Preporuka za AM3 ploču do 500kn

poruka: 10
|
čitano: 2.971
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Am3
Pozdrav
Evo zanima me da li bi se našla neka matična do 500 može i koja kuna više, da najbolje iskoristim svog Phenoma 550 BE i grafiku ati 6770.
Čitao sam da ova matična koju trenutno imam iskorištava tek pola kapaciteta grafe pošto ima PCIe 1.0 ako sam dobro shvatio. Radi se o Asrock N68C-GS UCC
Ne tražim da podržava CF ali da ima mogučnost otključavanja dodatnih jezgri na Phenomu.
Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ASUS M4A78LT-M

ili ako možeš malo preotegnuti: ASRock 970 Pro3

Kalko1212 ingame
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Re: Am3
VidoM kaže...
Pozdrav
Evo zanima me da li bi se našla neka matična do 500 može i koja kuna više, da najbolje iskoristim svog Phenoma 550 BE i grafiku ati 6770.
Čitao sam da ova matična koju trenutno imam iskorištava tek pola kapaciteta grafe pošto ima PCIe 1.0 ako sam dobro shvatio. Radi se o Asrock N68C-GS UCC
Ne tražim da podržava CF ali da ima mogučnost otključavanja dodatnih jezgri na Phenomu.
Hvala

S tvojom matičnom pločom nema problema, ima UCC s kojim se mogu otključat dodatne jezgre na nekom AMD procesoru i to je to.Kaj se tiče druge zablude tvoja grafa radi punim kapacitetom, na toj matičnoj ploči nema tu nikavog uskog grla to sigurno.{#}

Kaj se tiče otključavanja dodatnih jezgri, na tvojoj matičnoj ploči na ovo trebaš obratit pažnju tvoja matična podržava procesore do 95W TDP-a. Procesor sa večim TDP-om na toj matičnoj baš poželjan, bit če znatnog pregrijavanja naponskog djela matične ploče a moglo bi bit i drugih problema.E sad dolazi ono najbitnije u praksi gotovo svaki AMD X3 iili X2 procesor od 95W TDP-a, nakon otključavanja dodatnih jezgri podiže svoj TDP preko 100W i to dosta minimalno 110W a obično 120W TDP-a.Znači ako uspiješ otključat svoj X2 Phenom, u X4 proc onda če on imat 120W TDP-a a to tvojoj matičnoj ne odgovara to sigurno.{#}

Rješenje je vrlo jednostavno u toj situaciji, samo moraš spustiš CPU frekvenciju preko CPU Multiplier na nižu vrjednost za jednu stavku ili dvije prema dole.Nakon toga još moraš spustit i CPU napon obavezno, na recimo 1.300V ili nešto manje ako se da to lako utvrdiš testiranjem kolko se maksimalno može spustit CPU napon. Nakon toga bit če ok procesor če se znatno manje grijat, pod punim opterečenjem i potrošnja če mu past dosta i onda če bit oko tih 100W TDP-a koji odgovaraju tvojoj matičnoj ploči.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 22:57 (rambox).
13 godina

Reci mi, šta točno znači TDP jer sam totalna neznalica...?
Proc je več odključan na 3 jezgre, bio je i na 4 ali je onda dosta nestabilan!
Ja sam razmišljao o tome da mu čak i pomognem takt pošto ga mladih sa A.C. Freezerom Extreme, zato sam i mislio uzeti malo jaču matičnu...

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 23:24 (VidoM).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Preporuka za AM3 ploču do 500kn
VidoM kaže...

Reci mi, šta točno znači TDP jer sam totalna neznalica...?
Proc je več odključan na 3 jezgre, bio je i na 4 ali je onda dosta nestabilan!
Ja sam razmišljao o tome da mu čak i pomognem takt pošto ga mladih sa A.C. Freezerom Extreme, zato sam i mislio uzeti malo jaču matičnu...

TDP označava kolko se zagrijava neki procesor, kad je maksimalno opterečen itd uglavnom tvoja matična nije napravljena za CPU od 120W TDP-a.Znači imaš sad tri stabilne jezgre onda ok, ostavi procesor na defoltnoj frekvenciji znači na klokanje zaboravi pa onda još upali Qool&Quiet u Bios obavezno i trebalo bi bit ok.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 0:06 (rambox).
13 godina

Ma ne radi on više od 3100 mhz {#}  !

Šta ima još kakvog izbora da mogu proc koristit normalno bez da mu spuštam voltažu, naprotiv ja bi ga malo nabrijuckao pa tako i 6770! REkoh ako postoji neka relativno ok sa jednim PCIe utorom!?

Ovu Asrokicu budem iskoristio za neku drugu konfu imam još jedan proc athlona 255 pa če to najvjerovatnije u prodaju!

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 14:27 (VidoM).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Šta kažete na Asrock 970DS3?

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 19:47 (VidoM).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ta ne postoji.

17 godina
VidoM kaže...

Šta kažete na Asrock 970DS3?

Uzmi jednu od ove dvije matične, Asrock je normalne veličine a MSI je nešto manja uglavnom jedna i druga podržavaju procesore od 125W TDP-a.{#}

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_355&products_id=11367

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_355&products_id=11522

13 godina
Recite mi ako neko zna kakva je ovo matična za klokanje i otključavanje dodatnih jezgri? Hitno mi je
ASUS M5A78L-M/USB3
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice