Novi CPU zaključana tema

poruka: 107
|
čitano: 10.332
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Novi CPU
itomic009 kaže...

Ma netroši ti 133W, kolega se tu malo zanjeo. Ali ti si stvarno ili troll ili provociraš tu bezveze. Ajde ti reci što bi ti htio pa će mo ti mi predložiti što je dobar optimum. Ona tvoja izjava da ništa do 1000 kn nije ravno E5200 procesoru ( bez obzira što je na 4.2ghz ) je debilna. Ima jedno 7 najmanje procesora koje možeš kupit nove a koji su bolji od E5200 i čitava plejada raznih generacija i socketa koji su svi redom bolji od E5200. Ako misliš  da mi svi skupa nemamo pojma, onda kupi što hoćeš i nemoj trolat ovdje. Nitko tebi nebrani da kupuješ što hoćeš, ali ako otvoriš temu na forumu, očekuj raspravu.

gle htio bih da bude brži od E5200 na 4,2GHz ne malo, nego ono bar 40% da osjetim

preporučujte samo intele

znači po tim zahtjevima G6xx / G8xx otpadaju?

core i3 mi se isto ne čini dovoljan, znači ostaje samo i5 ?

14 godina

Core i3 550 @ 4.2Ghz je brži više nego 40%, i3 2100 je također je bolji puno nego E5200. Rabljeni Q6600 i Q8400 također bolji duplo. Najbolje bi ti bilo ako imaš keša uzet i5 i miran si onda opet par godina. Što se tiče AMD-a, također imaš redom, Athlon II X3, Athlon II X4, AMD Phenom II X4, AMD Phenom II X6, AMD FX 4100. Svi redom apsolutno bolji i jači procesori od tvoga. Ovo što ti pričaš kontra AMD-a je totalni debilizam, al tvoje je pravo da lupaš gluposti. Znači ako nemaš više od cigle na raspolaganju, uzmi i3 2100, ako imaš uzmi i5. Ali moraš onda mjenjat i ploču i RAM. Najjeftiniji upgrade bi ti bio Q6600 polovni za 500 do 600 kn.

13 godina
neaktivan

samo socket 1155, ovi 1156 se više ni ne proizvode tako da baš to i nije investicija za budućnost kolko god su brzi i overkloklabilni

14 godina

Onda ili i3 2100, Ivy i5 3450 ili K verzija za 300-tinjak kuna više ( ako voliš clockat ). Izbora baš i nemaš. Ovi su puno skuplji od 1000 kn , ali su i puno moćniji od i3 2100. Alternativa ti je tražit neki i5 2500K za milju dvjesto kuna.

13 godina
neaktivan
Novi CPU

a zašto se ti novi inteli nedaju overclockat?

0 0 hvala 0
14 godina
Pa zato što Intel hoće da ti platiš više ako želiš malo brži cpu. Nije to više kao prije da kupiš slab i povoljan cpu i naclockaš ga da bude isti kao puno skuplji. Profit vlada.
15 godina
neaktivan
LFS racer kaže...
nbafan kaže...

Phenom ii x4 965-bog

i3 nemozes overclockat,dok phenoma mozes do 4 ghz bez dizanja napona ako imas dobar primjerak

Phenom je 4 jezgre i podere tog tvog E5200

Već sam rekao da ne volim AMD ružni su, smrde, puno se griju...

uopće mi nije važno kolko jezgri ima, koristim samo jednojezgrene programe. važna je snaga po jezgri.

znaći štedimo za 2500k :)

ovakvo nesto moze provaliti samo onaj tko je malo munjen u glavu...

Nemam potpis jer sam nepismen...
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
Pa zato što Intel hoće da ti platiš više ako želiš malo brži cpu. Nije to više kao prije da kupiš slab i povoljan cpu i naclockaš ga da bude isti kao puno skuplji. Profit vlada.

mislim općenito što ih koči u overclocku, čipset? sabirnica cpua?...

14 godina
Pa Intel ih je zaključao, inače bi se mogli clockati.
15 godina
Nestabilni su kad im se dira bclk, tj gotovo da se svi moraju mjenjat mnoziteljem.
Npr moj 2600k na bclku većem od 103,2 se nece uopće bootat
486 PWNZU! http://www.speedtest.net/result/1456936834.png
13 godina
neaktivan
Novi CPU

sad kad je intel istrijebio AMD s tržišta, počeo je manipulirati. super

1 13 hvala 0
14 godina
neaktivan
LFS racer kaže...

Daj molim te ne pricaj gluposti.

--------------------------
13 godina
protjeran
LFS racer kaže...

Tebe treba pod hitno zacrveniti radi trollanja.

clock2much
13 godina
LFS racer kaže...

Intel istrijebio AMD sa tržišta ? Kaj si ti pušio ? Pošalji mi na PP broj svog dilera, očito dobra sranja prodaje :D Kolko ja vidim, AMD uredno izbacuje nove procesore i grafičke kartice

15 godina
neaktivan
Novi CPU

ovaj nije napusen niti je nadrogiran nego on je jednostavno....munjen...

Nemam potpis jer sam nepismen...
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
LFS racer kaže...

LoL.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac)
13 godina
neaktivan
Novi CPU

još negdi u 2008. intel je imao 90% udjela u proizvodnji procesora za osobna računala

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
LFS racer kaže...

još negdi u 2008. intel je imao 90% udjela u proizvodnji procesora za osobna računala

HAHAHHAHAHAHAHHAHAHHAHAH

Daj nemoj vise bacat bureke...

http://www.youtube.com/watch?v=DP71Uv40Umk&feature=related
13 godina
neaktivan
Novi CPU

sad je već vjerojatno 95%, ima tko točan podatak?

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
LFS racer kaže...

Imam ja Intel (65-70 %) AMD (30-35 %)

http://www.youtube.com/watch?v=DP71Uv40Umk&feature=related
17 godina
LFS racer kaže...

Aj dosta vise s tim provociranjem. Savjete si dobio, a ako ti se filozofira, odi na rubriku " sta se dogadja sa nasim drustvom"
13 godina
neaktivan
nbafan kaže...
LFS racer kaže...

Imam ja Intel (65-70 %) AMD (30-35 %)

javlja se AMDovac...

neda mi da stavim link

"Intelovi se mikroprocesori nalaze u osam od deset računala koja se proizvedu u svijetu." googlajte

13 godina
neaktivan
overhaul kaže...
" sta se dogadja sa nasim drustvom"

svi kupuju intele

14 godina
neaktivan
LFS racer kaže...
overhaul kaže...
" sta se dogadja sa nasim drustvom"

svi kupuju intele

Tako je, Intele i Ajfone!

AMD ne bi ni da mi ga pokloni netko. 

Stedi lovu i kupi i7.

I Intelovu maticnu kupi.

16 godina
neaktivan
Novi CPU

Xanzzu jer je danas teško biti orginalan.
Moj PC  
3 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
Xanzzu kaže...

rip

17 godina
Xanzzu kaže...

predobro!

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
15 godina
neaktivan
Novi CPU

A matere ti  koji debilizam ovdje čitam....

Prvo autor teme počne ispitivat o procesorima, aj lik se oće malo informirat. Onda počne kenjat da AMD je inferioran Intelu, poslje toga ide bajka o smradu AMD procesora. Da budemo iskreni i teb' noge smrde pa eto nosiš ih sa sobom.

Nakon toga ovo prijeđe u raspravu o tome kako netko nezna objasnit šta zapravo znači da CPU može povuć npr. 125W, to se misli na snagu for fucks sake a ne na struju iz zida, isuse bože netko nije pratio fucking fiziku u osnovnoj, moving on......

Na kraju svi optužuju autora teme da je troll (što ja od njegovog 3. - 4. posta sam skontao) i onda počnu ljudi spamat sa "trolololol", iako to narod to zaslužuje jer kad vidim da BUG ekipa se uvrijedi zbog jednog individualca onda se MORA počet prcat (izvin'te na prostim izrazima {#}) autora teme jer je uvrijedio nekoga. Naravno i to podržavam jer novak kad počne pametovat o nečemu što očito nema blage isusove veze o tome (u ovom slučaju o "mozgu" računala, s čime je očito autor teme malo slab na zalihama) onda dolazimo do zaključka da jednostavno nemojte hranit trolla i počnite sa sarkastičnim humorom koji na kraju ispada uvreda ali se to tek treba skontat jer modovi će popiiiiii....kad vide uvrede na nekoga i naravno složili bi se s nama kad o tome počnemo pričat u bircu.

Anyway, just my 2 huge cents on this sh*t....nemojte previše trolat lika, mislim ono, tek je 3 tjedna na forumu, nek se upozna sa npr. Matom ili Ivom (you know who i mean ;D)

EDIT: e da, da nije "offtopic" (lol) moj savjet autoru teme:

Pošto se puno kužiš u procesore a OBOŽAVAŠ intel onda najbolje uzmi Intel Celeron i overclockaj ga do maximuma i javi rezulate. Ako uspiješ ga dignut iznad 4 GHz carčina si {#}

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am :P
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2012 3:54 (Krešo91).
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Novi CPU

Neki Celeroni su najoverklokabilniji Intelovi procesori ikad.

Just for the record.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
andrejcoric kaže...

citam vec nekoliko dana ovu temu 

ovaj LSF je glup blago receno za gaming trenutno i3 21xx=PII X4 BE ali ako ne ove onda vec sljedece godine igre ce korsititi 4 jezgre i  onda i3 moze da ga duva iskreno ja sam Intel fan ali intel je preskup po meni ne isplati se ici ispod i5 2300 jer onda si siguran za buducnost i pa sta ako AMD vuce 125W max i to ce ti vuci samo kad opteretis cpu do maxa dok u idleu trosi malo vise od i5 2500k 

AMD-PII X4 965/FX 6100

INTEL-i5 2300

eto ti sad jos nesto pocni pametovat docu ti na vrata i ubi cu boga u tebi

Nije ni tebi lako u zivotu.. {#}for{#}

--------------------------
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2012 11:20 (mate960).

2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice