Pitanje oko temperatura ?

poruka: 8
|
čitano: 1.048
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran

Dali više temperature bolje podnosi Sandy Bridge ili Ivy bridge?

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Pitanje oko temperatura ?
PR0MATRAC kaže...

Dali više temperature bolje podnosi Sandy Bridge ili Ivy bridge?

Sandy procesori bolje su zatvoreni poklopcem tj. zalemljeni a Ivy dosta neravan poklopac ali jako dobro zaljepljen brtvilom i u dosta slučaja jako loša pasta ispod i brzo suha, ljudi ih dosta rastavljaju i mjenjaju paste(treba malo volje i eto onda su niže temperature).

Ako si mislio na matične e to jako zavisi od proizvođača ali ako kutija ima barem neki propuh nemaš brige ni sa jednom ipak im je cjena oko 1k kuna

Imaš ljepi video o izmjeni paste

http://www.youtube.com/glodalica
13 godina
protjeran

Zanima me opcenito teoretski , ne zbog zamjene paste ili klokanja nego koji bolje podnosi vise tnp usporedjujuci - jer sam na nekoliko mjesta procitao da SB dosta bolje podnosi ali mi je u temi o grafama Leopard napisao da je testirao i da IB puno bolje podnosi - navodno 81 C nije ni najmanji problem - sto mi zvuci ipak Previse, pogotovo za IB pa evo ako ima upucenih u tu tematiku?

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 9:11 (PR0MATRAC).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
PR0MATRAC kaže...

Zanima me opcenito teoretski , ne zbog zamjene paste ili klokanja nego koji bolje podnosi vise tnp usporedjujuci - jer sam na nekoliko mjesta procitao da SB dosta bolje podnosi ali mi je u temi o grafama Leopard napisao da je testirao i da IB puno bolje podnosi - navodno 81 C nije ni najmanji problem - sto mi zvuci ipak Previse, pogotovo za IB pa evo ako ima upucenih u tu tematiku?

IB se gasi na 105, pod stress testom može slobodno pržit do 95, što znači da će ako mu je sintetički stress 95 pod normalnom upotrebom u loadu raditi na nekih 85. Pod boljim zračnim hlađenjem ide do 4.5-4.6 Ghz ak imaš dobar primjerak.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 13:36 (lllnuclearlll).
13 godina
protjeran
Ok, a sto se tice usporedbe sa SB kakvi su odnosi?
17 godina

SB se manje grije od IB-a. Ukoliko kupuješ novi procesor ja preporučujem da pričekaš Haswella još malo.

13 godina
protjeran

Hvala, nekupujem nego me zanimalo - dakle SB losije podnosi istu tnp u odnosu na IB

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Našao sam informaciju da se SB gasi na 98, IB na 105. Dakle da, IB može tolerirati veću temperaturu što je i logično jer se i dosta više grije

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 15:04 (lllnuclearlll).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice