 1400-1500 kn al kao sto rekoh, ako je opravdano moze i recimo 200kn vise
ja se potpun slažem sa kompotko jer između Q6600 i Q9300 nema velike razlike samo što je Q9300 malo skuplji ali se Q6600 da bolje oc zato uzmi Q6600 još na to dodaj da je intel bio uvijek pouzdaniji ond amd