Odabir AMD proca za virtualizaciju

poruka: 57
|
čitano: 4.437
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pošto se nema love za Intela 3550, može li mi netko preporučiti AMD proc za virtualizaciju? Do 5x Windows Server 2008 R2 virtualki unutar host OS-a bi mi trebalo.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Odabir AMD proca za virtualizaciju

Nitko da bi riječ rek'o. Svi su neš pametni kad treba odabrati cooler, a kad je procesor u pitanju - šute k'o ribe.

13 godina
W1ck3d8u2z kaže...

Nitko da bi riječ rek'o. Svi su neš pametni kad treba odabrati cooler, a kad je procesor u pitanju - šute k'o ribe.

{#}

A možda je i pametnije ako ne znaju što bi rekli da šute ha? Ja osobno ne znam puno o tom području i ne mogu ti dati prijedlog i neću se pravit pametan i tako tebe usosit, jel to u redu? 

Komponente su precijenjene! :D
13 godina
neaktivan
W1ck3d8u2z kaže...

Ovisi koliko novaca misliš dati za procesor.

3550 je zvijer, ali evo jedan solidan amd i nije preskup

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050603192

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.6.2012 12:56 (roary).
14 godina
neaktivan

Ovdje ti je puno važnija količina RAM-a, nego procesor. U principu bilo koji dual-core to može vrtjeti.

Iz iskustva, moj Athlon X2 5400+ (2,8 GHz) vrti bez problema 5 virtualki (u mom slučaju je bilo 3 WS 2008 R2 i 2 Win 7-ice) i u prosjeku je na nekih 70% opterećenja.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
INCOGNITO99 kaže...
W1ck3d8u2z kaže...

{#}

A možda je i pametnije ako ne znaju što bi rekli da šute ha? Ja osobno ne znam puno o tom području i ne mogu ti dati prijedlog i neću se pravit pametan i tako tebe usosit, jel to u redu? 

Nisi me skužio ;) Jako poštujem tvoj odgovor, ali ne mogu objasniti kako se toliko ljudi može kužiti u coolere (1220+ postova) a ne-kužiti se u procesore (0 postova u podosta dana).

Kako odabiru coolere, a ne kuže se u procesore? Čak štoviše, znajući jako malo o svome procesoru bacaju se u kupovinu coolera iako su već jednog dobili u boxu.

14 godina
neaktivan
roary kaže...
W1ck3d8u2z kaže...

Mmmmm, treba mi nešto drugačije. Ne sviđa mi se kombinacija sa 4 jezgre a 5 virtualki, a tu je i host OS.

14 godina
neaktivan
1Tony1 kaže...

Ovdje ti je puno važnija količina RAM-a, nego procesor. U principu bilo koji dual-core to može vrtjeti.

Iz iskustva, moj Athlon X2 5400+ (2,8 GHz) vrti bez problema 5 virtualki (u mom slučaju je bilo 3 WS 2008 R2 i 2 Win 7-ice) i u prosjeku je na nekih 70% opterećenja.

Biti će 16 điđa RAMa tako da to neće biti problem. Čekam da netko spomene primjer iz prakse sa recimo X8 FX-8120 ili nečim sličnim pošto držim da si dušicu ispustil tom Athlonu. ;)

13 godina
neaktivan
W1ck3d8u2z kaže...
roary kaže...
W1ck3d8u2z kaže...

Mmmmm, treba mi nešto drugačije. Ne sviđa mi se kombinacija sa 4 jezgre a 5 virtualki, a tu je i host OS.

Dečko gore ima pravo, treba što više rama.

Nisam neki stručnjak za te stvari ali mislim da bi ti onaj phenom pojeo te procese ali ak hočeš više jezgri

vidi ovoga

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100000043614

solidan takt, 16MB cache-a, a i cijena nije loša

E da ne znam koliko ti dnevno komp sati radi ali razmisli o potrošnji.Onaj 3550 troši skoro duplo manje struje od ovih amd-a možda bi se dugoročno isplatilo uzeti intel.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.6.2012 17:54 (roary).
14 godina
neaktivan
W1ck3d8u2z kaže...
1Tony1 kaže...

Biti će 16 điđa RAMa tako da to neće biti problem. Čekam da netko spomene primjer iz prakse sa recimo X8 FX-8120 ili nečim sličnim pošto držim da si dušicu ispustil tom Athlonu. ;)

Naravno da to ne radi cijeli dan, tako da je izdržljivo.

Što više jezgri to bolje, pogotovo ako se razmišlja dugoročno. Phenom II X4 ili FX-4100 to rješavaju bez problema, a dalje sve ovisi o budžetu.

13 godina

ako ikako mozes sacekaj malo jel uskoro izlaze novi procesori iz amd-a koji navodno manje trose a bit ce do 15% brzi..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
1Tony1 kaže...

Što više jezgri to bolje, pogotovo ako se razmišlja dugoročno. Phenom II X4 ili FX-4100 to rješavaju bez problema, a dalje sve ovisi o budžetu.

Kako ti znaš da njemu to ne radi cijeli dan?

Specifikacije stroja i eventualni prijedlozi najviše ovisi o tome što će se uopće

vrtiti na tome, a o tome je OP dao premalo podataka

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
14 godina
neaktivan
segregator kaže...
1Tony1 kaže...

Kako ti znaš da njemu to ne radi cijeli dan?

Specifikacije stroja i eventualni prijedlozi najviše ovisi o tome što će se uopće

vrtiti na tome, a o tome je OP dao premalo podataka

To se odnosilo na moje virtualke i moj komp.

Naravno da uvelike ovisi za što će se navedeno koristiti, ali budući da nisu navedeni dodatni uvjeti, pretpostavljam da je za kućno testiranje.

17 godina

Ovako napamet, vjerojatno najbolje uzeti BD 8120 i 16GB rama, ili sačekati mjesec dana da se vidi

što će biti u ponudi od novih BD-a

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
14 godina
neaktivan

Zahvaljujem svima. Komp bi se koristio par sati dnevno u prosjeku, za kućna testiranja. Velite, AMD procesori su "žedni" struje... Pretpostavljam da se onda i griju dosta više pa bi trebalo uložiti i nešto novaca u bolje hlađenje kučišta/procesora. Ako troši duplo više od Intela kako kažete, priča je jasna k'o dan jer bi za kombinaciju sa 1155 pločom i procesorom platio tek par stotina kuna više. Pričekati ću onda mjesec dana da vidim te nove procesore, a ako padnu cijene hardova pričekati ću i još pokoji mjesec.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
W1ck3d8u2z kaže...

Zahvaljujem svima. Komp bi se koristio par sati dnevno u prosjeku, za kućna testiranja. Velite, AMD procesori su "žedni" struje... Pretpostavljam da se onda i griju dosta više pa bi trebalo uložiti i nešto novaca u bolje hlađenje kučišta/procesora. Ako troši duplo više od Intela kako kažete, priča je jasna k'o dan jer bi za kombinaciju sa 1155 pločom i procesorom platio tek par stotina kuna više. Pričekati ću onda mjesec dana da vidim te nove procesore, a ako padnu cijene hardova pričekati ću i još pokoji mjesec.

Slobodno si ubodi FX8120 ako neces cekati, dignes ga na 4GHZ, kao takav ne guta puno i ne grije se puno.Ukoliko ne planiras clockati dosta ti je stock cooler, jos ubodes barem 8GB ram memorije i na konju si.Ili cekaj PD.

clock2much
15 godina
protjeran

Za virtualizaciju mislim da je FX 8xxx najbolji izbor kod AMD-a.

Svakako 4x 4GB DDR3 1866MHz ili brže,

te bar jedan SSD od 120+GB.

Nemožeš pogriješiti. A RAM-a nikad dosta.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
16 godina
Ako si nemre priustit 3550 onda sigurno nece imat za
ssd i 16gb ;-) 8120 stoji, ali uz njega mora bit puno brzog rama
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
neaktivan

Ne planiram clockati proc, nema potrebe. Čak si razmišljam izbjeći i taj SSD pošto je dosta skupa igračka, a nema neke pretjerane potrebe za time. Nekakav WD Black bi bio skroz OK. RAM je jeftin pa će se naći za 16 giga, mada bi i 8 bilo dosta.

OK, zahvaljujem na odgovorima.

16 godina
Seagate Barracuda 1TB (DM003) je brži od Black-a u R/W
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
13 godina
neaktivan

Ma normalno da ne ništa clockirati jer onda treba ulagati u kvalitetno hlađenje, povečava se dodatno potrošnja a upitna je i stabilnost clockiranog procesora što na kraju ispada neisplativa investicija.

Bolje si kupi procesor kakav ti treba pa si miran.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
roary kaže...

Ma normalno da ne ništa clockirati jer onda treba ulagati u kvalitetno hlađenje, povečava se dodatno potrošnja a upitna je i stabilnost clockiranog procesora što na kraju ispada neisplativa investicija.

Bolje si kupi procesor kakav ti treba pa si miran.

FX8XXX na 4GHZ nema povecanu potrosnju, cooler od 200 HRK je dosta da to ohladi.

clock2much
13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
roary kaže...

Ma normalno da ne ništa clockirati...

FX8XXX na 4GHZ nema povecanu potrosnju, cooler od 200 HRK je dosta da to ohladi.

Pa ako bi uzeo ovaj  http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050600043615 , onda ne treba ništa clockati.

Mislim da bi taj sve odvrtio na tvorničkim postavkama bez problema. S tim da mu je TDP 125 W

Sad ga usporedi sa ovim http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050600054081 koji je jednako učinkovit, možda i učinkovitiji 

a troši 77 W.

Šta kad bi ovog intela natjerao da troši 125 W ? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 16:50 (roary).
13 godina
protjeran

Preskup pored sitno manje clockanog FX8120 za 450HRK manje.

clock2much

1 0 hvala 0
17 godina
roary kaže...
Vegeta kaže...
roary kaže...

Ma normalno da ne ništa clockirati...

Pa ako bi uzeo ovaj  http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050600043615 , onda ne treba ništa clockati.

Mislim da bi taj sve odvrtio na tvorničkim postavkama bez problema. 

8120 mu je dovoljan, nisu u pitanju igre pa da mu je bitan clock, samo što više memorije i procesorskih jezgri

17 godina
odjavljen

Za manje od 1000 kn možeš kupiti polovan i7 procesor (npr 920-ku). To bi ti poprilično dobro "žvakalo" tvoje virtualke a na ploči ćeš imati više nego dovoljno slotova za ubosti memoriju.

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Preskup pored sitno manje clockanog FX8120 za 450HRK manje.

+ 200 kn hladnjak.

13 godina
neaktivan
Friday kaže...

Za manje od 1000 kn možeš kupiti polovan i7 procesor (npr 920-ku). To bi ti poprilično dobro "žvakalo" tvoje virtualke a na ploči ćeš imati više nego dovoljno slotova za ubosti memoriju.

Istina.

A i jezgre su mu vrlo učinkovite, što je jako bitno. Nije samo bitno da ih je što više.

Proguglajte si malo što je clock cycle.

17 godina
roary kaže...
Friday kaže...

Istina.

A i jezgre su mu vrlo učinkovite, što je jako bitno. Nije samo bitno da ih je što više.

Proguglajte si malo što je clock cycle.

Clock cycle je nebitan, mislio si na Instructions Per Clock?

I dalje je za serverske namjene bitniji broj jezgri, što je razlog da i Opteroni i Xeoni

(za razliku od desktop procesora) imaju frekvencije reda 1.5-2.5GHz, ali puno jezgri

17 godina
odjavljen

Noviji xeoni a vjerojatno i opteroni imaju znatno veći takt od ovog kojeg si ti naveo.

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice