pozdrav zelim kupit dobru maticnu odlucio sam se za i5 procesor quad core nego imate li nekakav prijedlog mislim dat za maticnu 1500 kn koji je trenutno najbolji za te pare ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Gigabyte Z77X-UD3H, MSI Z77A-GD65
Ne mora biti PRO verzija.
P8Z77 V je isto tako jako dobra ploča, a dobiš i WLAN karticu s njom.
ASRock Z77 Extreme6 isto jako dobra ploča, Extreme4 isto imaš za nešto manje novca, ali dosta je lošija od Extreme6. Jel misliš clockati, jer ako ne bolje da uzmeš neki H77 chipset i prođeš dosta jeftinije.
Ajd malo napiši šta bi sve spojio na nju pa ću ti naći nešto. Ako ne misliš clockati ne treba ti Z77 chipset, H77 je ista stvar, samo bez mogućnosti clockanja, i dosta je jeftinije, ni ne treba ti 1500kn, bit će dosta oko 1000 za poprilično dobru ploču, a ostatak ti ostane za druge komponente.
Ova recimo?
http://www.instar-informatika.hr/maticna-ploca-asus-p8h77-v/0201476
Nije ti link dobar
Kod mene radi ...poredio sam Asus P8Z77 V PRO, P8H77 V LE i P8H77 I.
Kod mene su: Striker Extreme, P5N32-E SLI.
Dakle stvar je u tome šta je tko gledao na njihovom WEB-u.
Ne misliš overclockirati sistem, a kupuješ procesor i ploču isključivo namjenjene overclockiranju??? Pa radije onda uzmi ploču s H77 chipsetom i Core i7 3770. Ista cijena kao i ovo sad, a dobiješ jači procesor, koji i ovako i onako nećeš overclockati.
Jedina razlika između procesora i5 3570 i i5 3570K je što je ovaj drugi otključan i namjenjen overclockingu i oko 200-300kn skuplji. Ali kako hoćeš, tvoj novac.
Ma super je ta konfiguracija za tvoje potrebe!
Pa stavio sam ti link na pluču već par postova prije. A procesor uzmi u trgovini gdje i uzimaš samo ne i5 3570K, nego i5 3570. Jedina razlika između ova 2 procesora je što se prvi ima otključan množitelj za potrebe overclockanja, i manja cijena 200-300kn