PROBLEM 9800x3d

poruka: 18
|
čitano: 1.940
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
PROBLEM 9800x3d

Kupio sam 9800x3d i plucu ASROCK x870 PRO RS wifi

i nakon 30 dana cpu je jedsnotavno umro.... gledam po netu nije to bas izoliran slucan za ovaj procesor ali izgleda da se to baš najčešće dešava na ArRock pločama

Sreća pa sam imao garanciju i AMD je poslao novi 9800x3d i sad mi treba pomoć , dali da ostavim ploču ili da uzemm novu npr gigabyte (kažem po netu sam pročitao da trebam upadate bios i sve moguce sto se može update,

ali ja računam da postoji rizik da prilikom prvog pokretanja prije update dođe do oštećenja cpu ponovno) koliko sam vidio gigabyte ploče se najmanje spominju da imaju problem sa ovim, a u suštini je problem da cpu dobije krivi napon i crkne.

Na službenim AMD starnicam nema info o vom problemu kao ni kod AsRocka ali cim je garancija vrijedili ocito problem postoji.

Bila kakav stručna pomoć će dobro doći hvala, 

Imam opet garnciju an cpu ali cekanj od 50 dana je previse.... za ove novce

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
PROBLEM 9800x3d

Boris grozni i ja ti preporučujemo MSI ploču,zaobidi gigabyte.

E da i postavi fixni napon i frekvenciju na procesoru isto tako i ram i sam upisi latencije manualno.

Plug&Play el take šefe Digitale Maximale ? 

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
PROBLEM 9800x3d

Ili prodaj to sto imas i javi se ibme74 da ti složi neku konfu sa i5 14600kf/14700K. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
PROBLEM 9800x3d

Ostavi proc, prodaj tu asrock plocu i uzmi msi/gigabyte/asus i problem rijesen... 95% slucajeva rikavanja je na asrock plocama, ovih 5% je vjerovatno nesreca.. jbg, prodano je na stotine tisuca 9800X3D...

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Re: PROBLEM 9800x3d
Oduvijek sam imao samo Gigabyte MBO i na AMD I na Intel. Nikad nikakvih problema. Evo i sad uzio Ryzen 7 9800X3D i Gigabyte MBO nakon dosta traženja "idealne" ploče i sve radi ko urica. Gigabyte FTW. Pogledaj pod Moj PC što sam uzeo.
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
PROBLEM 9800x3d

Još uvijek mi nije jasno zakaj AMD uvažava reklamaciju ako ploče kure procesore,vrati i tu ploču asrocku nek ti vrate pare,kakvo prodavanje

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
ZGamer kaže...

Još uvijek mi nije jasno zakaj AMD uvažava reklamaciju ako ploče kure procesore,vrati i tu ploču asrocku nek ti vrate pare,kakvo prodavanje

Zato jer tak dobro zarađuju da im je taj povrat kap u moru i ne isplati im se markentiški zakopavati sa istjerivanjem pravde preko leđa kupca.

Plus uvijek postoji mogućnost da je do procedora....

Nekad su ovakve stvari bile iznimna rijetkost, ak smo se u nešto mogli pouzdati onda je to bio CPU...

11 godina

I onda imaš ploču koja ti kuri procesor a uvažena ti je reklamacija na procesor,baš dobra stvar za krajneg korisnika 

16 godina
PROBLEM 9800x3d

Naslov teme bi trebao biti problem asrock mbo. Zna se da nije cpu problem. Ja bi za još za svaki slučaj išao na B600 čipset, dovoljan je B650 ali ne asrock.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ZGamer kaže...

I onda imaš ploču koja ti kuri procesor a uvažena ti je reklamacija na procesor,baš dobra stvar za krajneg korisnika 

AMD to može riješiti u pet minuta, samo da izjavu da ne preporuča Asrock ploče jer je u njima problem.

Dok to ne napravi nek mijenjaju koliko treba.

17 godina
forumaš kaže...
ZGamer kaže...

AMD to može riješiti u pet minuta, samo da izjavu da ne preporuča Asrock ploče jer je u njima problem.

Dok to ne napravi nek mijenjaju koliko treba.

Pa di ti živiš:

https://www.tomshardware.com/pc-components/cpus/amd-comments-on-burning-am5-socket-chipmaker-blames-motherboard-vendors-for-not-following-official-bios-guidelines

16 godina

Preporučili su nadogradnju biosa, da li je to riješilo problem? 

17 godina
forumaš kaže...

Je, kod svih osim Asrocka

16 godina
segregator kaže...
forumaš kaže...

Je, kod svih osim Asrocka

Onda nešto ne radi kako treba u tijesnoj suradnji iz članka i AMD bi trebao objaviti da ne preporuča njihove ploče. Vjerojatno bi trebao i sam prekinuti suradnju.

17 godina
PROBLEM 9800x3d

To se znalo i dogoditi prije 25 godina kad je bilo 100 proizvođača ploča i 10-ak proizvođača chipseta, sad kad je sve spalo na 4, nema šanse

(u stvari 5 ako računamo i Biostar)

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2025 16:54 (segregator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

6 ako računamo Sapphire.

13 godina
Azmo kaže...
Oduvijek sam imao samo Gigabyte MBO i na AMD I na Intel. Nikad nikakvih problema. Evo i sad uzio Ryzen 7 9800X3D i Gigabyte MBO nakon dosta traženja "idealne" ploče i sve radi ko urica. Gigabyte FTW. Pogledaj pod Moj PC što sam uzeo.

Nema tu pravila, npr za 6xxx mini ITX seriju, gigabyte ima daleko najgore ploče od konkurencije, doslovno neupotrebljive u skroz malim kućištima ili sa iole jačim procesorima dok su Asrockove po nižoj cijeni koplje iznad. S druge strane imamo ovaj fijasko. prošli ili pretprošli komp prije ovog sadašnjeg sam imao 9800x3d sa Gigabyte x870 pločom i sve je bilo naprosto savršeno.

Evo ja sam mislio da su Asusove ploče ok, dok nisam ovu iz potpisa kupio novu u trgovini i naprosto ne radi WiFi, proradio je na jednom bootu i krepao zauvijek. Uz to, imaju neki glupi setting upaljen out of the box s kojim komp boota kao da je unutra Hard disk.

Svi imaju dobre i loše proizvode, ali evo Asrock bar zasad i Asus pogotovo lagano otpisujem. Nisam imao u svom bogatom IT životu problema s komponentama, laptopima i ostvarivanja garancija kao što sam ih imao sa Asusom

12 godina
Ono kad netko pita za pomoć i više se ne pojavi na temi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice