Nadogradnja procesora

poruka: 26
|
čitano: 4.582
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
nadogradnja procesora
Posjedujem malo stariju maticnu plocu Gigabyte GA-MA78G-DS3H sa procesorom AMD 64 x2 2600 a posto uskoro izlazi novi Pes i Fifa pa bi htio zamjeniti s novim procesorom. Graficka mi je HD 6700,3 GB RAM. Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji procesor???thx

Ako ti nije teško prvo pogledaj koja ti je revizija ploče, piše ti u donjem lijevom kutu na njoj, rev.1 ili rev.2, možeš i sa programom tipa AIDA64 pronaći.

Prije nadogradnje ćeš trebati staviti najnoviji BIOS, to pronađeš na službenoj stranici, i prema uputstvima staviš taj novi bios. 

Do koliko misliš potrošiti? Ja bi išao na Athlon X3 450 ili Athlon X4 640, za nečim jačim od toga i nemaš baš potrebe, pogotovo ako ne planiraš uskoro stavljati jači grafičku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Koji procesor???thx
rev 1....s koliko su ti procesori jezgi?mislim da moja maticna ploca ne podrzava vise od dvije jezgre..jel doista potrebno nadograditi bios jer to mi je malo riskantno raditi?
17 godina
Koji procesor???thx

Ovako, ako je rev. 1.x onda je nešto najjače što gore trebaš staviti neki Athlon II x3 ili Athlon II x4.

Ograničenje je 3+1 fazna regulacija. Iako mogu i jači procesori od navedenih, zbog sigurnosti ne bih stavljao.

Ako je rev. 2.x onda staviš nekog Athlona II x4 ili Phenoma II x4. Može i Phneom II x6 no za njime nemaš realne potrebe.

U svakom slučaju prvo moraš flashati novu verziju biosa (najnoviju dostupnu).

Stoga kako je kolega rekao provjeri koju reviziju ploče imaš (putem npr CPU-Z, Aida64, Speccy i sličnih programa) ili pročitaj na samoj ploči i za tu verziju flashaj bios.

Bios moraš obavezno flashti inače ti neće raditi novi procesor (neće biti prepoznat).

Ovdje imaš CPU support list (popis procesora koje matična podržava):

http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2800

To si mogao isam vidjeti na stranici matične ploče...

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 22:49 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji procesor???thx

Matična ti podržava sve procesore sa TDP-om do 95W, to uglavnom označava potrošnju i količinu zagrijavanja. Znači najbolje bi ti bilo uzeti Athlon X3 450 ili Athlon X4 640. Praktički su identični, samo što prvi ima 3 a drugi 4 jezgre. Ako ćeš uzimati novo onda uzmi Athlon X3, isplativiji je, ako ti se da malo švrljati po oglasima i njuškalu mogao bi naći kakvog Athlona X4 za oko 500kn.

I da, trebaš staviti najnoviji bios, jer ako ga ne staviš postoji mogućnost da ti ploča neće prepoznati taj novi procesor. Nije teško, mislim da možeš čak iz windowsa to napraviti, skineš jednu datoteku, instaliraš jedan programčić i on ti sam sve napravi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hvala na iscrpnim objasnjenjima..jos jedno mozda glupo pitanje..kada stavim novi bios i ugradim novi procesor dali cu morati nanovno instalirati windowse??znam 99,9 % da necu morati al eto bolje pitati??
17 godina
neaktivan
pavky kaže...
Hvala na iscrpnim objasnjenjima..jos jedno mozda glupo pitanje..kada stavim novi bios i ugradim novi procesor dali cu morati nanovno instalirati windowse??znam 99,9 % da necu morati al eto bolje pitati??

Nećeš, samo će možda windowsi tražiti jedan restart i to je to. Pretpostavljam da imaš win 7?

Evo ti upute za staviti novi bios:

1. Skineš ovaj F9E(najnoviji bios), to će ti biti jedna datoteka, stavi je negdje na desktop. Skinit će ti se unutar RAR-a, pa ćeš morati raspakirat. Datoteka koja ti treba je "MA78GD3H.F9e"

2. Skineš @BIOS program i instaliraš ga

3. Sad dalje govorim ovako iz sjećanja - pokreneš @bios, u njemo odabereš gdje se nalazi taj novi bios što si skinio na desktop, i stisneš negdje da flasha taj bios i to je to.

Nemoj ništa drugo raditi dok se to ne završi, kad se završi onda će tražiti jedan restart i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 23:04 (Penryn).
17 godina
neaktivan

hvala ti puno..sta kazes na ovaj procesor

http://www.njuskalo.hr/procesori/amd-athlon-x3-455-oglas-6002287

17 godina
Nadogradnja procesora

Dobar. Iako tip drži cijenu, ta novi dođe 550-600 Kn.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pavky kaže...

Takav novi ti dođe 550kn, tako da nije loša ponuda. Mogao bi još malo spustiti cijenu, kojih 50-100kn, al to ako ti se da cjenkati. A sad koliko je pouzdan prodavač ne znam, najbolje bi ti bilo naći se u 4 oka i to tako rješiti..

17 godina
neaktivan
Re: Nadogradnja procesora

jel mozda bolje skinuti bios F8 nego F9E posto za zadnji pse da je beta??

17 godina
neaktivan
pavky kaže...

jel mozda bolje skinuti bios F8 nego F9E posto za zadnji pse da je beta??

Za tog Athlona X3 455 traži najnoviji - F9E, tako da nemaš izbora. Nebi trebalo biti nikakvih problema, da što ne valja nebi ga stavljali na službenu stranicu.

17 godina
neaktivan
Nadogradnja procesora

mozda je bolje kupiti ovaj ipak je novo???

http://www.fenix.com.hr/Procesor-AMD-Athlon-II-X3-450-49078.aspx

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja procesora

Ako ti 100kn ne predstavlja neku uštedu onda uzmi novi, svejedno je, sve ovisi koliko ti se da zivkati i zezati sa rabljenim. I ja bi radije uzeo novi pa da sam miran. Ne znam odakle si, al u Linksa je dostupan u svim većim gradovima. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja procesora

jel znate mozda koliko ovaj procesor iz feniksa trosi w da nebi morao i novo napajanje kupovati??

0 0 hvala 0
14 godina
pavky kaže...

jel znate mozda koliko ovaj procesor iz feniksa trosi w da nebi morao i novo napajanje kupovati??

Neces trebati novo napajanje.

iclock2much
17 godina
neaktivan
pavky kaže...

Troši oko 90W, a trenutni ti vjerojatno oko 70W. Pogledaj bolje koji trenutno imaš proc, onaj gore što si napisao ne postoji. {#}

I pogledaj u kućište koje napajanje imaš, marku i koliko W.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 23:28 (Penryn).
17 godina
neaktivan

procesor je zapravo amd 64 x2 5000,2600 mgh i mislim da sam negdje vidio da trosi 65 w..imam napajanje 500 w

jos nesto u vezi ugradnje biosa tu u objasnjenju pise da pomocu ovog programa nadem bios datoteku koja je u zip formatu a a zapravu je skinem kao exe..kako to instalirati bios..

evo objasnjenje

Update BIOS 

a.

Do not click "Internet Update" icon

b.

Click "Update New BIOS"

c.

Please select "All Files" in dialog box while opening the old file.

d.

Please search for BIOS unzip file, downloading from internet or any other methods (such as: 6OXM7E.F1).

e.

Complete update process following the instruction.

17 godina
Penryn kaže...
pavky kaže...

Nećeš, samo će možda windowsi tražiti jedan restart i to je to. Pretpostavljam da imaš win 7?

Evo ti upute za staviti novi bios:

1. Skineš ovaj F9E(najnoviji bios), to će ti biti jedna datoteka, stavi je negdje na desktop. Skinit će ti se unutar RAR-a, pa ćeš morati raspakirat. Datoteka koja ti treba je "MA78GD3H.F9e"

2. Skineš @BIOS program i instaliraš ga

3. Sad dalje govorim ovako iz sjećanja - pokreneš @bios, u njemo odabereš gdje se nalazi taj novi bios što si skinio na desktop, i stisneš negdje da flasha taj bios i to je to.

Nemoj ništa drugo raditi dok se to ne završi, kad se završi onda će tražiti jedan restart i to je to.

Još je nekaj vrlo bitno u praksi, kad se radi nadogradnja Bios-a iz Windowsa obavezno treba ugasit Antivirus i sve ostale nepotrebne programe.Znači razne programi za slušanje mjuze, pa onda Utorent te browser i Skype ili MSN itd sve nepotrebno ugasit i onda neče bit problema.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina
neaktivan
Nadogradnja procesora

bas sam glup sad vidim koja mi treba datoteka biosa sve ste mi gore lijepo objasnili :) thx

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja procesora

evo za kraj jos samo jedno mislim ipak glupo pitanje

Dali ce mi novi bios raditi i sa starim procesorom amd athlon 64 x2 5000,2600 mhz u slucaju da sa novim imam problema???

hvala i pozdrav svima

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nadogradnja procesora

Uzmi ovaj ovdje, flashaj odgovarajući BIOS i uživaj.

Svi problemi čine se rješivima ako se ljudi ne svađaju.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
pavky kaže...

evo za kraj jos samo jedno mislim ipak glupo pitanje

Dali ce mi novi bios raditi i sa starim procesorom amd athlon 64 x2 5000,2600 mhz u slucaju da sa novim imam problema???

hvala i pozdrav svima

Pa normalno da će raditi. Neće ti ukinuti podršku za x2 5000+. Zato i moraš flashati bios prije ugradnje novog.

17 godina
neaktivan
Nadogradnja procesora
Znaci kada nadogradim bios i taj novi procesor koji ima socket am3 odgovarat ce na mojoj maticnoj koja ima socket am2+??

0 0 hvala 0
13 godina
Nadogradnja procesora

Da!

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja procesora
Evo samo da javim da sam ugradio procesor i sve radi puno brze :) Hvala svima !!!

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice