Novo mbo, memorija...

poruka: 18
|
čitano: 3.780
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Novo mbo, memorija...

Kupujem novu ploču ASUS Rampage II Extreme X58 S1366 ATX  koja mi je baš zapela za oko :) a uz to mislim uzet jednu dobru memoriju...

Mushkin DDR3-RAM 6GB PC3-12800 Redline Kit     CL6                      

G.Skill DDR3-RAM 6GB PC3-2000 Kit (F3-16000CL8T-6GBPS)  2 Ghz  CL8

Koje su preporuke? u svakom slučaju memorija mora biti 1600Mhz minimalno uz što bolju latenciju, zato sam i izabrao ovu ploču ako netko ima bolji prijedlog za sve ovo javite.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Novo mbo, memorija...
makopos kaže...

Kupujem novu ploču ASUS Rampage II Extreme X58 S1366 ATX  koja mi je baš zapela za oko :) a uz to mislim uzet jednu dobru memoriju...

Mushkin DDR3-RAM 6GB PC3-12800 Redline Kit     CL6                      

G.Skill DDR3-RAM 6GB PC3-2000 Kit (F3-16000CL8T-6GBPS)  2 Ghz  CL8

Koje su preporuke? u svakom slučaju memorija mora biti 1600Mhz minimalno uz što bolju latenciju, zato sam i izabrao ovu ploču ako netko ima bolji prijedlog za sve ovo javite.

a koliko je ogranicenje oko cijene?

corsair

17 godina
neaktivan
Daj link na mushkin rame... Inace ovo sta je miro_xfx predlozio je odlicna, ali ako mislis na iste mushkin rame kao i ja, onda bi uzeo mushkin!
addicted to HD :)
17 godina

Mislim da nema kod nas tog Mushkina ali narucujem izvana sve tako da me ne zanima gdje sta kako.. :)

ali radi se o ovome: http://www.mushkin.com/Memory/Redline/998691.aspx  napomena ne gledati cjenu, prvo sjednite i smirite se :) da vrlo je jeftino u USA

nadam se da je Frostbyte bolji heatsink od Ascent, ili bar nije velika razlika...

http://www.mushkin.com/Memory/Performance-Memory.aspx

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 9:56 (makopos).
17 godina
miro_xfx kaže...

a koliko je ogranicenje oko cijene?

corsair

Pa u rangu Mushkina... osim ako ima neke dobre razlike u brzoj memoriji... Ustvari neznam koliko treba gledat "latency vs speed", sto je od toga bolje... jer ima memorije od 2Ghz sa latency 9.. pa ima i 2.3 Ghz memorija... ali ovo zadnje je extra skupo...

16 godina
neaktivan
makopos kaže...

Mislim da nema kod nas tog Mushkina ali narucujem izvana sve tako da me ne zanima gdje sta kako.. :)

ali radi se o ovome: http://www.mushkin.com/Memory/Redline/998691.aspx  napomena ne gledati cjenu, prvo sjednite i smirite se :) da vrlo je jeftino u USA

Kako to misliš jeftino.. jesi pogledao newegg ako već imaš mogućnosti uzeti izvana memoriju.

EDIT..  20$ je jeftinije u newegga (Mushkin sa Ascent heatsinkom)

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 10:39 (Zura).
17 godina

Mislio sam jeftinije od nas, jer kod nas sve kosta minimalno duplo vise a cesto i tri puta vise... ali da nije ovo lose, pa tu su stvarno badava cijene prema nasima, da ne govorim koliko je USD valuta pala pa se itekako isplati !

17 godina
Zura kaže...

EDIT..  20$ je jeftinije u newegga (Mushkin sa Ascent heatsinkom)

Daj molim te procitaj prvi gore Review usera s desne strane, to me dosta zabrinjava... zbog obje stvari em proizvodjaca em prodavaca...

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 13:19 (makopos).
16 godina
neaktivan

Kao što je slučaj i sa bilo kojom drugom komponentom: uvijek postoji netko ko neće biti zadovoljan. Memorija se ne može spaliti u normalnom radu. Ako pretjeruješ sa overklokanjem onda da. Nemam navedene module (imam sasvim normalan corsair 1600) pa ti nemogu reći iz prve ruke, ali sam razmatrao mushkina i patriota za novu konfu (na žalost prijatelj mi nije uspio dovući iz amerike pa sam bio osuđen na HR dućan).

Također, nisam razmatrao 2000MHz module već max 1600.

Google is your friend
16 godina
neaktivan
Novo mbo, memorija...

Može li netko malo pojasniti te stvari sa svimtim vrstama memorije.Koje su razlike u tim dual-trial kombinacijama 2-9-9 i sl(ovo zadnje sam napisao bezveze2-9-9 jer sam vidio nešto slično a ne kužimte oznake)?

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
General Zed kaže...

Može li netko malo pojasniti te stvari sa svimtim vrstama memorije.Koje su razlike u tim dual-trial kombinacijama 2-9-9 i sl(ovo zadnje sam napisao bezveze2-9-9 jer sam vidio nešto slično a ne kužimte oznake)?

dual ili triple se radi o kanalima, dakle triple chanell, znaci da imas 3 modula koji rade zajedno. oni brojevi koje si napisao ti je Latency (skraceno CL) i ima ih ustvari 4 jer se tako racuna. Latency is the delay time which elapses between the moment a memory controller tells the memory module to access.

Sto je CL nizi to je bolja/skuplja memorija, znaci sto je veca brzina memoriji aka Mhz i sto ima nizi CL to je bolje, gledas koja memorija ima takav omjer najbolji. No normalno gledas i cijenu do koje ti odgovara..

16 godina
neaktivan
Novo mbo, memorija...

Hvala,mislim da bi mogli dečki to malo i opširnije napisati u nekom tutorijalu tj vodič za memoriju.Podjelite svoja iskustva sa nama neukima,a voljnima za nešto naučiti...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mislim da ti je za to najbolje posjetit same proizvodjace memorija i onda ako neznas nesto, neku rijeci i slicno... u kombinaciji sa wikipedijom mozes dosta toga nauciti.

Ja osobno danas (kazem danas jer te stvari se mjenjaju svaki mjesec je drugacije) kupujem samo G.skill ili Mushkin memoriju kao Top klasu vrhunskih memorija, vrhunskih performansi. Odmah iza njih bi stavio Corsair, OCZ, Patriot... Corsair, OCZ su mi prije bili dobri sada su se kao "poindustrijalizirali" ali vjerojatno nisu nesto posebno losiji. Ustvari stvorili su si brand tako da ljudi danas vide OCZ ime ili Corsair kao ono tata ja hocu Ferrari i slicno tome... sto je sasvim ok. I sam sam slinio nad OCZ-ovim slikama memorija :)

Mozda bas kupim i G.skill i Mushikin jer imam dva kompa pa eto prilike da se isprobaju obje memorije...

Opcenito od ovih top brandova tesko da ces pogrijesiti to samo ovako entuzijasti kao ja :) se bavim time sto mi je lijepse i "trunkicu" bolje lol. Ali evo imas npr. Corsair specijalno za i7 i i5 procesore...

Ima danas svega, imas maticnu plocu koja sa SSD-om ti otvara internet funkcije u 5 sekundi od kad si upalio komp, mozes vec biti na internetu bez obzira sta se OS nije ucitao. Ima svega...

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 20:46 (makopos).
15 godina
Novo mbo, memorija...

Da ne otvaram novu temu.Kupio sam 2x2gb corsair 1333mhz ddr3 memorije i sad me zanima kako ju staviti,tj. u koje ih slotove staviti da mi funkcioniraju u dual channel modu?

Da li u slot 1 i 3,ili 2 i 4?Trenutno su u slotu 1 i 2.

Konfiguracija je pod moj pc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Regular John 19 kaže...

Da ne otvaram novu temu.Kupio sam 2x2gb corsair 1333mhz ddr3 memorije i sad me zanima kako ju staviti,tj. u koje ih slotove staviti da mi funkcioniraju u dual channel modu?

Mislim da ti to piše u manualu od matične, barem je kod mene tako a isto imam gigabyte-icu. 

15 godina

I u koje slotove si ih ti stavio?Da li će raditi sporije ako nisu u DC-u?

15 godina
neaktivan
Regular John 19 kaže...

I u koje slotove si ih ti stavio?Da li će raditi sporije ako nisu u DC-u?

Moja matična je drugi model. Da, u dual channelu radi brže.

Ti na svojoj ploči imaš 4 slota. Ako gledaš slijeva nadesno ide ovako:

plavi(slot2)     bijeli(slot1)     plavi(slot4)     bijeli(slot3)

Da bi dobio dual channel s dva modula moraš ih upiknut u slotove 1 i 3, dakle u bijele.

16 godina
neaktivan
Regular John 19 kaže...

Evo provjeri (manual je velik 18MB)

Google is your friend
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice