Nispravna mreža i pci slotovi na matičnoj M3A770DE

poruka: 12
|
čitano: 3.073
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Neispravna mreža i pci slot na matičnoj M3A770DE

Kupio sam gore navednu ploču od "kolege" na forumu kao potpuno ispravnu no kako to ponekad biva kolega nije bio iskren.Nakon instalacije Windowsa ne radi mreža, nakon višekratne instalacije drajvera  za mrežu pokušao sam s mrežnom karticom  koja radi u drugom raćunalu te usb karticom u pci slotovima, slotovi  ne prepoznaju nijednu karticu, u  iednom slučaju prepoznali ( u slotu  ispod grafičke) su mrežnu karticu i izbacili poruku code 10 .Ako netko ima ideju za pomoć bio bih zahvalan.

LP

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2013 9:30 (stipara).

1 0 hvala 0
17 godina

Je li na M3A770DE zadnji bios? Probao reset biosa?

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Je,bila je verzija 1.80,flešao sam bios, skoro sve verzije do one prve izdane ,ali nema rezultata.Taj kod koji  mi  je jednom izbacilo nakon  instalacije drajvera (code 10) što to u  biti  znači,u produžetku poruke piše hardver couldnt' start.

Reset biosa sam radio s bateriom i jumperima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2013 9:32 (stipara).

0 0 hvala 0
17 godina

Nemoj misliti da te podcjenjujem ili zarkavam, al red je da pitam jesi li stavio odstojnike između matične ploče i nosača matične na kućištu?

Kako je ploča bila transportirana, je li bila u antistatičkoj vrećici i dobro zapakirana? Ima li koji napuhan kondenzator na njoj možda?

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina

Pitanja su mi malo čudna, blago rečeno,nisam informatički guru ali računalima se bavim amaterski zadnjih 10-12 godina.Znam da želite pomoći ali pitanja su uistinu početnička a ja nisam početnik.Svejedno se zahvaljujem ali ako je moguće da tu razinu pitanja preskočite.

LP

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2013 9:33 (stipara).

1 0 hvala 0
15 godina

Ako kako kažeš da si probao sa svim mogućim kombinacijama driver-a reinstalirati onda može biti samo da je matična u kvaru tj.jedan njen dio i tu nema pomoći,jednostavno nemaš sreće.Pošto vidim da si u tome već dugo godina onda si sigurno pokušao sve moguće solucije za normalno instaliranje driver-a u winsima pa i ponovno čišćenje sustava od svih driver-a iz njega putem registry cleanera i poslije toga bi winsi sami našli odgovarajuće driver-e i sve bi trebalo raditi(mislim u win 7 ako su oni u pitanju).

0 0 hvala 0
16 godina

Probaj ovo, možda pomogne: http://pcsupport.about.com/od/findbyerrormessage/a/code-10-error.htm. Ako ne, vjerovatno je u transportu nešto sj*bano. Pogledaj dobro matičnu i sa svjetiljkom sve slotove, možda su se neki pinovi unutra svinuli kod vađenja/umetanja kartica.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.8.2013 17:31 (dastefan).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

Pogledat ću još jednom ima li šta u utorima,ali mi se čini da je to rezultat klokanja ove ploče,raniji se vlasnik  hvalio ovdje  na forumu(to sam kasnije vidio) rezultatima a ovo baš i nije neka ploča za takve radnje.

LP

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2013 9:34 (stipara).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Nispravna mreža i pci slotovi na matičnoj M3A7

A onda ak si siguran da je njegova greška lijepo mu vrati ploču a on tebi neka vrati novce. Ak neće napiši ovdje o kome se radi tak da mi ostali znamo i ne uzimamo ništ od njega.

14 godina

Mislio sam staviti ga u temu dobra i loša iskustva u prodaji,nakon dugotrajnog dopisivanja  s njim nadao sam se da će biti toliko pošten da primi ploču nazad,na što mi je on odgovorio da bi još i razmislio da ima novaca te  mu je žao i da dosad nije imao problema s prodajom. Nije teško vidjeti na forumu tko je tražio procjenu vrijednosti ove ploče u zadnje vrijeme.U temi dobra i loša iskustva sam pisao samo dobra iskustva  s prodavačima čini mi se da ću morat i  loša a to nikad nije ugodno.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Re: Nispravna mreža i pci slotovi na matičnoj M3A7
191x7 kaže...

Nemoj misliti da te podcjenjujem ili zarkavam, al red je da pitam jesi li stavio odstojnike između matične ploče i nosača matične na kućištu?

Kako je ploča bila transportirana, je li bila u antistatičkoj vrećici i dobro zapakirana? Ima li koji napuhan kondenzator na njoj možda?

stipara kaže...

Pitanja su mi malo čudna, blago rečeno,nisam informatički guru ali računalima se bavim amaterski zadnjih 10-12 godina.Znam da želite pomoći ali pitanja su uistinu početnička a ja nisam početnik.Svejedno se zahvaljujem ali ako je moguće da tu razinu pitanja preskočite.

Ajmo bit iskreni pitanja nisu cdna nego podcjenivacka. Uglavnom za kolegu koji nastoji pomoci niti puno osjetljiviji memorijski chipovi ne krepavaju samo pri transportu bez antistaticke vrecice. Ovaj lokalni transport po HR ne globalni kontenerom iz kine na par brodova i kroz par luka. I usputno kako je moguce montirati plocu da ne plahuce bez odstojnika i vijaka u klasicno kuciste?

Ne kuzim. Ako ti je kolega da orma plocu a ocito da je to ne mozes popraviti fleshom BIOSA. Nije to bas tolko sofisticirano inace ti u prvom redu ne bi proizvodjaci ni dali bios da se flasha. jedino daje netko izbacivao custom dijelove u omu al to je prezahtjevno i nepotrebno za danasnje overklokere.

14 godina

Nisam  očekivao da ću to riješiti flešom biosa ali  eto kad te preveslaju radiš  ponekad i nelogične stvari.Pitanja kolege  o montaži ploče nisam ni shvatio ozbiljno ali sam nastojao biti pristojan.Ova  poluispravna ploča bila je u vrećici i putovala je  12 km  na sjedalu mog automobila.Uzeo sam drugu ploču također polovnu i radi uredno.Inače kolegu koji mi  je prodao ovu ploču  ću  ipak staviti u temu dobra i loša iskustva u prodaji jer je u toj temi već jednom spomenut i to ne baš u dobrom svjetlu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.8.2013 17:14 (stipara).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice